Mladší dorost nadělil divákům kvalitní hokej a Třinci čtyřgólovou nadílku

Mladší dorost Zlína dnes hostil soupeře z Třince. Kluci z obou týmů předvedli, že umí odehrát skvělý a dynamický hokej, který už stojí za pozornost. Vítěz však může být jen jeden a zlínští ševci si po zásluze připsali další tři body do výborně rozjeté nadstavby.
30.kolo, ne 31.1.2016, PSG aréna
Zlín
Oceláři Třinec
4:1
(3:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Dřímal (Světlík), 12. Světlík (Fajkus, Dřímal), 13. Dobiáš (Pröschl), 52. Sedláček (Kowalczyk) – 54. Peterek (Homola). Rozhodčí: Fiedler - Novák, Kurtin. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 52:26. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Kořének – Janošek, Jaroněk, Dluhoš, Kowalczyk – Leška, Suhrada, Luža, Mynář, Pröschl, Světlík, Nesrsta, Dřímal Tadeáš, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Zmeškal

Ochman – Patlevič, Konderla, Homola, Michálek, Marguš, Radzienciak, Adámek – Čmiel, Szmek, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Miklér, Rybnikár

Zápas začal velmi rychlou a svižnou hrou na obou stranách. Hráči Zlína i Třince ze sebe dostávali to nejlepší a diváci v hale tak mohli vidět velmi kvalitní hokej. A i když byly vidět velké šance na obou stranách, nakonec to byli jen domácí kluci, kdo jich dokázal využít. Jako první v osmé minutě skóroval po přihrávce Světlíka Tadeáš Dřímal a rozjel tím rychlou gólovou smršť ševců, která se v první třetině odehrála.

V jedenácté minutě v ní svou trefou pokračoval Lukáš Světlík po přihrávkové akci od Sebastiana Fajkuse a Tadeáše Dřímala. Rozjetí ševci cítili velkou příležitost pojistit si vedení a i když Třinečtí podávali taktéž skvělé výkony, ve třinácté minutě přidal třetí gól Vojtěch Dobiáš, u kterého si připsali asistenci Matěj Pröschl a Lukáš Zmeškal. Poté do konce třetiny už další gól nepadl a Zlínští tak do šatny odcházeli s třígólovým vedením.

Druhá třetina se nesla v podstatně chaotičtějším tempu než ta první. Týmy jako by se nedokázaly úplně sehrát a dostat se do pořádnějších šancí. A samozřejmě to bylo na hře znát. Během druhé třetiny totiž nepadl jediný gól.

Poslední třetina utkání přinesla dvě gólové situace. První z nich byla na straně domácího týmu, a to když v jedenácté minutě poslal puk za záda Ochmanovi Robert Sedláček s asistencí Daniela Kowalczyka. Ševci se tak dostali do vedení 4:0.

Jediným a také posledním třineckým gólem se stala trefa Jonáše Peterky ve třinácté minutě poslední třetiny. Peterkovi u této střely asistoval David Homola. Tento gól se stal i posledním v celém zápase a PSG Zlín tak zvítězili nad HC Oceláři Třince 4:1.

Na závěr je třeba pochválit hru na obou stranách a podle slov trenéra domácích dnes také především výkon zlínského gólmana Michala Kořénka, který má velkou zásluhu na stavu dnešního utkání.

Ohlasy trenérů

Leon Wesley (PSG Zlín): "Třinec je tradičně kvalitní soupeř, ale my jsme od začátku lépe bruslili a nedělali jsme chyby. Tři branky v první třetině v podstatě rozhodly o stavu utkání, i když ve druhé třetině už soupeř hrál lepší hru. V poslední třetině jsme se zase dali dohromady a zápas vyhráli. Chtěl bych také pochválit dnešní výkon našeho gólmana Michala Kořénka."

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): Bohužel jsme propásli první třetinu, zaspali jsme. Podle toho už se odvíjelo celé utkání, museli jsme pořád dotahovat. Nedařili se nám přihrávky. Hru jsme trošku srovnali ve třetí třetině, ale to už bylo za stavu 4:0 pozdě. Dneska jsme na to prostě neměli."