Starší dorost vyhrál na ledě vedoucího Třince 3:2

T ř i n e c - Z patnácti utkání ztráta jen tři body, to byla statistika vedoucího celku skupiny Východ Třince. Zlín tak v zápase nebyl favorit, každopádně ve Werk Aréně dokázal v 10. minutě vsítit v rozmezí 16 sekund dva góly a položil základ k výhře. A ačkoli Oceláři dokázali ještě do pauzy srovnat, na Dlabajovu trefu z 27. minuty už odpověď nenašli. Berani jsou nyní v tabulce třetí se ziskem 34 bodů ze šestnácti zápasů.
16.kolo, so 24.10.2015, Werk Aréna
Oceláři Třinec
Zlín
2:3
(2:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Najsar (Przybyla), 20. Hrachovský – 10. Bainar (Fridrich), 10. Dvořáček (Hefka), 27. Dlabaja (Kowalczyk). Rozhodčí: Mrkva – Moravec, Barvíř. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. V oslabení: Bez. Diváci: 204. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Loubal – Hrachovský, Krzak, Valíček, G. Radzienciak, Rufer, Brabec, Timotej Marguš – Kaukič, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Hladonik, Kalus, Papaj, Najsar.

Huf – Padrnos, Dluhoš, Gába, Budil, Kowalczyk, Marek, Fridrich – Fryšara, Mikulec, Chytil, Dvořáček, Bainar, Krejčiřík, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja.

Do sobotního utkání vstoupily oba týmy aktivně, hra se ale po většinu hrací doby pouze přelévala z jedné strany na druhou bez výraznější šance. První velkou příležitost měli na domácí straně Papaj s Najsarem, kteří vytvořili závar před Hufem, k dorážce do odkryté klece se ale prvně jmenovaný nakonec nedostal. Následně už ale první gól v utkání padl, když svůj brejk úspěšně zakončil Viktor Bainar.

O necelou půlminutu později se Berani radovali znovu. Domácí hráči ztratili kotouč ve svém obranném pásmu a Kryštof Dvořáček jej dokázal dostat za záda Loubala. Třinečtí trenéři reagovali na nepříznivý vývoj utkání oddechovým časem a krátce nato bylo sníženo, když v početní výhodě tečoval Przybylovu střelu do sítě René Najsar.

Hosté se poté snažili vzít s svůj náskok zpět, místo toho jej ale necelou minutu před koncem první třetiny ztratili úplně. Kapitán Ondřej Hrachovský pouze nahazoval kotouč od mantinelu, Huf si ale vybral slabší chvilku, pustil jej za svá záda a do kabin tak oba týmy odcházely za vyrovnaného stavu.

Ve druhé části využili zlínští mladíci jednu z přesilových her a znovu se tak dostali do vedení. Střela Kowalczyka od modré sice skončila mimo, puk se ale odrazil do brankoviště, odkud jej do sítě dorazil Daniel Dlabaja. Zvýraznit vedení svého týmu mohl poté Bainar, jenž zůstal sám před Loubalem, ten se ale znovu překonat nenechal a do kabiny tak odcházeli ševci s jednobrankovým náskokem.

Také v závěrečné části měl Bainar znovu výbornou příležitost pro překonání třineckého gólmana, ani tentokrát se ale hostující útočník z druhé branky radovat nemohl. Loubal poté sice udržel naděje svého týmu na vyrovnání po zastavení nebezpečné střely Dvořáčka z pravého kruhu, vstřelit třetí gól už ale Oceláři nedokázali a nakonec si tak připsali druhou prohru v této sezóně.

Podrobnosti z utkání naleznete v textové podobě na Onlajny.com zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-10-24/id/157270#stream