Skvělý úvod druhé třetiny pomohl mladšímu dorostu k výhře v Třinci

I v šestém letošním měření sil dokázali zlínští mladší dorostenci porazit Třinec za tři body. Svůj pětizápasový trip po venkovním kluzišti tak zakončili se šesti body. Na ledě Ocelářů rozhodl vydařený úvod druhé třetiny, kdy za šest minut vstřelili Berani tři góly a vedli 4:1. Další duel je čeká již tuto neděli, kdy doma přivítají Vítkovice.
35.kolo, čt 25.2.2016, WERK Aréna
Oceláři Třinec
Zlín
2:4
(1:1, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Plandor (Patlevič), 49. Plandor (Indrst) – 10. Sedláček (Pröschl), 21. Sedláček (Dobiáš, Dřímal), 23. Dřímal (Sebera), 26. Dobiáš (Sedláček). Rozhodčí: Libiger - Hykel, Poruba. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.

Kučera – Patlevič, Konderla, Homola, Michálek, S. Radzienciak, J. Adámek – Tobiáš Marguš, Králík, Čmiel, Plandor, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár

Kubík – Janošek, Dřímal, Hamrlík, Jaroněk – Leška, Luža, Mynář, Sebera, Pröschl, Světlík, Nesrsta, Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek

Mírnou převahu měl po startu utkání Zlín, vyloženou šanci si však hosté vytvořit nedokázali a změny na světelné tabuli se tak diváci ve WERK ARENĚ dočkali až v jedenácté minutě, kdy vyraženou střelu uklidil do sítě Robert Sedláček. 0:1 pro hosty.

Oceláři ale měli připravenou odpověď a o chvíli později už bylo vyrovnáno. Patlevič napřáhl na modré čáře, jeho ránu Kubík pouze vyrazil, načež z pravého kruhu pak umístil puk do sítě Jiří Plandor přesnou střelou z první. Svěřenci trenéra Raszky následně dostali k dispozici zkrácenou dvojnásobnou početní výhodu, využít ji ale nedokázali a do kabin se tak odcházelo za vyrovnaného stavu.

Třiapadesát sekund po startu prostřední části už ševci znovu vedli, když se před třineckou brankou s kotoučem dostal opět Robert Sedláček a po vymíchání domácího gólmana zasunul puk do sítě. Šanci Dřímala poté Kučera zastavil, po střele Tadeáše Dřímala z mezikruží ale nakonec kapituloval potřetí. Korigovat nepříznivé skóre mohl hned nato Čmiel, ten ale dezorientovaného Kubíka z dorážky nepřekonal.

Naopak hosté udeřili i při vlastním oslabení, když z brejku překonal gólmana Třince Vojtěch Dobiáš. Snížit nepříznivé skóre ještě před druhou přestávkou mohl následně Tobiáš Marguš, jenž byl v dobré pozici před Kubíkem, z dorážky ale třinecký hráč neuspěl.

V devětačtyřicáté minutě už se ale Oceláři prosadili, když po výměně puku s Indrstem propálil zlínského gólmana Jiří Plandor. Vrátit svému týmu tříbrankové vedení mohl o chvíli později Světlík, ten ale z první třineckou branku o hodně přestřelil. A radovat se nemohl na druhé straně ani Plandor, který se k dorážce rány Adámka nakonec nedostal.

Autor reportáže: Martina Sikorová, redakce hcocelari.cz

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "Jsme rádi, že jsme vyhráli a definitivně si tak pojistili první místo v tabulce. V naší hře bylo spousta nedostatků, které musíme do začátku play-off odstranit, pokud chceme uspět."