Čtyřgólová pětiminutovka rozhodla o výhře staršího dorostu v Opavě

Potřinácté v řadě se podařilo zlínským starším dorostencům bodovat, tentokrát si připsali vítězství 7:1 v Opavě, kterou minule na domácím ledě deklasovali 18:1. Na půdě Slezanu se ale hrálo po první třetině nerozhodně, v prostředním dějství se však v rozmezí pěti minut Berani čtyřikrát prosadili a duel strhli na svou stranu.
24.kolo, so 28.11.2015, Zimní stadion města Opavy
Opava
Zlín
1:7
(1:1, 0:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Štěpánek (Hladoník, Skalka) – 11. Hefka (Bainar, Kočica), 34. Kotek (Kenša, Fryšara), 35. Dlabaja (Chytil), 38. Kenša (Chytil, Václavek), 39. Jenáček (Václavek), 49. Bainar (Mikulec), 60. Václavek (Chytil, Jenáček). Rozhodčí: Vepřek – Rychlý, Zouhar. Vyloučení: 11:4, navíc Kupka (OPA) 10.min.+DKU+TH. Využití: 0:1. V oslabení: Bez. Diváci: 103. Střely na branku: 12:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7.

Mocher – Kupka, Štěpánek, Lelek, Cibulka – Fedor, Pělucha, Blecha, Langer, Hladoník, Döhner, Skalka, Řečinský, Konečný, Adamczyk, Bitomský.

Šimonů – Padrnos, Gába, Jenáček, Budil, Kowalczyk, Fridrich – Fryšara, Václavek, Mikulec, Chytil, Kočica, Dvořáček, Bainar, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja.

V úvodu utkání se mohli Zlínští dostat do vedení díky dvěma přesilovým hrám, Slezan však v čele s gólmanem Mocherem odolal.

Ovšem jen do 11. minuty, kdy se bezbrankový stav očividně nelíbil Vlastimilu Hefkovi.Ten vzal kotouč, projel celé hřiště, obkroužil branku a dokázal puk zasunout ještě před tím, než se hostující gólman stačil přesunout. "Bylo to i s trochou štěstí, ale padlo to tam a jsem za to rád," řekl Hefka.

Do kabin se šlo ale za vyrovnaného stavu, kdy byl pohotový se svou dorážkou Radim Štěpánek.

Až do 34. minuty se tak hrálo za nerozhodného stavu, což proti poslední Opavě byl nečekaný průběh. "Podcenili jsme je a dařilo se jejich gólmanovi," pověděl Hefka.

Poté to tam ale napadalo. Nejprve se prosadil Patrik Kotek, za minutu skóroval i kapitán Daniel Dlabaja. Ve 38. minutě se mohl radovat zase Michal Kenša, načež přesilovku využil Jakub Jenáček. Díky této vydařené pětiminutovce tak svítil na ukazateli skóre stav 1:5.

"Začali jsme hrát hru, kterou nám trenér řekl. Hlavně jsme hodně stříleli a měli tlak do brány," vysvětlil tak rychlou změnu skóre Hefka.

Hned po pauze mohli domácí korigovat při přesilovce, kdy byl za nešikovnost v podobě přikrytí kotouče za bránou vyloučen gólman Šimonů. Ten si však svůj trest odchytal, a tak se radoval právě jeho celek, kdy nabídku Mikulce zužitkoval Viktor Bainar.

Zápas poté okořenila výměna názorů mezi Fryšarou a domácím Štěpánkem, či zkrat opavského beka Kupky. Ten za napadaní rozhodčího a vražení zezadu vyfasoval celkově 55 trestných minut, což mu dělá trest ve hře. A na konečných 1:7 pečetil v poslední minutě Jan Václavek.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín