Moravské derby ovládli po dobrém výkonu starší dorostenci Zlína

Bitvu starších dorostenců mezi Zlínem a Brnem nakonec dokázali dotáhnout do vítězného konce domácí, kdy vždy byli těmi, kdo vedl. Po dobrém výkonu si nakonec připsali vítězství 5:2. Poslední kolo základní části je čeká zítra, tudíž v sobotu od 12:30 s Hradcem Králové.
43.kolo, pá 26.2.2016, PSG aréna
Zlín
Kometa Brno
5:2
(1:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Václavek (Dlabaja, Dluhoš), 29. Fridrich (Kočica), 38. Bainar (Kočica, Budil), 47. Kočica (Gába), 60. Bainar – 27. Knap (Havlát, Novák), 32. Novák (Nečas, Král). Rozhodčí: Obadal – Valentík, Kučera. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 39:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Huf – Padrnos, Dluhoš, Gába, Budil, Kowalczyk, Marek, Fridrich – Fryšara, Václavek, Mikulec, Kočica, Dvořáček, Bainar, Zmeškal, Kenša, Dlabaja

Dostál – Petrla, Jurnečka, Zábranský, Kučera, Král, Jeřábek – Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Matula, Knap, Krejčí, Frydrych, Nečas, Ferda, Süss

Zápas začal pro Zlín výborně, ten totiž již po půl minutě hry šel do vedení. Mezi kruhy dostal puk Jan Václavek a nemýlil se. Kometa mohla vyrovnat vzápětí, závar na brankovišti ale Huf vyřešil. Do další šance se dostal domácí Fryšara, v samostatném úniku si položil Dostála, který ale i tak kotouč vyrazil. Václavkovi už dorážka moc nesedla.

Okolo poloviny třetiny oba celky promrhaly početní výhodu, avšak později ještě více šancí v krátkém časovém sledu. Zmeškal při přečíslení hledal Mikulce, který však promáchl. Následně rychlou akci na jeden dotek zakončoval Václavek, Dostál se ale proti jeho pokusu pohotově přesunul. Dvořáček zase obral soupeře o puk při rozehrávce, ale svou kličkovanou skóre nezměnil.

Od 15. minuty měli, a to i díky přesilovce, šance konečně i Brňané, ale Kučerovo obkroužení branky a následný pokus o zasunutí puku do branky Huf hbitým skokem zamezil. Proti dělovce Nečase zase tasil beton. Do třetice už byl bezmocný i domácí brankář, avšak ještě neschopnější forward hostů, který nedokázal zblízka trefit odkrytou branku.

Ve druhém dějství skončila hned první vážnější akce gólem. Kometa závěrem 27. minuty vyrovnala, a to po krásné kombinaci při přečíslení, kdy Havlát naznačil střelu a posunul touš na Dominika Knapa, jenž střílel do prázdné klece. Za dvě minuty však Berani znovu vedli. Kočica vyhrál buly na Zdeňka Fridricha, jenž se prosadil nekompromisní ránou pod břevno.

Vzápětí však putoval na trestnou lavici Zmeškal a Brno se dočkalo znovu vyrovnání. Kotouč se dostal k Matěji Novákovi, jenž prostřelil Hufa. Vedení zpět si Zlínští mohli vzít při více než minutové dvojnásobné přesilovce, prosadili se ale až při té klasické. Kočica našel před branku sjíždějícího si Viktora Bainara, který poslal puk do poloprázdné branky - 3:2.

V poslední části si už žlutomodří hlídali své vedení, navíc jej navýšili. Po chybě hostujícího brankáře se prosadil pohotový Jonáš Kočica, přičemž v poslední minutě jistil výhru ševců trefou do prázdné branky Viktor Bainar.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Byl to výborný zápas. Kluci hráli to, co jsme si řekli, navíc to bylo podpořeno dobrým výkonem našeho brankáře. Kometa je silný soupeř, ale disciplína naše a koncovka svátečních střelců nám umožnila bodovat."

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín