Mladší dorostenci si v derby poradili se Vsetínem a ovládli základní část

V posledním 18. kole základní části ELIOD extraligy mladšího dorostu zvítězil Zlín nad Vsetínem. Domácí šli sice v 1. minutě do vedení, ale Vsetínští dokázali stav otočit a ještě v polovině zápasu vedli. Poté ovšem přišel další obrat a po druhé části byli ve vedení hráči Zlína, kteří svůj náskok dokázali uhájit až do poslední minuty, kdy navíc zvýšili vedení. Berani ovládli skupinu Východ s náskokem pěti bodů před Třincem a ztratili pouze šest bodů!
18.kolo, ne 22.11.2015, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Vsetín
6:4
(1:1, 3:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Sedláček (Dobiáš), 30. Sedláček (Pröschl), 35. Sedláček (Dobiáš, Zmeškal), 38. Pröschl (Sedláček), 56. Dobiáš (Sedláček, Zmeškal), 60. Světlík – 19. Lobodowski (Jenáček), 22. Mikulenčák (Jenáček), 31. Matiaško (Klímek, Ondračka), 57. Paťava (Paroušek, Mikulenčák). Rozhodčí: Kika – Blaha, Kurtin. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 36:16. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Kořének – Janošek, Dřímal, Hamrlík, Prchal, Kowalczyk – Luža, Sebera, Pröschl, Světlík, Nesrsta, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal.

Chrástecký – Mikulenčák, Ondračka, Rusler, Klímek, Cabák, Zetocha, Weintritt, Paroušek, Jenáček, Matiaško, Pírek, Půček, Brodek, Štědrý, Paťawa, Lobodowski.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "Tradiční derby mělo dobrou úroveň a my jsme rádi, že jsme dnešním vítězstvím pojistili celkově první místo ve skupině. V nadstavbové části se ale budeme muset výrazně zlepšit, protože zatím nejsme schopni hrát s maximálním nasazením celý zápas. Je to hodně o charakteru jednotlivých hráčů, tam mám ke spokojenosti daleko. Vsetín dnes podal velmi sympatický a bojovný výkon, za který by si minimálně bod zasloužil."