Starší dorost deklasoval Opavu osmnácti brankami

Z l í n - Vystoupení zlínských starších dorostenců v rámci 17. kola NOEN Extraligy se ani nedá nazvat utkáním. Mladí Berani v tréninkovém tempu dokázali soupeři nasázet osmnáct gólů a připsat si tak tři body do tabulky za vítězství 18:1. Celkově jich tak mají již 37 a patří jim třetí místo. Jejich dnešní soupeř je bodově stále na nule. Další střetnutí čeká ševce v sobotu od 12:30 hodin na domácím ledě s Vítkovicemi, což bude zcela rozdílný soupeř.
17.kolo, pá 30.10.2015, PSG aréna
Zlín
Opava
18:1
(5:0, 6:0, 7:1)

Branky a nahrávky: 4. Hefka (Bainar, Jenáček), 11. Jenáček (Bainar), 13. Mikulec (Fridrich, Hefka), 16. Fryšara (Kotek), 18. Fryšara (Dlabaja, Kotek), 24. Kočica (Fajkus, Budil), 29. Hefka (Bainar), 31. Dvořáček (Hefka), 37. Budil, 37. Kotek (Fryšara, Dlabaja), 38. Kowalczyk (Mikulec), 42. Hefka (Mikulec), 48. Mikulec, 49. Padrnos, 51. Bainar (Mikulec), 53. Dlabaja (Fryšara, Kotek), 55. Dlabaja (Kotek), 58. Kowalczyk (Jenáček, Mikulec) – 55. Pělucha (Hladoník). Rozhodčí: Obadal – Valentík, Novák. Vyloučení: 2:5, navíc TS pro ZLN. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 30. Střely na branku: 41:21. Průběh utkání: 16:0, 16:1, 18:1.

Odložilík – Padrnos, Gába, Jenáček, Budil, Kowalczyk, Marek, Fridrich – Fryšara, Fajkus, Mikulec, Kočica, Dvořáček, Bainar, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja.

Mocher (37.Lamla) – Kupka, Štěpánek, Lelek, Cibulka – Fedor, Pělucha, Blecha, Langer, Hladoník, Timko, Skalka, Řečinský, Konečný, Adamczyk, Bitomský.

Hned úvodní přesilovou hru dokázali Zlínští proměnit v první trefu, když Jenáčkovu střelu přesně tečoval Vlastimil Hefka. Vyrovnat mohl z následného úniku Bitomský, jeho forhendovou kličku ale Odložilík vystihl. Začátek zápasu celkově konečnému skóre moc neodpovídal, protože další přečíslení Opavy zakončil Hladoník střelou do masky domácího brankáře. Tomu za minutu vypadla za záda jedovka Fedora, nikdo z hostí ale nebyl u dorážky do prázdné branky včas.

A tak přišly hned dva tresty, nejprve skóroval Jakub Jenáček, vzápětí pohotově dorážel Jan Mikulec. Slezan mohl se skórem něco udělat při skoro minutové přesilovce 4 na 3, ale málem se tak stalo na opačné straně. Cibulka v úniku fauloval Fajkuse, ten ale následné trestné střílení neproměnil. Již za šest sekund však skóroval střelou po buly pod horní tyč Štěpán Fryšara. A za další dvě minuty tentýž hráč zvýšil na 5:0, když zůstal před Mocherem sám. Další možnost Opavy měl v úniku Langer, ale trefil jen Odložilíkův beton.

I druhá třetina pokračovala ve střelecké pohodě domácích, Jonáš Kočica dorazil pokus Fajkuse, sedmý gól přidal Vlastimil Hefka. Poté do poloprázdné brány v pohodě dopravil puk Kryštof Dvořáček a následoval jej přesnou střelou od modré Radim Budil. Desítku uzavřel deset sekund po něm důrazný Patrik Kotek a vyhnal Mochera z branky. Jenomže jeho náhradník Lamla vydržel s čistým štítem jen minutu, kdy inkasoval z hole Daniela Kowalczyka.

Na začátku třetího dějství se z mezikruží prosadil Vlastimil Hefka, ze samostatné akce skóroval Jan Mikulec, na 14:0 zvýšil Viktor Bainar. Po něm se na listinu střelců zapsal i kapitán Daniel Dlabaja. V čase 54:45 se ale až nevěřícně všichni dívali na akci Slezanu, která skončila gólem! Přečíslení tři na jednoho zakončil střelou k tyči Šimon Pělucha. Ovšem do starých kolejí vrátil hru za deset vteřin další brankou Daniel Dlabaja. Následující střela sice skončila na tyči Lamlovy branky, poté ale přesilovku využil Daniel Kowalczyk. A když poslední možnost Beranů trochu se štěstím Lamla chytil, byl z toho konečný výsledek 18:1.

Podrobný přenos v textové formě na Onlajny.com naleznete zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-10-30/id/157271

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Takový zápase se těžko hodnotí, ale ukázal nám, že pořád je co opravovat, když tento soupeř ohrozí naši branku. A ještě gólově."

Karel Suchánek st. (Opava): "To není možné nějak hodnotit. Byl to absolutně nedůstojný zápas, hráči neodvádí výkon patřičný této soutěži. Z naší strany to byl žákovský hokej, obrovská ostuda."