Starší dorost na vítězné vlně! Tentokrát rozstřílel Vítkovice

Starší dorost má za sebou vskutku produktivní víkend. Po vítězství nad Opavou 18:1 dosáhl na další dvouciferný výsledek – Vítkovice na svém ledě rozebral 11:0. Důležitým momentem utkání bylo oslabení ve druhé třetině, v němž se Zlínští hned dvakrát prosadili a odskočili svému soupeři na rozdíl tří branek.
18.kolo, so 31.10.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
11:0
(1:0, 5:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 11. Kotek (Fryšara), 27. Fryšara (Dlabaja), 27. Budil (Mikulec, Jenáček), 31. Kotek (Fryšara, Dlabaja), 32. Kočica (Dvořáček, Dobiáš), 36. Dlabaja (Fryšara, Kotek), 41. Dlabaja (Fryšara, Mikulec), 45. Fryšara (Dlabaja, Mikulec), 46. Dvořáček (Hefka), 55. Dvořáček (Bainar, Hefka), 56. Fryšara (Mikulec). Rozhodčí: Kašík - Blaha, Barvíř. Vyloučení: 3:6, navíc Slíž (VIT) 5 min + do konce utkání. Využití: 4:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 54. Střely na branku: 55:14. Průběh utkání: 11:0.

Šimonů – Padrnos, Gába, Jenáček, Budil, Kowalczyk, Marek, Fridrich – Fryšara, Dobiáš, Mikulec, Kočica, Dvořáček, Bainar, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja

Kardinál (od 45. Daňa) – Kaláb, Veřmiřovský, Ficek, Slíž, Stareček, Malík, Bartek – Gřesík, Tauwinkl, Bernát, Maxner, Šala, Baláž, Richtár, Cháňa, Blaško, Franz, Kosina, Raška

Na Zimním stadionu Luďka Čajky se střetla dvě kvalitní družstva hrající v horní polovině tabulky. Zatímco druhé Vítkovice předešlé kolo prohrály s Třincem, třetí Zlín rozstřílel Opavu, a za svým soupeřem tak v tabulce zaostával o pouhé tři body.

Už od úvodního vhazování se strhl neúprosný boj o každý puk a každý kousek ledu. V tomto duchu se nesla prakticky celá první třetina. Souvislejší tlak a nebezpečnější šance si mužstva vytvářela spíše v přesilovkách. Zlín využil tu druhou v pořadí díky pohledné akci Štěpána Fryšary a Patrika Kotka. Prvně jmenovaný naznačil střelu z levé strany, čímž trochu zmátl brankáře Tomáše Kardinála, ale pak přihrál svému spoluhráči mezi kruhy. Kotek na nic nečekal, okamžitě poslal kotouč do sítě a spustil domácí radost.

Zlínský gólman Daniel Šimonů prožíval náročné chvíle především při akci Dominika Rašky, který jen o kousek přestřelil branku, a při spolupráci Jana Richtára a Ondřejem Cháňou, jejichž tečovaný puk nadělal v domácím brankovišti pořádnou paseku. Hosté však na gól v první třetině nedosáhli. V závěru hrál ještě Zlín dvojnásobnou přesilovku, ale ani ta ke gólu nevedla.

Druhá třetina začala stejně jako ta první, ovšem urputná hra byla jen tichem před bouří, která započala ve 27. minutě. Zlín měl tou dobou o něco více ze hry, proto přišla Vítkovicím vhod přesilová hra. V oslabení však vybojoval puk na modré čáře Daniel Dlabaja a poslal do úniku Štěpána Fryšaru. Zlínský útočník šikovně vymíchal brankáře hostů, poslal ho na led a zvýšil na 2:0. Přesně o 24 vteřin později vstřelili ševci v témže oslabení další branku. Jan Mikulec v situaci dva na jednoho šikovně podržel puk a našel přesně Radima Budila, který se prosadil ranou k tyči. Na opravdu nepovedenou přesilovku zareagovali trenéři Vítkovic oddechovým časem.

V polovině zápasu se Zlínští dostali do ráže, když Štěpán Fryšara v přesilovce nabil Patriku Kotkovi na gólovou dělovku. O necelé dvě minuty později zvýšil už na 5:0 Jonáš Kočica. Mladý útočník využil důrazu svých spoluhráčů před Kardinálem, kteří mu poslali před odkrytou část branky vyražený kotouč. Do přestávky pak ševci přidali ještě jednu trefu a opět se v ní naplno projevil důraz na brankovišti. Vítkovický gólman zdánlivě přikryl nastřelený puk, ovšem Daniel Dlabaja jej vydoloval zpět a přes dva padající obránce rozvlnil síť pošesté. V samotném závěru třetiny se navíc hostující Lukáš Slíž nechal strhnout a po tvrdém zásahu jej rozhodčí poslal předčasně do kabiny.

Domácí mužstvo proto na začátku třetí části hrálo pět minut v početní výhodě a hned dvakrát se dokázalo prosadit zásluhou kapitána Daniela Dlabaji a Štěpána Fryšary. Osmý gól zároveň utnul působení brankáře Kardinála v utkání. Trenéři se rozhodli jej vystřídat a poslali mezi tyče Matyáše Daňu. Nový strážce branky však udržel čisté konce jen necelou půlminutu, neboť Kryštof Dvořářček ukázal šikovné ruce, když objel branku a přesně zamířil. A byl to opět Kryštof Dvořáček, kdo o deset minut později završil zlínskou desítku. Tentokrát jej v přečíslení našel přesným pasem Viktor Bainar a domácí útočník už měl docela jednoduchou pozici.

Vítkovickým se vůbec nedařilo a hráči jistě chtěli nepovedený zápas co nejrychleji dohrát a zapomenout na něj. Naopak Zlínští si užívali svou střeleckou exhibici. Posledním úspěšným střelcem se stal v 56. minutě Štěpán Fryšara, který trochu se štěstím prostřelil Daňu mezi betony po rychlé akci po vhazování a zvýšil na konečných 11:0. Mladý útočník tím zároveň završil hattrick a povedené sedmibodové odpoledne.

Starší dorost se díky vysoké výhře na Vítkovice dotáhl a oba celky mají nyní shodně 40 bodů v tabulce skupiny Východ. Zlín navíc vyhrál už sedmé utkání v řadě, přičemž nyní má za sebou mimořádně produktivní víkend – během dvou zápasů nasázel svým soupeřům celkem 29 gólů.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC PSG Zlín): Hra byla perfektní, výsledek je perfektní. Někteří hráči popadli svou šanci za pačesy a ukázali, že mohou být silnou součástí tohoto týmu. Doufám, že v dobré hře i s dobrými výsledky budeme pokračovat. Dva góly v oslabení byly určitě jedním z rozhodujících momentů, taková věc soupeře nabourá. Pak už to byla dorážka – krásné momenty v přesilovkách, sehrané akce... Opravdu musím kluky pochválit, že hráli to, o co se snažíme.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín