Starší dorostenci ani napodruhé v sezóně nedali Mladé Boleslavi gól, padli 0:1

I podruhé v sezóně prohráli zlínští starší dorostenci s, alespoň před dnešním duelem, posledním týmem tabulky z Mladé Boleslavi. Za což na ledě Bruslařů padli mladí Berani 0:1 až po nájezdech, na domácím ledě již v základní době. Ševcům však chyběla rovnou celá kvalitní pětka, přičemž z obránců chyběl s drobným zraněním Kowalczyk, nemocný Gába a dlouhodobě zraněný Jenáček. Z útočníků naopak je nemocný Mikulec, Chytil s Václavkem jsou na reprezentační akci. Další zápas čeká svěřence Roberta Svobody v pátek v Plzni, o den později se představí na ledě Chomutova.
40.kolo, so 6.2.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Ml.Boleslav
0:1
(0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Linhart (Flynn, Straka). Rozhodčí: Vaněk – Blaha, Goňa. Vyloučení: 3:6. Využití: Bez. V oslabení: Bez. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 0:1.

Huf – Padrnos, Dluhoš, Dřímal, Budil, Marek, Fridrich – Fryšara, Kočica, Dvořáček, Bainar, Zmeškal, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja

Haas – Dlabola, Petržílka, Linhart, Kalus, Chládek, Furmánek, Nepokoj – Kerda, Flynn, Křížek, Straka, Zahradník, Kalaš, Foerster, Outrata, Hrachovec, Moravčík, Dančišin, Dvořák

Domácí byli ze začátku utkání aktivnější, i proto jako první hráli přesilovou hru - Nepokoj musel Zmeškala v šanci zastavit faulem. Hosté se však ubránili a tak zahrozili. Sice Huf neměl na kontě ještě ani jeden zákrok, už ale za ním v 9. minutě zvonila tyčka, a to po střele Flynna. Vzápětí měl za domácí při přesilovce dobrou možnost Kenša, ale trefil jen boční síťku. Hra se srovnala i díky dvěma vyloučením na straně Zlína, když však ve své šanci branku přestřelil mladoboleslavský Straka, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Tentýž hráč se dostal v úvodu prostředního dějství do samostatného úniku, obrana Beranů jej ale čistě obrala o kotouč. Na druhé straně měl možnost Zmeškal, nadvakrát ale Haase nepřekonal. Jediná branka utkání padla v čase 27:49. V moment, kdy brankář Huf vykukoval přes hradbu těl před ním, vyslal kotouč do spodní části branky Kryštof Linhart. Vyrovnat mohli Moravané ihned vzápětí při vyloučení Nepokoje, Zmeškalovu ránu ale zastavila branková konstrukce. Nadále získávali hráči PSG převahu, jenomže nepotrestali ani vyloučení Straky či Flynna. A to i proto, že Hefka při přečíslení nenašel optimální načasování pro nahrávku.

I na začátku třetí části se naskytla ševcům přesilovka, ani tu ale zužitkovat nedokázali. Zvýšit vedení Bruslařů mohl nikým nekryt před Hufem Dančišin, avšak byl faulován Fridrichem. Hráči Bruslařského klubu i nadále velice dobře střežili svou modrou čáru, ale když už jednou přeci jenom se jim to nepovedlo, měli z toho i tak výhodu. Zmeškal při přečíslení nepropálil Haase, načež ihned z protiútoku se dostal do samostatného úniku Dančišin, s náskokem pásma měl mnoho času na zakončení, svou střelu ale poslal jen do lapačky Hufa. Šance Zlín skoro neměl, a když už se hosté odhodlali z obrany do útoku, byla to nějaká šance, tentokrát ale Kalaš netrefil puk ideálně a šanci poslat jej do poloprázdné branky tak nevyužil. Dát branku Boleslavi se nepovedlo Beranům ani při závěrečném power-play, zápas tak dopadl těsným jednogólovým vítězstvím hostů.

Podrobný onlajn přenos naleznete zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-02-06/id/166237#stream

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Je to špatné, protože je to jediný soupeř, kterému jsme nedali gól ze hry. Kdo to viděl, tak musí uznat, že předvedená hra z naší strany byla velmi dobrá. Soupeř výborně bránil a my jsme neměli dost štěstíčka, abychom alespoň ten jeden gól dali. Ale kluci dostali pochvalu za předvedený výkon, navíc v této sestavě se nemáme za co stydět. Měli jsme dost příležitostí, abychom ty góly dali. Někdy to tak je."

Jiří Zörkler (Mladá Boleslav): "Kromě prvních pěti minut, kdy jsme se trochu rozkoukávali a soupeř nás zatlačil, tak jsme byli lepší, hráli jsme velice koncentrovaně, velice dobře z obrany a gólman náš podržel, což vlastně jde vidět i na vychytané nule. Celé mužstvo hrálo výborně."

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín