SD: Zápas gólmanů ovládl ten reprezentační, avšak Zlín si proti silné Spartě připsal bod

Ofenzivní hra s brankářskou jistotou na obou stranách. To byl zápas zlínských starších dorostenců se silnou Spartou v rámci 1. kola nadstavbové části. Dlouho měl navrch domácí gólman Šimonů, kdy reprezentačního muže v masce Brízgalu překonal Dlabaja. Jenomže poté dvakrát inkasoval a Pražané tak vyhráli v prodloužení 2:1. "Bod s takovýmto soupeřem ale bereme všemi deseti," pověděl po utkání trenér Beranů Svoboda.
30.kolo, pá 18.12.2015, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Sparta
1:2p
(1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Dlabaja (Kotek, Fryšara) – 43. Vandas (Michnáč), 62. Safin. Rozhodčí: Kika – Novotný, Axman. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: Bez. Střely na branku: 40:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Šimonů – Padrnos, Dluhoš, Gába, Dřímal, Jenáček, Budil – Fryšara, Václavek, Mikulec, Chytil, Kočica, Dvořáček, Bainar, Zmeškal, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja

Brízgala – Janda, Eliáš, Jeřábek, Horský, Vandas, Sedlický – Švarc, Šišolák, Nacházel, Michnáč, Safin, Komárek, Schwamberger, Maršoun, Dubský, Wojnar

Šťastný gól Dlabaji ze 3. minuty stačil na bod

Hned v první minutě měli domácí hráči k dispozici přesilovku, kdy se útočným faulem provinil Wojnar. V ní si vytvořili solidní tlak, který nakonec vyvrcholil v trochu šťastný gól. Kotkovi střela nesedla, čímž se puk trochu nečekaně dostal před branku k Danielu Dlabajovi, jenž jej protečoval mezi betony Brízgaly.

Tentýž hráč při následném oslabení vyslal do úniku Fryšaru, tomu ale v poslední fázi odskočil kotouč. Podobnou možnost měl na druhé straně Šišolák, Šimonů však zasáhl betonem. Ofenzivní hra pokračovala i nadále, za hostujícím brankářem zvonily tyčky, přečíslení Maršouna a Michnáče zase vyřešil domácí muž v masce.

Útočníkům to nešlo

V úvodu druhé části měl po dobré nahrávce Mikulce šanci Václavek, zblízka ale kotouč za Brízgalu neprocedil. Vyrovnání mohl znamenat nešťastný odraz puku od domácího beka, ten však vše včas zpozoroval a vlastní brance na poslední chvilku zabránil.

Do konce prostředního dějství neuspěla v úniku ani dvojice Fryšara - Kotek, sparťanský Maršoun zase orazítkoval břevno. A když chybné rozehrávky soupeře nevyužil před pauzou ani Kenša, šlo se do kabin stále za stavu 1:0.

Pražané konečně překonali Šimonů

Čtyřicet minut a deset sekund se čekalo na gól, který nakonec padl do sítě Moravanů. Michnáč našel před brankou Jaroslava Vandase, který střelou z první vyrovnal.

Strhnout vedení na stranu Pražanů mohl následně Wojnar, jenomže prázdná branka mu byla málo. A ačkoli si v závěru základní hrací doby vytvářeli šance především Pražané, mohli to být oni, kdo by jel domů s prázdnou. Fryšara ale v samostatném úniku selhal. Šlo se tak do prodloužení.

Chyba Budila rozhodla

V tom chyboval na útočné modré čáře Budil a nabídl tak únik Ostapu Safinovi, který nakonec poslal hrací předmět mezi betony Šimonů.

Podrobný onlajn přenos z utkání naleznete zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-12-18/id/166171

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Dnes to bylo těžké, kluci totiž měli v nohách ten včerejší boj se Slavií. Sparta je silný mančaft, mají výborné hráče jak po fyzické, tak po technické stránce. Bojovali jsme a i jsme měli příležitosti vyhrát, bod ale proti takovému soupeři rozhodně bereme. Spokojenost."

Richard Žemlička (Sparta Praha): "První třetinu jsme odehráli velice špatně, Zlín byl jasně lepší a důraznější v osobních soubojích. Poté už jsme byli o něco lepší a zaslouženě jsme vyhráli."