Mladší dorostenci smazali ztrátu 2:0 a porazili Havířov

Po zaváhání na ledě Přerova čekal mladší dorostence Zlína na domácím ledě Havířov. Hosté dokázali Zlínské zaskočit a vypracovat si dvoubrankový náskok, na který ještě v první části zaragoval gólem Fajkus. Domácí ve druhé části soupeři nasázeli čtyři branky a otočili skóre ve svůj prospěch, ale Havířov se dokázal vrátit do zápasu. Jistotu domácím dodal až v poslední minutě Janošek a Zlín zvítězil 7:5.
16.kolo, ne 15.11.2015, PSG aréna
Zlín
Havířov
7:5
(1:2, 4:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 20. Fajkus (Janošek, Dobiáš), 23. Dobiáš (Janošek), 24. Zmeškal (Sedláček, Světlík), 27. Kristek (Nesrsta), 35. Jaroněk (Kristek, Nesrsta), 46. Světlík (Dobiáš, Zmeškal), 60. Janošek (Pröschl, Fajkus). Rozhodčí: Vepřek – Doležal, Nazad. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 35:15. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:4, 6:4, 6:5, 7:4.

Kubík – Janošek, Dřímal, Hamrlík, Jaroněk, Prchal – Luža, Mynář, Sebera, Pröschl, Světlík, Nesrsta, Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal.

Mokrý (od 27. Šembera) – Zíková, Pavelek, Grygar, Máca, Macurák, Adámek, Čipera – Janeček, Byčkov, Tomeček, Revaj, Malysz, Pindel, Zíka, Bambula, Preček, Damps.

V první části sice Zlínští soupeře přestříleli v poměru 11:6, na góly to byl ale přesný opak. Nejprve totiž v 10. minutě zužitkoval nabídku Revaje Jan Bambula, tentýž hráč poté po samostatné akci zvýšil dokonce na rozdíl dvou branek. Domácí ale v závěru první části postavila na nohy početní výhoda, kdy Tomečka z trestné lavice uvolnil o něco dříve Sebastian Fajkus - 1:2.

Druhá třetina pokračovala v duchu konce té první, přičemž Slezanům se duel vymknul z náručí úplně. Ve 23. minutě srovnal Vojtěch Dobiáš, již za třicet sekund překlopil vedení na stranu Beranů Lukáš Zmeškal. A poslední trefu brankáři Havířova Mokrému v tomto utkání vsítil Tomáš Kristek. Střídající Šembera ovšem čisté konto udržel pouze sedm minut, než na 5:2 zvýšil Jan Jaroněk. Jedna z pěti střel na brankáře Kubíka v této třetině ale nakonec přece jenom propadla. Vyloučení Dobiáše potrestal Dariusz Damps.

Drama a strach ševců o bodový zisk se umocnil v pětačtyřicáté minutě, kdy hattrick dovršil Jan Bambula. Na jeho pokus ale pohotově reagoval Lukáš Světlík, stav byl tak opět o dvě branky. Střelnice na PSG Aréně ale ještě nezavírala, další kontaktní gól hostí vstřelil Daniel Tomeček. Když AZ přestál dvě oslabení, mohl uvažovat nad vyrovnáním. Navíc tři minuty před koncem měl díky hákování Pröschla početní výhodu. Tu však ani umocněnou o hru bez brankáře nevyužil, navíc výhru domácích pečetil čtyři sekundy před závěrečnou sirénou Jáchym Janošek.

Autor: Jakub Kudláč

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "Jsme rádi za vítězství, ale ke spokojenosti má naše hra hodně daleko. Již po několikáté v řadě začínáme bojovat až v době, kdy prohráváme o několik gólů. Pozitivní je, že se nám skoro vždy podaří výsledek otočit, ale takto se hokej hrát nedá. Musíme na tom nadále pracovat, aby naše nasazení bylo stoprocentní po celý zápas. Také nepůsobíme na ledě kompaktně. Mám dojem, že někteří hráči nehrají pro mužstvo, ale jen pro sebe, aby se zviditelnili. Tento přístup však v hokeji vede pouze k blízkému konci hráčovi kariéry. Snad to kluci pochopí ještě včas, některých talentů by bylo škoda."