Starší dorost prohrál i druhý zápas osmifinále a do Pardubic pojede odvracet vyřazení

Starší dorost šel do druhého utkání osmifinálové série za nepříznivého stavu 0:1 na zápasy. Druhý duel však začal lépe pro Pardubice. Ty vedly už 2:0. Beranům se sice povedlo vyrovnat, ale pak si hosté vzali vedení zase zpět. Tak to šlo až do stavu 4:4. Poté se Dynamu povedlo odskočit na rozdíl dvou branek, což se ukázalo jako klíčové. Ševci ještě snížili zásluhou Václavka, ale vítězství slavili opět hosté.
OF2, pá 4.3.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Pardubice
5:6
(0:1, 3:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 22. Fryšara (Mikulec), 22. Sirota (Karafiát, Gába), 27. Václavek (Karafiát, Gába), 43. Mikulec (Budil), 59. Václavek (Dlabaja) – 19. Kaut (Mert), 21. Štefka (Kaut, Trejbal), 27. Zadina (Petruš), 38. Matýs (Petruš), 44. Kaut, 46. Kaut (Machala, Zadina). Rozhodčí: Volf – Bryška, Lukš. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 37:38. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:6, 5:6.

Šimonů – Padrnos, Sirota, Gába, Dluhoš, Kowalczyk, Budil, Marek, Fridrich – Fryšara, Václavek, Mikulec, Kočica, Dvořáček, Bainar, Zmeškal, Hefka, Karafiát, Kotek, Kenša, Dlabaja.

Klouček – Trejbal, Žouželka, Boček, Mert, Matýs, A. Leder, V. Leder – Martínek, Pochobranský, Zadina, Štefka, Blümel, Paliesek, Roubal, Machala, Syrovec, Petrus, Kubišta, Šeliga, Kaut.

Utkání bylo hned od začátku hodně akční a šance střídala šanci. Gól však přišel až na začátku 19. minuty. Prosadily se Pardubice a to za velké pomoci domácích, kteří špatně střídali. U mantinelu na druhé straně pak zůstal úplně volný Martin Kaut. Ten si to našlápl směrem k brance, na vrcholu modré natáhl ke střele a mezi nohama Šimonů dostal kotouč do sítě. Více se toho v první třetině už nestalo. Ovšem na začátku té druhé začal gólový kolotoč. Kaut poslal puk mezi kruhy, kde se do kotouče z první opřel Matěj Štefka a trefil se přesně k bližší tyči. Dynamo vedlo 2:0, ale ševcům se podařilo vyrovnat. Stačilo jim na to jen 57 sekund. Během té doby se prosadil nejprve Štěpán Fryšara a po něm se trefil Jakub Sirota.

Jenže na konci 27. minuty se trefil Filip Zadina a Pardubice opět vedly. Ne však dlouho. Trvalo to jen patnáct vteřin a Karafiát našel mezi kruhy volného Jana Václavka, který se opřel do kotouče a ranou na bližší tyč srovnal skóre zápasu. Nerozhodný výsledek držel do 38. minuty. Pak překlopilo vedení na svou stranu Dynamo. Petruš u mantinelu získal puk, postrčil ho na Ondřeje Matýse, ten si našel střeleckou pozici na kruhu a zavěsil puk do sítě. Do třetí třetiny tak hosté šli s jednobrankovým náskokem. Ten udrželi do začátku 42. minuty, kdy Budil posunul puk na Jana Mikulce, ten si najel na střed hřiště, zacílil a vymetl růžek pardubické klece.

Zlín se však dlouho neradoval. O chvíli později objel Jan Kaut branku, rychle natlačil puk k tyči a povedlo se mu ho propasírovat mezi betonem zlínského gólmana do sítě. Rozhodující moment pak přišel na začátku 46. minuty. Machala si dobře všiml osamoceného Martina Kauta na vrcholů kruhů, ten si ještě potáhl puk, zamířil a trefil se přesně, čímž dokonal svůj hattrick! Dvoubrankové vedení už Dynamo nepustilo. Zlínu se v závěru při hře bez brankáře povedlo snížit, když se prosadil Jan Václavek, ale na víc už nezbylo čas. Pardubice vyhrály i druhý duel série a ujaly se vedení 2:0 na zápasy.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Byl to bojovný a vyrovnaný zápas. Bohužel jsem nebyli schopní proměnit šance, které jsme si vytvořili. Děkuji hráčům za odvedený výkon.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín