První zápas osmifinále starší dorost nezvládl poměrem 2:5

Zlínští starší dorostenci ze čtvrté pozice narazili v osmifinále play off na třinácté Pardubice. Že ne vždy pořadí určuje vítěze se ukázalo hned v prvním utkání série, kdy Dynamo vyhrálo 5:2. Východočeši zvládli parádně především třetí třetinu, kde vyslali těžko uvěřitelných 22 střel a vsítili tři branky. Druhý zápas série hrané na tři vítězná utkání se hraje v pátek s úvodním buly v 15 hodin.
OF1, čt 3.3.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Pardubice
2:5
(0:1, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 47. Sirota (Padrnos), 48. Padrnos (Dlabaja) – 11. Trejbal (Zadina, Machala), 32. Machala, 41. Zadina (Kaut), 42. Šeliga (Pochobradský), 48. Kaut. Rozhodčí: Kubičík – Rožánek, Cabák. Vyloučení: 4:6, navíc Kubišta (PCE) 10.min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 30:44. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

Huf (od 43. Šimonů) – Padrnos, Sirota, Gába, Dluhoš, Kowalczyk, Budil, Marek, Fridrich – Fryšara, Václavek, Mikulec, Kočica, Dvořáček, Bainar, Zmeškal, Hefka, Karafiát, Kotek, Kenša, Dlabaja

Klouček – Trejbal, Žouželka, Boček, Mert, Matýs, A.Leder, V.Leder – Martínek, Pochobranský, Zadina, Štefka, Blümel, Paliesek, Roubal, Machala, Syrovec, Petrus, Kubišta, Šeliga, Kaut

V první třetině hráli domácí, ovšem nedařilo se jim vstřelit gól. Zmeškal v dobré pozici nezakončil, Václavkovo nahození zase skončilo na tyčce. První vyloučení v osmé minutě na straně hostí nebylo jen dvouminutové, Kubištovi ještě ujely nervy a dostal osobní desetiminutový trest. Dynamo se však ubránilo a udeřilo. Ondřej Trejbal se dostal třikrát za střídání ke střele, přičemž na potřetí byl pokusem z kruhu úspěšný. Další branku Pardubic mohl přidat Roubal, jenž měl dvě šance proti Hufovi bez hokejky, ale neuspěl.

Přestávka mezi první a druhou periodou se vinnou nefunkční kostky protáhla skoro na pětadvacet minut, a dlouhá pauza více prospěla Východočechům. Měli více ze hry a dostávali se do šancí, ševci se však urputně bránili. Ve 32. minutě měli navíc Zlínští možnost přesilovky, když Martínek prohodil nějaká slova k sudímu, avšak sami inkasovali. Beka soupeře na modré čáře obral Ondřej Machala a samostatný únik zakončil gólově.

Hned po následujícím buly zůstal ve středovém kruhu ležet Zadina, sudí však nevylučoval. Tedy alespoň ne na straně domácích. Na té hostující ano, pěknou sprškou nadávek jej totiž zasypal trenér Dynama. Berani se ale o skoro dvouminutovou přesilovku pět na tři vlastním faulem připravili. I při situaci 3 na 4 se dostali hosté do brejku, který však zmařila nepřesná nahrávka.

Vstup do třetí třetiny byl asi nejdůležitější pasáží utkání. Dynamo v prvních dvou minutách dalo dva góly a vedlo rázem 4:0, navíc vyhnalo gólmana Hufa z branky. Nejprve nepřesnou střelu Kauta dostal do sítě po obkroužení branky Filip Zadina, poté střelu Pochobradského doklepl do branky Viliam Šeliga.

Novic ve zlínském brankovišti Šimonů zprvu moc práce neměl. Jeho spoluhráči snižovali při dvojnásobné přesilovce zásluhou přesné střely Jakuba Siroty, načež za půl minuty snižoval na rozdíl dvou branek stejným způsobem Martin Padrnos. Hosté následně sáhli k oddechovému času a zadařilo se. Zpět tříbrankové vedení Pardubicím vrátil Martin Kaut, jenž byl nakonec tím, jehož pokus v závaru před brankovištěm Šimonů nepolapil.

Kdo by čekal, že Východočeši zápas zabalí, mýlil se. Šimonů si za 17 minut v brance připsal 17 zásahů, což tedy ukazuje, že domácí už moc možností neměli. Skóre se už ale neměnilo, v kabině hostů se tak mohlo na pár minut slavit.

Podrobná reportáž zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-03-03/id/171020

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Hodnotit budeme až po sérii."

Martin Koudelka (Pardubice): "Velmi důležitý první zápas jsme zvládli, super. První třetina byla taková oťukávaná a navíc jsme dali gól. Celkově dnes jsme to zvládli velice dobře, až na tu disciplínu, to k play off patří. Musíme provokace soupeře vydržet a hrát si svůj hokej, který povede k podobnému výsledku, jako dnes. Ale pořád je to jenom jeden bod, takže zítra jedeme znova."

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín