Starší dorost konec sezóny neodvrátil, v Pardubicích prohrál 1:6 a sérii 0:3

Určitě se od nich čekalo víc. Loni zlínští starší dorostenci vybojovali bronzové medaile, letos to šlo v základní části také hladce. Ze čtvrtého místa šli v osmifinále na třinácté Pardubice, kterým ale nečekaně doma podlehli 2:5 a 5:6, odvrátit se jim nepodařil konec sezóny ani na Východu Čech, kde padli vysoko 1:6. Ve třetím zápase to dlouho vypadalo nadějně, hrálo se bez branek, v rozmezí 27. až 37. minuty ale Berani inkasovali pět branek a Pardubice tak i podruhé v sérii vyhnaly Hufa z branky.
OF3, po 7.3.2016, Tipsport arena
Pardubice
Zlín
6:1
(0:0, 5:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 27. Kaut (Zadina), 28. Boček (Kaut), 35. Matýs (Růžička, Štefka), 37. Růžička (Martínek), 37. Zadina (Kaut, Machala), 55. Šeliga (Martínek, Pochobradský) – 52. Václavek (Karafiát, Padrnos). Rozhodčí: Veselý – Kis, Řezníček. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 35:24. Průběh utkání: 0:0, 5:1, 6:1.

Klouček – Boček, Matýs, Trejbal, V. Leder, Mert, Žouželka – Petrus, Ružička, Štefka – Machala, Kaut, Zadina – Šeliga, Pochobradský, Paliesek – Martínek, Roubal, Kubišta – Machač, Syrovec.

Huf (od 37. Šimonů) – Budil, Fridrich, Gába, Marek, Padrnos, Sirota – Bainar, Dlabaja, Dvořáček, Fryšara, Hefka, Karafiát, Kenša, Kočica, Kotek, Mikulec, Václavek.

První třetina oku diváka příliš nelahodila, ba naopak. K vidění bylo mnoho nepřesností na obou stranách a puku byli převážně hokejisté Zlína. Výbornými zákroky svůj tým podržel brankář Milan Klouček, který v tomto dějství, stejně jako jeho kolega na protější straně kluziště Daniel Huf, neinkasoval.

Góly začaly padat až ve druhé třetině, ale pouze do jedné brány, a to do té zlínské. Pardubičtí mládežníci toto dějství ovládli a mezi úspěšné střelce se zapsalo hned pět hráčů. Skóre otevřel skvělou ranou do levého horního rohu zlínské brány Martin Kaut – 1:0, ve vlastním oslabení se poté prosadil Matouš Boček – 2:0.

Po krátké gólové odmlce se dostal ke slovu, tedy ke kotouči, obránce Ondřej Matýs, jenž svou střelu otřel o břevno soupeřovy brány a zvýšil na 3:0. Poté se prosadil Adam Růžička – 4:0, pátou branku přidal v sedmatřicáté minutě Filip Zadina a zbytek utkání už dochytal Daniel Šimonů.

Ve třetí třetině hráli pardubičtí starší dorostenci zodpovědně dozadu a soupeře k velkým šancím nepouštěli. Neprůstřelnost vynikajícího Milana Kloučka však byla nakonec prolomena, a to zásluhou Jana Václavka, který se prosadil v přesilové hře. Dynamo nakonec přidalo ještě jednu branku, tu obstaral Viliam Šeliga.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín