Nadstavbovou část začali mladší dorostenci výhrou nad Třincem

Vítězstvím 5:2 načali nadstavbovou část ELIOD Extraligy zlínští mladší dorostenci. S tímto silným celkem z Ostravska letos ještě neprohráli, tentokrát jim parádně vyšel vstup do utkání. V 8. minutě po trefách Dobiáše a Sebery vedli Berani už 2:0, nadále se za žlutomodré barvy prosadil také Světlík s Pröschlem, Sedláček skóroval dokonce v oslabení. I přes marodku tak dokázal celek Tomáše Valáška udržet dobrý výkon.
20.kolo, ne 29.11.2015, PSG Aréna, Zlín
Zlín
Oceláři Třinec
5:2
(2:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Dobiáš, 8. Sebera, 32. Světlík (Sedláček), 39. Pröschl (Dobiáš, Janošek), 46. Sedláček (Světlík, Kowalczyk) – 9. Indrst (Homola), 35. Raška (Peterek, Homola). Rozhodčí: Fiedler – Novák, Valentík. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 76. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Kubík – Janošek, Dřímal, Jaroněk, Kowalczyk, Suhrada, Sebera, Pröschl, Mlýnková, Světlík, Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal.

Kučera – Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, Michálek, Marguš, Rodzienciak, Adámek, Raška, Čmiel, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Miklér, Rybnikár.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "Dnešní zápas se musel všem líbit. Hrálo se ve velkém tempu. I když bylo utkání hodně vyrovnané, vyhráli jsme myslím zaslouženě. Kluky dnes musím pochválit za 60 minut bojovnosti. Někteří hráli opravdu nadoraz. V obraně máme více hráčů na marodce, tak dnes museli zaskočit dva útočníci. Lukáš Zmeškal i Natálka Mlýnková svůj nový úkol s pomocí spoluhráčů zvládli. Budeme teď pracovat na tom, aby si kluci dnešní nasazení přenesli do tréninku i dalších zápasů nadstavbové části, jen tak jejich výkonnost může růst. Boj o play-off bude i přesto, že vedeme tabulku, hodně dlouhá cesta. "