O vítězství mladšího dorostu nad Hradcem rozhodly až samostatné nájezdy

Když se mladší dorost Zlína a Hradce potkal naposledy, byl z toho napínavý zápas, ve kterém se hrálo na jednogólové rozdíly a rozhodující zlínská trefa padla až patnáct sekund před koncem utkání. Dnes to bylo podobné a o vítězi muselo být rozhodnuto až při samostatných nájezdech.
28.kolo, ne 10.1.2016, PSG aréna
Zlín
Hr.Králové
4:3sn
(1:0, 1:0, 1:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Dobiáš (Sedláček), 25. Dřímal (Zmeškal, Jaroněk), 44. Pröschl (Dobiáš, Dřímal), rozh. náj. Světlík – 42. Morong, 50. Poppel (Morong, V.), 60. Morong (Poppel, Klodner). Rozhodčí: Volf – Novák, Wesley. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 33:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3sn.

Kubík – Janošek, Dřímal, Jaroněk, Prchal, Dluhoš – Suhrada, Luža, Mynář, Pröschl, Leška, Světlík, Nesrsta, Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal

Dvořák – Řehák, Voňka, Junek, Krištof, Duben, Klodner, Kynčl – Šedivý, Hladík, Jakubec, Síla M., Síla V., Vaňát, Pokorný, Šlaicher, Morong, Růta, Poppel

Mladší dorost PSG Zlín hrál potřetí v týdnu na domácím ledě a při tomto utkání přivítal Mountfield Hradec Králové. V sezoně to bylo teprve druhé vzájemné utkání, ale i přesto tyto dva zápasy přinesly napínavé atmosféry víc než dost.

První dvě třetiny utkání byly ve znamení vyrovnané hry, i když mnohdy se hosté zdáli býti těmi, kdo domácí ševce přehrává. I přesto ale bylo po dvou třetinách skóre jasně na straně našich borců. O jeden gól v obou třetinách se postarali Vojtěch Dobiáš s přihrávajícím Robertem Sedláčkem a Tomáš Dřímal s asistencí Lukáše Zmeškala a Jana Jaroňka.

Tyto dvě třetiny nebyly vůbec bohaté na góly, o to víc však byly naplněné vyloučením a trestnými minutami. Někteří hráči nedokázali držet své emoce na uzdě a na ledě velmi často vznikaly divoké strkanice a někdy dokonce i ostřejší bitky.

Ve třetí třetině padl první hradecký gól, jehož autorem byl Matěj Morong. Hostující tým začal předvádět skvělou hru, a i když po gólu Matěje Pröschla byli ševci opět v dvougólovém vedení, Hradec dokázal tento stav snížit a svou hrou domácí přehrát. Postaral se o to svou trefou Petr Poppel.

Pár minut před koncem utkání si trenér Hradce vzal oddechový čas, po kterém Dvořák opustil svou bránu a hosti tak hráli v šesti. Devatenáct vteřin před závěrečnou sirénou propálil domácí Kubíkovu bránu Matěj Morong a bylo tak téměř jasné, že zápas půjde do prodloužení.

V samotném prodloužení se ani jednomu týmu nepodařilo o utkání rozhodnout a čekalo se tedy na samostatné nájezdy. Trvalo dlouho, než se podařilo vstřelit první gól, protože oba brankáři, Kubík i Dvořák, předvedli fantastické výkony. Rozhodující gól padl až při desátém nájezdu a jeho autorem byl zlínský hráč Lukáš Světlík, který vstřelil puk mezi Dvořákovy betony.

Mladší dorost Zlína tak opět uhrál vítězství, i když tentokrát bez plného počtu bodů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Bylo to bojovné utkání z obou stran. Hradec byl silný soupeř. Ale vedli jsme 3:1 a v takové chvíli už jsme to měli dotáhnout do úspěšného konce. Bohužel vlastní nedisciplinovaností jsme to nedokázali a častými fauly se připravili o spoustu sil, které chyběly i v té power play. Nájezdy už pak jsou soutěž dovedností, ve které dnes zvítězil náš brankář."

Karel Soudek (HK Mountfield Hradec Králové): "Byl to určitě dobrý dorostenecký hokej. Když budu hodnotit náš výkon, tak první třetinu jsme odehráli dobře, s druhou už jsme tak spokojeni nebyli, ale ve třetí jsme dohnali náskok soupeře a šli jsme do prodloužení. Tam jsme měli spoustu šancí, bohužel jsme neproměnili. Je škoda, že jsme to nedotáhli do konce."