Starší dorost stáhl dvoubrankové manko a proti Liberci získal bod

V 11. kole nadstavbové části extraligy staršího dorostu dorazil na zlínský led soupeř z Liberce. Ševci šli do vedení v 7. minutě, když se trefil Hefka, ale poté začali dávat góly Bílí Tygři. Během dvou minut otočili v závěru první třetiny na 3:1 a berani museli po zbytek duelu dotahovat. Nakonec však úspěšně vyrovnali a šlo se do prodloužení. Tam byli šťastnější hosté a mladí ševci tak berou alespoň bod za prohru 4:5 po prodloužení.
39.kolo, pá 5.2.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Liberec
4:5p
(1:3, 2:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Bainar (Zmeškal), 22. Hefka (Zmeškal, Bainar), 32. Fridrich (Kočica, Dvořáček), 59. Dlabaja (Fryšara) – 18. Wiencek (Turský), 19. Velechovský (Habermann), 19. Juščák (Nezbeda, Chrtek), 28. Burda (Jeník, Eichler), 62. Jeník (Průžek). Rozhodčí: Fiedler – Kurtin, Hykel. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 86. Střely na branku: 38:38. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5.

Šimonů – Padrnos, Dluhoš, Dřímal, Budil, Kowalczyk, Marek, Fridrich – Fryšara, Kočica, Dvořáček, Bainar, Zmeškal, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja.

Žajdlík – Habermann, Krejsa, Eichler, Turský, Charvát, Korecký, Velechovský – Maťátko, Juščák, Čermák, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Kačírek, Burda, Průžek, Chrtek.

Zlín měl dobrý vstup do utkání a už v 7. minutě šel do vedení. Viktor Bainar se pokoušel najít spoluhráče před brankou, ale neúspěšně. Akce však pokračovala. Na podruhé totiž propasíroval kotouč mezi tělem a tyčkou do liberecké branky. S postupem času se ale začali Tygři zvedat a vše vyvrcholilo během posledních třech minut první třetiny. Nejprve Turský vyslal do úniku Petra Wienceka, který přebruslil zlínské obránce, ujížděl sám na Šimonů, ale když se chystal ke střele byl faulován. Hokejka mu vyletěla do vzduchu, to zmátlo zlínského gólmana, ale puk pokračoval v cestě a skončil v síti. Bylo srovnáno, ale jen na chvíli.

Za další minutu totiž hosté výsledek otočili. Habermann poslal puk na Adama Velechovského, ten to zkusil od modré a jeho nahození prošlo přes všechny hráče až do sítě. O dalších dvacet sekund později to se Zlínem vypadalo ještě hůř. Jelikož třetí trefu hostů přidal Michal Juščák. Zlín se ale na začátku druhé třetiny oklepal a snížil. Zmeškal posunul puk na Vlastimila Hefku, který v ponechané výhodně parádní stahovačkou prohodil obránce, poradil si s gólmanem a nasměřoval puk do sítě. Jenže hosté si vzali dvoubrankové vedení zase zpět a bylo to ve vlastním oslabení. Jeník předložil kotouč na Václava Burdu, který v před brankovém prostoru dokázal dostat puk za záda Šimonů. Bylo to 4:2 pro Tygry.

Berani ale dokázali za čtyři minuty odpovědět. Po vyhraném buly se dostal kotouč na modrou, odkud vypálil Zdeněk Fridrich, zmatený Žajdlík přes své hráče nic neviděl a puk zahlédl až v síti. Poté nastal velký boj a hosté se zuby nehty snažili udržet své těsné vedení. Dlouho se jim to dařilo. Ševci je zlomili až v 59. minutě, kdy to Daniel Dlabaja jako správný kapitán vzal na sebe. Našel si místo na vrcholu kruhu, vypálil a svou střelu otřel o tyč a puk poté zamířil do sítě. 4:4 a šlo se do prodloužení. To trvalo minutu a devětatřicet sekund. Pak si Jan Jeník našel šikovně místo tak, aby Šimonů nic neviděl, poslal kotouč na branku a ten si našel cestu až do zlínské klece. Bylo rozhodnut. Bod navíc si odváží Liberec.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): K vidění byla spousta šancí na obou stranách. My jsme měli dobrý vstup do zápasu, ale pak soupeř přidal. Udělali jsme tam hrubé chyby. Výborně zachytal Daniel Šimonů, který pochytal hodně šancí. Pak se nám povedlo vyrovnat a řekl bych, že jsme viděli pěkný zápas. Musím kluky pochválit. Máme hráče v národním týmu, takže museli hrát čtyři mladí na vyjímku a hráli dobře.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín