Ani Pardubice nepřerušily dlouhou vítěznou šňůru mladšího dorostu

Mladší zlínský dorost dnes na domácím ledě sehrál zápas proti soupeři z Pardubic. Mladí ševci si suverénně drží první místo v tabulce skupiny B a ani po deváté v řadě si nenechali vítězství vzít. Díky své hře nejenže přehráli soupeře o tři góly, ale taky si v tabulce přilepšili o další tři body, čímž mají šestnáctibodový náskok nad druhým Třincem.
29.kolo, ne 24.1.2016, PSG aréna
Zlín
Pardubice
4:1
(1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Sedláček (Dobiáš), 25. Světlík (Fajkus), 33. Dobiáš (Dřímal, Sedláček), 52. Světlík (Kristek) - 49. Mazura (Bucek). Rozhodčí: Kika - Valentík, Kučera . Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 53. Střely na branku: 23:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Kubík - Janošek, Dřímal, Hamrlík, Jaroněk, Prchal, Kowalczyk - Leška, Suhrada, Mynář, Pröschl, Světlík, Nesrsta, Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek.

Dosoudil - Dubovči, Pejzl, Oliva, Sýkora, Hybeš - Šír, Mazura, Zeman, Bucek, Koffer, Kostka, Chára, Rozlílek, Jelínek, Sajdl.

Po začátku utkání se dlouho čekalo na první gól, a přestože byl soupeř z Pardubic střelecky o trochu aktivnější, byli to nakonec domácí, kdo jako první dostal puk do brány a to dokonce ve vlastním oslabení. V sedmnácté minutě skóroval Robert Sedláček a ševci tak nejen ubránili vlastní bránu v oslabení, ale podařilo se jim využít soupeřovy chyby ve svůj prospěch.

Ve druhé třetině se opět podařilo pokořit soupeřovu bránu jen zlínským hráčům, i když je Pardubičtí na počet střel znovu předčili. V pětadvacáté minutě po přihrávce Fajkuse využil přesilové hry Lukáš Světlík a za osm minut se za Dosoudilova záda dostal puk po střele Vojtěcha Dobiáše. Po druhé třetině byl tak stav utkání 3:0 a Pardubice na svůj první gól stále čekaly.

Ve třetí třetině se jako první gólově prosadili Pardubičtí a první a jediný gól do Kubíkovy brány vstřelil Tomáš Mazura s Buckovou asistencí. Ševci tento gól však nenechali dlouho bez odezvy a po necelých třech minutách jejich vedení upevnil Lukáš Světlík, čímž uzavřel stav utkání na konečných 4:1 pro PSG Zlín.

Pět minut před koncem utkání nastala pro domácí menší nepříjemnost, a to když byl Tomáš Kristek, který asistoval Světlíkovi u posledního gólu, vyloučen na dvacet pět minut za faul kolenem. Zlínští však už zvládli utkání dotáhnout do konce bez inkasovaného gólu a připsali si tak další výhru v nadstavbě.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "Série mnoha vítězství v řadě pokračuje, ale spokojený s výkonem týmu nejsem. Vyhráli jsme jen díky velmi dobrému výkonu brankáře a větší efektivitě v zakončení. Jinak byly Pardubice minimálně dvě třetiny lepším týmem. Musíme náš výkon rozhodně zlepšit, tato hra hlavně v obranném pásmu nám v play-off úspěch nepřinese."