Starší dorostenci s Třincem dlouho drželi krok, na body to ale nestačilo

Z l í n - V 9. kole NOEN Extraligy staršího dorostu zavítal na zlínský led vedoucí Třinec. Hosté se jako favorité utkání ujali ve 4. minutě vedení, poté však diváci viděli spíše hru obran a dlouho se čekalo, komu se nakonec podaří prolomit střelecké trápení. Nakonec to byli Oceláři, kteří v závěru utkání ještě přidali další dva góly. V sobotu zajíždí mladíci Zlína pro téměř povinnou výhru na led Opavy, která zatím nebodovala.
9.kolo, pá 2.10.2015, PSG aréna
Zlín
Oceláři Třinec
0:3
(0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Hrachovský (Radzienciak), 53. Hrehorčák (Radzienciak, Vochozka), 60. Imrich (Plitko, Lacka). Rozhodčí: Obadal – Novák, Kučera. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: Bez. Diváci: 70. Střely na branku: 14:31. Průběh utkání: 0:3.

Huf – Padrnos, Gába, Dluhoš, Janošek, Kowalczyk, Fridrich – Fryšara, Václavek, Chytil, Kočica, Bainar, Krejčiřík, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja

Ovčaří – Hrachovský, Valíček, Radzienciak, Brabec, Marguš, Haman, Imrich – Plitko, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Kvasnica, Hladoník, Lacka, Kalus, Papaj, Najsar

Na začátku utkání měli kotouč skoro pořád na svých holích Oceláři a ačkoli si nevytvořili nějakou nebezpečnou šanci, dostali se do vedení. Ve 4. minutě vystřelil od modré čáry Ondřej Hrachovský a puk skončil až za Hufem. Ani vstřelená branka hru nijak nezměnila, i nadále dominovaly obrany a šance nebyly téměř žádné. Za zmínku stojí až teč Chytila z konce třetiny, která si našla cestu jen těsně vedle Ovčařího branky.

Ve druhé třetině se sice i vylučovalo, opět ale útočníci moc možností vyniknout neměli. Ovšem třeba v oslabení, kdy poslal puk mimo mantinely domácí gólman, obral soupeře o puk na obrané modré čáře Kočica a mohl jet sám na branku, neposedný kus černé gumy se mu ale zamotal mezi nohy. I Třinečtí se ukázali v oslabení, jejich forvard ale při úniku zařízení přestřelil. Na druhé straně zase skórování při přečíslení Dlabajova útoku zamezil i se štěstím Ovčaří.

Do třetí periody šli domácí s pouze jednobrankovou ztrátou a hlad po bodech byl vidět. Držení puku bylo sice v jejich prospěch, šance se ale tvořily na obou stranách. Například dvojitý pokus Hrehorčáka či Kalusův pokus do poloprázdné branky ale zlikvidoval Huf. Na druhé straně pokus Kowalczyka vyrazil muž v masce pouze k domácímu hráči, ten ale vyrovnání odmítl. A tak přišel trest. V třiapadesáté minutě se prosadil Patrik Hrehorčák, jenž byl v zápase hodně vidět. A v samém závěru ještě na konečných 0:3 upravil při přesilovce Ondřej Imrich.

Podrobný přenos utkání v textové podobě na onlajny.com zde: http://www.onlajny.com/match/index/id/157242#stream

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC PSG Zlín): "Třinec potvrdil roli lídra naší skupiny. Dlouho jsme živili naději na bodový zisk díky výbornému výkonu brankáře Hufa. Nepodařilo se nám vstřelit branku a ani soupeř nás do velkých šancí nepustil. S takovým soupeřem potřebujeme být v kompletní sestavě, což ještě chvíli bude trvat."

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín