Hra kočky s myší. Starší dorost uzavřel základní část vysokou výhrou 16:0

Poslední zápas základní části uzavřeli mladí ševci ve velkém stylu. Na svém ledě přivítali Porubu a svému soupeři nedali ani tu nejmenší šanci. Rozhodnuto bylo už po první třetině, která skončila vysokou výhrou 7:0. V té druhé pak ševci přidali jednu branku a v závěrečných dvaceti minutách jich nasázeli osm! Filip Chytil si v zápase připsal neskutečných 10 bodů, z toho šest gólů. Hattrick pak zaznamenal Jan Václavek.
28.kolo, so 12.12.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Poruba
16:0
(7:0, 1:0, 8:0)

Branky a nahrávky: 2. Chytil (Dlabaja, Marek), 5. Václavek (Chytil, Dlabaja), 7. Chytil (Václavek, Jenáček), 10. Chytil (Kowalczyk, Jenáček), 12. Václavek (Dlabaja, Chytil), 15. Mikulec (Kočica), 17. Bainar (Chytil), 23. Mikulec (Bainar, Kočica), 48. Dřímal (Padrnos, Dlabaja), 48. Václavek (Chytil, Jenáček), 50. Kočica (Kotek, Dlabaja), 51. Fryšara (Mikulec), 52. Chytil (Gába), 55. Chytil (Bainar, Kenša), 60. Chytil (Dřímal, Padrnos), 60. Bainar (Kowalczyk). Rozhodčí: Obadal – Kučera, Valentík.. Vyloučení: 3:8. Využití: 5:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 56:11. Průběh utkání: 16:0.

Šimonů – Padrnos, Dřímal, Gába, Jenáček, Kowalczyk, Marek – Fryšara, Václavek, Mikulec, Chytil, Kočica, Bainar, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja.

Bayer (od 7. minuty Remiáš) – Dobeš, Prokeš – Holub, Plachý, Vospálek, Malát, Dlouhý, Timura, Stach, Žídek, Voznička, Dang, Klíma, Krupa, Vondál.

Gólově bohaté utkání načali domácí ve druhé minutě. Po přihrávce od Dlabaji se do zakončení dostal Filip Chytil a ten jako první dostal puk za záda Bayera. Běžela pátá minuta a Chytil předal puk na modré Janu Václavkovi, který se prosmýkl kolem obránce až k bráně a povedenou kličkou zasunul puk do sítě. Uběhly dvě minuty a byl tu třetí gól. Jan Václavek předložil před branku puk na Filipa Chytila, který bez větších potíží doklepl kotouč za přesouvajícího se Bayera. Po tomto góle došlo na straně Poruby ke střídání brankářů a místo Bayera se mezi tři tyče postavil Remiáš. Tomu vydrželo čisté konto ani ne tři minuty. Filip Chytil si udělal dobrý den ze všech hráčů Poruby, krásným sólem projel až před gólmana a kličkou do forhendu dostal puk do sítě.

Zlín góly ale ani dál nešetřil. Akci Tic – tac – toe po ose Chytil, Dlabaja a Jan Václavek zakončil gólem posledního jmenovaný. Na konci 15. minuty pak padla další branka. Po vyhraném buly od Kočici se dostal ke střele Jan Mikulec, který zvýšil vedení beranů na luxusních 6:0. Zlínský brankostroj v první třetině zakončila až 17. minuta. Viktor Bainar dostal hodně prostoru na levém kruhu, odkud v klidu zamířil a poslal puk za záda Remiáše. Ve druhé třetině padla jen jedna branka. Bainar z jedné strany přihrál na druhou, kde číhal Jan Mikulec, ten si potáhl puk a zakončil do odkryté branky. Po dvou třetinách tak ševci vedli vysoko 8:0. To však jsme stále jen v polovině.

Berany ve třetí třetině nabudila přesilovka 5 na 3, kterou ihned využili. Padrnos nahrál na vrchol kruhu Tomáši Dřímalovi, který dělovkou vymetl růžek branky. Desátý gól pak ševci přidali při následné přesilovce 5 na 4. Střelu Chytila neudržel Remiáš pod kontrolou a kotouč za jeho záda dostal Jan Václavek. Domácí se ale stále neukojili vysokým skóre a i nadále stříleli ostrými. Kotek vypálil, Remiáše puk vyrazil, a jako první se k němu dostal Jonáš Kočica, který ho uklidil za záda porubského brankáře. Navíc za půl minuty přidal dvanáctou trefu Zlína Štěpán Fryšara

V 52. minutě se pak prosadil velmi produktivní Filip Chytil. V 55. minutě pak domácí zužitkovali další přesilovou hru. Bainar našel volného Filipa Chytila, který si pohrál s Remiášem a přidal další gól do sítě Poruby. V poslední minutě hry pak byly k vidění ještě dva góly. Po přihrávce z kruhu od Dřímal se prosadil do odkryté sítě Filip Chytil, který tak dokonal svůj dvojitý hattrick. Vteřinu před sirénou pak padl poslední gól. Kowalczyk vyslal do úniku Viktora Bainara, který uháněl sám na Remiáše, udělal mu kličku a zakončil nad beton do sítě. Tím uzavřel duel, který ševci vyhráli vysoko 16:0.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Hráči s zaslouží pochvalu. Utkání rozhodli v první třetině a poté už nebylo pochyb. Dali jsme jim relativní volnost ve hře a s chutí si zastříleli, zahráli a pobavili se, což si myslím, že je taky důležité. Budou mít sebevědomí až ti soupeři budou jiní a můžou si tak vzpomenout, že góly dávat umí.