V nadstavbě stále bez prohry, tentokrát mladší dorostenci vyhráli v Třinci

Stále kráčejí zlínští mladší dorostenci nadstavbovou části bez prohry. Tentokrát si v rámci 7. kola vyšlápli na Třinec, který porazili poměrem 4:1. V čele skupiny B tak mají Berani náskok už 13 bodů na druhé Vítkovice, k čemuž mají ještě zápas k dobru. Další duel čeká svěřence Tomáše Valáška až v neděli 24. ledna, kdy hostí Pardubice. Během desetidenní pauzy bude část ročníku 2001 na Olympiádě dětí a mládeže v Ústeckém kraji, zbylá část bude ve Zlíně trénovat pod taktovkou Martina Hamrlíka.
25.kolo, čt 14.1.2016, WERK Aréna
Oceláři Třinec
Zlín
1:4
(1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Peterek (Plandor, Patlevič) - 19. Zmeškal (Fajkus, Světlík), 33. Janošek (TS), 38. Sedláček (Dobiáš, Dluhoš), 53. Dobiáš. Rozhodčí: Šutara – Barteček, Marek. Vyloučení: 4:2, navíc za faul Světlíka (ZLN) nařízeno TS (neproměněné) a za faul Radzienciaka (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34:42. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Kučera - Bulava, Patlevič, Konderla, Srníček, Michálek, S. Radzienciak, J. Adámek – Tobiáš Marguš, Raška, Čmiel, Lerchová, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Rybnikár

Kořének – Janošek, Dřímal, Jaroněk, Prchal, Dluhoš – Suhrada, Luža, Mynář, Pröschl, Leška, Světlík, Nesrsta, Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal

Do utkání vstoupili mnohem aktivnější zlínští mladíci, byli to však Oceláři, kdo se jako první dostal do vedení, když po vyhraném vhazování propadl Kořénkovi do sítě pomalu letící puk z hole Jonáše Peterka. Hosté mohli odpovědět po střele Světlíka, Kučera ale zvládl puk letící do odkryté části klece zastavit. Krátce před koncem úvodní části už ale bylo vyrovnáno, když si cestu za záda třineckého gólmana našla střela Lukáše Zmeškala.

Ve druhé části nejprve Kučera zlikvidoval brejk Fajkuse i dorážku Suhrady a po faulu na Rašku měli Oceláři k dispozici trestné střílení, to však třinecký útočník nevyužil. O pár minut později následovalo nařízené trestné střílení také na druhé straně, tentokrát s úspěšným zakončením, když puk pod horní tyč umístil Jáchym Janošek a v přesilové hře pak hosté odskočili do dvoubrankového vedení po přesné střele Roberta Sedláčka.

V závěrečné části mohlo být sníženo po velmi dobré ráně Tobiáše Marguše, domácí útočník ale nakonec napálil pouze jednu z tyčí. Peterek pak Plandorovo nahození tečoval pouze do připraveného gólmana, následně Oceláři nevyužili přečíslení dva na jednoho a udeřili tak hosté, když od modré čáry překonal Kučeru Vojtěch Dobiáš.

Autor reportáže: Martina Sikorová - redakce hcocelari.cz

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Tentokrát jsem o našem vítězství od začátku do konce nezapochyboval. Byla vidět stálá převaha našeho týmu navíc podpořená velmi dobrým výkonem našeho brankáře. Nesmíme ale propadnout sebeuspokojení z této vítězné série. V play-off se bude hrát úplně jiný hokej. Teď se na týden naše mužstvo rozdělí. Část mužstva, hráči ročníku 2001, se mnou odjíždí na Olympiádu dětí a mládeže, kde budou mít kluci velké zápasové vytížení a zbytek mužstva bude tvrdě trénovat pod vedením Martina Hamrlíka ve Zlíně. Potom se zase musíme dát rychle dohromady jako tým a pracovat poctivě dál. V týmové soudržnosti máme velké rezervy."