Atraktivní zápas mladšího dorostu vyzněl lépe pro Pardubice

Sedm branek, obrat skóre, spousta vyloučení. Mladší dorostenci zavítali na led Pardubic a začali výtečně. Už ve třetí minutě poslal beránky do vedení Pröschl. Domácí ale ještě v první třetině dokázali skóre otočit ve svůj prospěch na 2:1. Úvody třetin však ševci zvládli výborně. Hned tři minuty po začátku prostřední části srovnal Leška. Pardubice zvítězily zásluhou Blümelovy branky z 27. minuty hry. Vedení se jim povedlo navýšit ještě do přestávky a na konečných 5:2 pečetil necelé dvě minuty před koncem opět střelec vítězné branky. Zlínu se nedařila především hra při nerovnovážném počtu hráčů na ledě, jednou inkasovali v oslabení a dvakrát ve vlastní přesilovce.
34.kolo, pá 19.2.2016
Pardubice
Zlín
5:2
(2:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Koffer (Blümel), 12. Mazura (Oliva, Zeman), 27. Blümel (Bucek), 37. Šír, 59. Blümel – 3. Pröschl, 23. Leška. Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Vepřovský. Vyloučení: 6:4, navíc Oliva (Dynamo Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 100. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Vlk – Blažej, Hybeš, Oliva, Pejzl, Sýkora – Blümel, Bucek, Chára, Jelínek, Koffer, Lašák, Mazura, Rouha, Rozlílek, Šír, Zeman.

Kořének – Hamrlík, Janošek, Jaroněk, Prošek – Bachánek, Dobiáš, Dřímal, Handl, Kristek, Leška, Luža, Mynář, Nesrsta, Pröschl, Sebera, Suhrada, Světlík.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "Zasloužené vítězství Pardubic. Celé utkání byl náš soupeř rychlejší a důraznější. Nám se z už tak oslabeného kádru během utkání zranili tři hráči a na lepší výsledek nám již nezbyly síly."