Nejvyšší výhru sezóny si připsali mladší dorostenci v Olomouci

O l o m o u c - Nejvyšší vítězství sezóny v podobě skóre 12:2 si připsali zlínští mladší dorostenci na ledě Olomouce. Dobiáš v zápase vstřelil hattrick a další čtyři branky připravil. Berani si tak upevnili náskok v čele tabulky na čtyři body před Vítkovicemi, které naposledy nestačily na Třinec. Další zápas čeká Zlín v neděli od 12 hodin na PSG Aréně s Warriorem Brno.
13.kolo, st 28.10.2015, Zimní stadión Olomouc
Olomouc
Zlín
2:12
(0:3, 1:4, 1:5)

Branky a nahrávky: 30. Palinek (Vašenka, Štefka), 59. Palinek (Štefka) – 6. Světlík (Kowalczyk, Fajkus), 11. Dobiáš, 17. Suhrada (Dřímal), 21. Sedláček (Pröschl, Dobiáš), 23. Suhrada (Jaroněk), 32. Pröschl (Sedláček), 35. Fajkus (Dobiáš), 41. Sedláček (Dobiáš), 44. Dobiáš, 47. Dluhoš (Zmeškal, Fajkus), 49. Dobiáš (Kowalczyk), 58. Janošek (Zmeškal). Rozhodčí: Přikryl – Barvíř, Vožda. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 82. Střely na branku: 16:44. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:12, 2:12 .

Machatý (32. Fajgl) – Hladiš, Klesla, D. Mader, P. Mader, Vosátko, Tichý – Kalač, Harabiš, Vašenka, Handl, Kret (C), Dvořák, Štefka, Smejkal, Palinek, Skřivánek.

Kořének – Janošek, To. Dřímal, Jaroněk, Prchal, Dluhoš, Kowalczyk (C) – Suhrada, Mynář, Pröschl, Světlík, Ta. Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Zmeškal.

Ihned zkraje utkání roli favorita potvrzovali důrazní Zlínští, kterým úvod utkání vyšel na jedničku. V šesté minutě zavládl v brankovišti Hanáků zmatek, čehož gólově využil Lukáš Světlík.

Uběhlo necelých pět minut a náskok Beranů byl o branku větší. Vojtěch Dobiáš přebral ve středním pásmu puk, prošel do útočného pásma, kde ukázkově vyškolil olomoucké beky a z levého kruhu propálil vyhlížejícího gólmana Kohoutů.

Následně měli domácí možnost snížit při čtyřminutovém vyloučení Dobiáše, ovšem děl se opak. Jiří Suhrada se dostal do samostatného úniku a ačkoli jeho zakončení nemělo žádnou výraznou razanci, díky školácké hrubce Machatého prošel touš do svatyně Olomouce.

I když žlutomodří po první dvacetiminutovce vedli už 3:0, góly nešetřili. Hned po 41 vteřinách prostřední části hry zahnala formace Zlína Hanáky pod tlak a kombinovala tak dlouho, než došlo k situaci, kdy se Machatý nedokázal přemístit ke druhé tyčce. Toho využil Robert Sedláček, jenž zavěsil puk do odkryté brány.

Olomouc se nedokázala stále dostat k puku, tudíž hra setrvávala víceméně v jejím pásmu. Hosté opět dovezli puk k Machatému, kde jej o chvíli později překonal Jiří Suhrada – 0:5. K Hanákům se ale ve 30. minutě přiklonilo trochu štěstíčka, když vystihli dlouhou kombinaci protivníka a v situaci dva na dva poprvé v zápase puk prolétl do branky Zlína. Martin Palinek totiž dostal od Davida Štefky pěkný pas, který okamžitě poslal v podobě důrazného projektilu za Kořénka.

Ševci ale opět poukázali na to, proč si zaslouží být první v tabulce a ve 32. minutě zásluhou Matěje Pröschla opět překonali Machatého. To bylo ale poslední kapkou pro olomouckého trenéra. Ten se totiž následně při přerušení hry rozhodl poslat do klece Tomáše Fajgla.

Jenže ani čerstvá posila v brance Olomouce nedokázala zastavit rozjetého soupeře. Ten předvedl nádhernou kombinaci, kterou završil doklepávající Sebastian Fajkus do naprosto prázdné brány.

Hostům ale ani šestibrankové vedení nestačilo a zkraje závěrečné třetiny přidali osmý gól v zápase. Zlínští opět předvedli náramnou kombinaci v akci dva na jednoho. Bezmocný Fajgl si sice pohlídal Vojtěcha Dobiáše, jenže na sklepnutí přihrávky Roberta Sedláčka už nedostal. A exhibice nekončila!

Veškerým hráčům Olomouce na ledě unikl Vojtěch Dobiáš a s konečným zakončením využil svoji šanci. Desítka byla na světe za moment. Jan Dluhoš zůstal nikým nehlídaný a svoje zakončení nasměroval přesně do šibenice. Uběhly dvě minuty a Vojtěch Dobiáš dosáhl jedenáctým gólem Zlína hattricku.

Střelecká aktivita Zlínských ale ani tak ještě neustála, jelikož Jáchym Janošek prostřelil od modré čáry Fajgla. I přesto Hanáci ještě zabojovali a decentně srovnali zásluhou Martina Palinka.

Ohlasy trenérů

Pavel Sedlák (HC Olomouc): S mužstvem, proti kterému jsme hráli bez hráčů, kteří jsou buď zranění nebo ve starším dorost, to bylo velmi těžké utkání. Od Zlína jsme dostali řádnou školu, protože nás stále přehrával a my jsme se málo dostávali do útočných šancí. Doufám, že si z tohoto zápasu něco vezmeme.

Leon Wesley (HC PSG Zlín): Naši kluci dobře bruslili, ve všech ohledech jsme měli navrch a dařilo se i střelecky. Když jsme nastříleli více branek, tak soupeř byl už odevzdaný a hrálo se v podstatě na jednu branku. Náš výkon byl dobrý, i když soupeř byl o něco slabší, ale to takto v této soutěži je.

Autor: Matěj Langer - hc-olomouc.cz