Předvánoční nadílka. Mladší dorost nasázel do sítě Pardubic devět gólů

Mladší dorost navázal na vítězství z Pardubic a se stejným soupeřem si poradil nyní i na domácím ledě. Čtvrtá výhra v řadě se začala rodit už v první třetině, po které berani vedli 3:0. Hosté pak ve druhé dvacetiminutovce sice snížili, ale ševci odpověděli dalšími dvěma góly a bylo zase veselo. V závěrečné divoké třetině bylo k vidění sedm branek a svěřenci Tomáše Valáška si nakonec dokráčeli k výhře 9:4.
19.kolo, út 22.12.2015, PSG aréna
Zlín
Pardubice
9:4
(3:0, 2:1, 4:3)

Branky a nahrávky: 8. Hamrlík (Luža), 17. Světlík (Zmeškal, Dluhoš), 18. Suhrada (Dřímal), 23. Suhrada (Kristek), 40. Sedláček (Pröschl, Nesrsta), 42. Zmeškal (Fajkus), 43. Dřímal (Suhrada, Kristek), 50. Pröschl, 55. Zmeškal (Dřímal, Světlík) - 21. Chára (Dubovči), 49. Sýkora (Rozlílek, Zeman), 49. Zeman (Sýkora, Hricuš), 60. Šír. Rozhodčí: Obadal - Valentík, Kučera. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:3, 9:3, 9:4.

Kořének - Dřímal, Hamrlík, Jaroněk, Prchal, Dluhoš - Leška, Suhrada, Luža, Mynář, Sebera, Pröschl, Světlík, Nesrsta, Dřímal, Sedláček, Fajkus, Kristek, Zmeškal.

Klas (od 17. minuty Dosoudil) - Dubovči, Oliva, Leder, Sýkora, Secký - Šír, Zeman, Bucek, Kostka, Chára, Rohlík, Rozlílek, Koffer, Hricuš, Jelínek, Svatoš.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "Bylo to hodně nešťastné utkání pro Pardubice. Soupeř nás hlavně na začátku přehrával a dostával pod tlak. Podařilo se nám však vždy dostat do nějakého protiútoku a vstřelit gól. Kdo nebyl na stadionu, musí si myslet, že to byla jednoznačná záležitost. Výsledek ovšem neodpovídá předvedeným výkonům. Byli jsme dnes lepší pouze v zakončování šancí, jinak to bylo velmi vyrovnané utkání. Při vší dnešní smůle se Pardubicím zranili 3 hráči i brankář. My jsme samozřejmě rádi, že kluci zakončili rok výhrou a pojistili si první místo v tabulce až do nového roku."