Mladší dorost v dramatické bitvě prohrál s Pardubicemi a příště už nesmí zaváhat

V extralize mladšího dorostu odstartovalo semifinále. Ševci v něm vyzvali Pardubice a první zápas se odehrál na domácí půdě beranů. Svěřenci Tomáše Valáška šli do vedení už v 5. minutě, ale hostům se povedlo na začátku druhé třetiny srovnat. Světlík pak vrátil Zlínu vedení, ale Dynamo zase srovnalo. Nakonec se šlo do prodloužení, kde na jeho začátku zajistil výhru hostům Mazura.
SF1, st 16.3.2016, PSG aréna
Zlín
Pardubice
2:3p
(1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Dřímal (Sebera, Kristek), 35. Světlík (Zmeškal) – 21. Chára (Bucek, Mazura), 47. Bucek (Chára, Mazura), 62. Mazura (Vlk). Rozhodčí: Koziol – Rožánek, Wesley. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Kořének – Dřímal, Hamrlík, Kowalczyk, Prchal, Jaroněk – Leška, Suhrada, Luža, Handl, Sebera, Proschl, Světlík, Mlýnková, Nesrsta, Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal.

Vlk – Pejzl, Oliva, Leder, Rudy, Sýkora, Blažej, Hybeš – Šír, Mazura, Zeman, Blumel, Bucek, Kostka, Chára, Rozlílek, Koffer, Rouha, Jelínek, Lašák, Sajdl.

Zlín vstoupil do zápasu dobře. Vypracoval si tlak a v 5. minutě z něj vytěžil branku. Sebera si dobře vybruslil do brankoviště, kde nebyl nikým obtěžován, puk předal na zadní tyč a tam kotouč do sítě doklepl Tadeáš Dřímal. I po zbytek třetiny byli ševci aktivnější a vypracovali si i další příležitosti, ale žádnou nevyužili. Ve druhé třetině tak přišel trest. Hned na jejím začátku. Kořének vyrazil střelu Bucka, k dorážce se jako první dostal Dominik Chára a jmenovec slavného slovenského obránce z NHL na dvakrát dorazil kotouč do sítě.

Berani si vzali vedení zpět na konci 35. minuty, po skončení přesilovky. Zmeškal předal puk na Lukáše Světlíka, který si nabruslil před brankoviště, natáhl si puk na vzdálenější tyč a za ležícího Vlka poslal kotouč do sítě. Těsný náskok 2:1 si Zlín odnesl i do třetí třetiny, ale do konce zápasu mu nevydržel. Konkrétně jen do 47. minuty. Poté se Chára dobře natlačil k bráně, dostal se do zakončení z boku, Kořénkovi puk nějak proklouzl kolem betonu až před brankovou čáru a tam ho do sítě doklepl Jiří Bucek.

Bylo srovnáno na 2:2 a třetí třetina už další branku nepřinesla. Utkání tak muselo jít do prodloužení. To však mělo krátkého trvání. Hned ve druhé minutě si zajistily Pardubice výhru. Vlk vyrazil střelu, puku se ujal Tomáš Mazura, projel až k brance a tam zakončil přesně za záda Kořénka. Dynamo tak bude příští zápas na domácím ledě bojovat o postup. Zlín naopak od prodloužení série.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. My jsme všeobecně málo stříleli, chtěli jsme dávat pěkné góly s kombinacemi až do prázdné brány, na což se v play-off nehraje. Vždy je frustrující prohrát v prodloužení, ale my se nevzdáváme a pokusíme se sérii vrátit na zlínský led."