Mladší dorost si i přes vyrovnané utkání opět připisuje tři body

V PSG aréně se již po čtvrté v sezóně střetl domácí mladší dorost PSG Zlín s HC ZUBR Přerov. Utkání přineslo velmi vyrovnanou hru a napínavou podívanou, ze které nakonec Zlínští zvládli vyjít vítězně.
27.kolo, čt 7.1.2016, PSG aréna
Zlín
Přerov
7:4
(2:0, 2:4, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Kristek (Světlík), 17. Dobiáš, 30. Fajkus (Světlík, Dluhoš), 35. Zmeškal (Dobiáš), 51. Dobiáš (Fajkus), 55. Jaroněk (Dobiáš), 60. Zmeškal (Fajkus, Kristek) – 24. Krátký (Govoruško, Kadlic), 25. Koudela (Pěnčík), 30. Kadlic, 33. Kadlic (Pěnčík, Koudela). Rozhodčí: Fiedler – Kurtin, Novák. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4, 7:4.

Kořének – Dřímal, Jaroněk, Prchal, Dluhoš – Suhrada, Luža, Mynář, Mlýnková, Pröschl, Leška, Světlík, Nesrsta, Dřímal, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal.

Rachůnek – Vohrabal, Tureček, Koudela, Tischer, Borot, Kleiner, Mlčák, Pěnčík – Krupa, Krátký, Šimanský, Mohapl, Indrák, Barveníček, Kadlic, Šafránek, Govoruško.

PSG aréna byla svědkem velice vyrovnaného utkání mladšího dorostu mezi domácím PSG Zlín a HC ZUBR Přerov. První třetina začala rychlým tempem a již po necelých dvou minutách přišlo vyloučení na straně Přerova. Na trestnou lavici odešel hráč Dominik Kuba za podražení. I přestože mladí ševci úspěšně drželi přesilovkovou formaci a měli spoustu šancí, nedokázali početní výhody využít.

Třetina pokračovala střelami na obou stranách. Velká šance Turečka u zlínské brány nebyla úspěšná, ale ani slibné pokusy domácích - Mynáře, Světlíka či Dřímala nepřinesly ovoce. Zlom přišel až ve čtrnácté minutě, kdy po asistenci Světlíka pokořil přerovskou bránu Tomáš Kristek.

Po tomto gólu Přerov začal hrát ještě o trochu aktivněji a často to vypadalo, že se mu podaří vyrovnat. Opak se ale stal pravdou a v sedmnácté minutě Vojtěch Dobiáš prolomil přerovskou obranu a dopravil puk do brány. V devatenácté minutě ještě rozhodčí odpískal trestné střílení pro Přerov. Borot šance nevyužil a puk skončil v bezpečí pod Kořénkem.

Druhá třetina byla pestrá jak na góly, tak na vyloučení. Celkem padlo šest gólů a bylo vyloučeno pět hráčů. Ve třetí a čtvrté minutě se trefili hráči Přerova. Nejprve Jiří Krátký a těsně za ním Ondřej Koudela, čímž byl zápas vyrovnán. Za tohoto stavu se oba týmy snažily nechybovat, nakonec to však byl domácí Sebastian Fajkus, kdo se postaral o pátý gól utkání.

V osmé minutě druhé třetiny byl na trestnou lavici za podražení poslán přerovský Vojtěch Kadlic, který si však svůj trest velmi rychle odčinil, když jen vteřinu po opuštění trestné lavice vstřelil za záda zlínského brankáře gól a o tři minuty později k němu přidal ještě jeden. Přerov se tak dostal do jednogólového vedení. Ševci do kabiny takto odcházet nechtěli a taky se jim to povedlo. Pět minut před koncem třetiny přidává domácí gól Lukáš Zmeškal a hra byla opět vyrovnaná.

Po napínavé druhé třetině bylo jasné, že oba týmy udělají maximum proto, aby třetí třetina dopadla v jejich prospěch. Je ale jasné, že vyhrát může jen jeden a tentokrát se toho lépe chopili domácí ševci. Přerovu se už do konce utkání nepodařilo protlačit puk za Kořénkova záda, zato na druhé straně přibyly další tři branky. Po deseti minutách prostřelil Rachůnka za asistence Fajkuse Vojtěch Dobiáš, o čtyři minuty později přidal další gól Jan Jaroněk a třešničkou na dortu byla půl minuty před koncem trefa Lukáše Zmeškala, u které si připsali asistenci Fajkus a Kristek.

Z napínavého a vyrovnaného utkání tak vzešel jasný výsledek ve prospěch domácího Zlína a ten si tak na své konto může připsat další tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání, Přerov hrál dobře, jako mužstvo a bojovali od začátku do konce. Bylo to těžké, příliš se nám nedařilo. Utíkaly nám puky od hokejek, ale nakonec v té třetí třetině jsme měli trochu více sil a jsme rádi, že jsme to ubojovali."

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): "Bylo to naše první utkání v novém roce a bylo to na hře vidět. V první třetině jsme předvedli hodně ustrašený výkon a bylo třeba o přestávce trošku zvýšit hlas v kabině, což se na výkonu ve druhé třetině projevilo, kdy si myslím, že jsme byli lepším týmem. V poslední třetině jsme se bohužel vrátili k té horší hře a soupeř nás tím pádem přehrál a zaslouženě zvítězil."