Starší dorost smazal třígólové manko a o výhře nad Olomoucí rozhodl v poslední minutě

Výborně! Už to vypadalo beznadějně, ale je to za tři body! Zlínští starší dorostenci prohrávali ve 26. kole s Olomoucí již 0:3, jenomže tuto ztrátu dokázali i přes pětiminutové oslabení stáhnout a dokonce v čase 59:06 vstřelili vítězný gól na konečných 4:3. Svěřenci Roberta Svobody tak bodovali počtrnácté v řadě.
26.kolo, so 5.12.2015, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
4:3
(0:2, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 36. Dlabaja (Kotek, Hefka), 41. Budil (Hefka), 44. Chytil (Bainar, Václavek), 60. Chytil (Jenáček, Václavek) – 8. Cach (Říčka), 14. Beier (Podlaha), 33. Bohanos (Podlaha). Rozhodčí: Vaněk – Novák, Šimčík. Vyloučení: 5:8, navíc Fryšara (ZLN) 5+DKU a Cach (OLO) 10. min. Využití: 1:0. V oslabení: Bez. Diváci: 76. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 0:3, 4:3.

Šimonů – Padrnos, Gába, Jenáček, Budil, Kowalczyk, Marek, Fridrich – Fryšara, Václavek, Mikulec, Chytil, Kočica, Pröschl, Bainar, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja.

Galuška – Murla, Štreit, Beutl, Holiš, Rutar – Zabloudil, Bohanos, Podlaha, Beier, Pěcha, Skopal, Cach, Hajšman, Machálek, Říčka.

Začátek zápasu byl z obou stran vlažnější, avšak hned první vážná, nebo spíše moc dobře provedená akce, skončila gólem. Dominik Cach dostal puk na kruh, obhodil si soupeřícího beka, donutil gólmana Šimonů vytáhnout hokejku a protaženou kličkou zasunul za jeho beton.

Srovnat mohl při následné přesilovce tváří v tvář Galušky Dlabaja nebo z dorážky Bainar, gólman hostí se ale blýskl dvěma dobrými zásahy. A tak se opět radovali Hanáci. Při přečíslení dva na jednoho střelu Podlahy vyrazil domácí brankář jen k Janu Beierovi, který neměl problém poslat puk do sítě.

I nadále ale byli i díky přesilovým hrám lepší domácí hráči, ovšem když ani napodruhé neuspěl Bainar a hostující Podlaha zase nepotrestal další chybu zlínské obrany, šlo se do kabin za stavu 0:2.

Na začátku druhého dějství se dvěma tvrdými srážkami ukázal Fryšara. Ta první byl ukázkově provedený hit, jenomže za pár sekund to už bylo sestřelení, které sudí nemohl ohodnotit jinak, než trestem do konce utkání. Jeho spoluhráči však soupeře v dlouhé pětiminutové přesilovce nepustili ani k jedné akci.

Vždy, když by to nikdo nečekal, se podařilo Olomouci udeřit. Beier ještě samostatný únik neproměnil, následně už ale byl u dorážky včas Svatopluk Bohanos.

Následně už ale vzali otěže utkání do svých rukou jasně Berani. Kenša s Pröschlem ještě tutovky spálili, přečíslení dva na jednoho ale dvojice Kotek a zakončující Daniel Dlabaja už nikoli.

Začátek třetího dějství byl od domácích snad až moc krutý. Již po 22 sekundách nenápadný pokus Radima Budila od modré skončil až v síti, zanedlouho vyloučení Hajšmana potrestal po aktivitě na brankovišti Filip Chytil.

Dokonce otočit vývoj utkání mohla v oslabení dvojice Mikulec - Bainar, a ačkoli první jmenovaný pálil nebezpečně, skóre se neměnilo. Totéž platilo při jeho další akci, kdy byl sám před Galuškou.

Závěr zápasu nabídl takový scénář, že se nezávislý divák musel bavit. Necelou minutu a půl před koncem třetí třetiny se puk dostal na horní síťku domácí branky, odkud doskákal někam do oblasti brankové čáry. Sudí ale před tím odpískal faul Cachy, který za protesty dostal ještě desítku navíc. Ostrými názory nešetřil ani hostující kouč Dopita.

No co víc, z následující protiakce, v čase 59:06, zasadili Zlínští svému soupeři smrtící ránu, kdy se opět zblízka prosadil Filip Chytil. Když v posledních sedmi sekundách nedokázali hosté srovnat ani při přesilovce o dva muže a vhazováním v útočném pásmu, bylo o dělbě bodů jasno - všechny zůstaly ve Zlíně.

Podrobný onlajn přenos z utkání naleznete zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-12-05/id/157308#stream

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Musím pochválit hráče, že to nezabalili za stavu 0:3. Dnes bojovali hodně se sebou a s gólmanem soupeře, který chytal výborně. Hráči se včera ve Vítkovicích hodně vydali, kde jsme to zvládli po velice dobrém výkonu. Dnes nám to vinou únavy nešlo tak lehce, jak bychom si představovali. Dnes mužstvo ukázalo, že má nějakou sílu."

Jiří Dopita (Olomouc): "S našim výkonem jsem spokojený, ale.. Budu se opakovat, ovšem tady ve Zlíně je to pořád dokola stejné, jedno a to samé. Dnes nás neporazil Zlín, ale Zlín s rozhodčíma. Ti nás ve finále okradli o čtvrtý regulérní gól a my místo toho, abychom měli tři body, tak nemáme ani jeden. U toho gólu si pak radši ještě vymysleli faul. To je vrchol, co se v této soutěži u dětí děje. Jak pak máte vychovávat děcka, když se dějí takovéto věci jim před očima. To byla kaňka na tomto zápase, který byl jinak slušný. Sudí byli obrovská slabina."

Fotogalerie

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín