Starší dorost přidal osmou výhru v řadě

Starší dorostenci po reprezenatční pauze nepolevili a znovu získali plný počet bodů. Osmé vítězství v řadě se Zlínským povedlo vybojovat na ledě Olomouce, když zvítězili 3:1. Berani si ve druhé části vypracovali dvoubrankový náskok, na který ještě domácí dokázali odpověděť, ale gólem v poslední minutě zápasu vítězství pečetil Dlabaja.
19.kolo, pá 13.11.2015
Olomouc
Zlín
1:3
(0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 40. Beier – 22. Dvořáček (Bainar), 34. Dlabaja (Fryšara, Padrnost), 60. Dlabaja. Rozhodčí: Přikryl – Dopitová, Loun. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 15:13. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Schejbal – Dajčar, Murla, P. Mader, Štreit, Holiš, Rutar – M. Zabloudil, Husták, Bohanos, Podlaha, Kořenek, Beier, Pěcha, Cach, Hajšman, Machálek, Janečko, Říčka.

Huf – Padrnos, Gába, Klauda, Jenáček, Budil, Marek, Fridrich – Fryšara, Václavek, Mikulec, Chytil, Kočica, Dvořáček, Bainar Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja.

Zápas dvou týmů z horní části extraligové tabulky naznačoval, že se bude na co koukat. Své předpoklady také potvrdil už v první třetině. Opatrnou hru střídaly velké šance. Už v první půlminutě mohli otevřít skóre hosté, když se před Schejbala dostala dvojice Fryšara – Dlabaja. První jmenovaný poslal na krátkou vzdálenost puk zlínskému kapitánovi, ten ale trefil jen chrániče olomouckého strážce svatyně.

Oba týmy se pak střídaly v útočných akcích, vyzrát na brankáře soupeře se ale pokoušeli marně. Oba drželi své týmy ve hře. V osmé minutě se pak před Hufa dostal téměř sám Janečko, toho ale v rozhodujícím momentu vytlačil z ideální pozice jeden z bránících hráčů Ševců. Najít skulinku ve Schejbalově výstroji se pak pokoušel Chytil, puk ale kolem levé tyčky do branky dopravit nedokázal. O chvíli později zkoušel své štěstí Klauda, který už mířil do odkryté branky, olomoucký strážce svatyně ale na poslední chvíli dokázal natáhnout beton až k tyčce.

Ve čtrnácté minutě připravili pořádně horké chvilky olomoucké obraně Jenáček s Kotkem, kteří si před Schejbalem několikrát prohodili puk a zkoušeli dorážet. Přes gólmana domácích ale nakonec kotouč mezi tři tyče dostat nedokázali. Chvíli na to zapomněla zlínská obrana na Podlahu, který se po levé straně protáhl až ke kruhu a střílel. Jen těsně ale minul pravou tyčku Hufovy svatyně. Jen pár vteřin před koncem první periody musel ještě zkrotit ve výstroji nebezpečnou střelu olomoucký brankář.

Už na začátku druhé třetiny ale otevřeli účet zápasu hosté, když se Kryštofu Dvořáčkovi podařilo po několika dorážkách dostrkat puk do brány. V šestadvacáté minutě byl na lavici hanby odeslán jeden z hostujících hráčů a Kohouti si mohli vyzkoušet své přesilovkové dovednosti. Na modré napřáhl ke střele Štreit, trefil ale jen horní tyčku Hufovy branky. O pár minut později Ševci své vedení navýšili, když dokázali využít početní výhodu. Z pravé strany se pod horní tyčku dokázal trefit kapitán Zlína Daniel Dlabaja.

Jen chvíli na to si přesilovku zahráli i domácí, Hufka však ve velké šanci trefil jen konstrukci branky. Puk ale poskakoval po horní tyčce branky. Mezi bránícími hráči poté kličkoval Říčka, kterému však Ševci stihli sklepnout puk z hole. Další z jeho spoluhráčů, ke kterému se dostal puk, ale trefil jen chrániče Hufa. Necelé půl minuty před koncem prostřední části ale přece jen jásala i domácí střídačka, když Jan Beier dokázal po důrazu na brankovišti doklepnout kotouč až za brankovou čáru.

Na začátku poslední části musel čelit dvěma tvrdým střelám Schejbal, s oběma si ale dokázal poradit. Šanci na srovnání si vytvořili i domácí, kteří však trefili jen výstroj připraveného zlínského brankáře. V poslední minutě zápasu Kohouti zariskovali a odvolali Schejbala z branky, Daniel Dlabaja ale Hanákům ujel do samostatného úniku a poslal puk do opuštěné klece.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín