Mladší dorost vstoupil do mistrovského turnaje vítězně

Zimní stadion Přerov je místem konání letošního mistrovského turnaje mladšího dorostu. Tým PSG Zlín je po letošní super úspěšné sezóně samozřejmým účastníkem a dnes předvedl, že naprosto oprávněně. Soupeře z Kladna převálcovali sedmi góly a sami si ani jeden dát nenechali. Takový vstup do mistrovství České republiky je pro ně opravdu pozitivní a motivující do dalších dní turnaje.
MČR, pá 25.3.2016, Zimní stadion, Přerov
Zlín
Kladno
7:0
(4:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Zmeškal (Dluhoš), 4. Světlík (Kowalczyk, Zmeškal), 6. Zmeškal (Dluhoš), 7. Kowalczyk (Janošek), 24. Suhrada (Kowalczyk), 32. Dobiáš (Sedláček, Pröschl), 47. Fajkus (Zmeškal, Světlík). Rozhodčí: Koziol, Sýkora – Čelechovský, Zapletal. Vyloučení: 10:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 228. Střely na branku: 49:18. Průběh utkání: 7:0.

Kubík – Janošek, Dřímal Tomáš, Hamrlík, Kowalczyk, Prchal, Dluhoš, Jaroněk – Leška, Suhrada, Luža, Sebera, Pröschl, Světlík, Mlýnková, Dřímal Tadeáš, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal.

Jiroušek (od 7. Roll) – Smažík, Zich, Kvapil, Šmolík, Flachs, Zíka, Rudovský – Hasil, Srbek, Karásek, Petrus, Kleveta, Kulma, Obadal, Filip, Bernat, Bláha M., Nagy, Bláha O., Tržil.

Ševci dnes naprosto suverénně převálcovali soupeře z Kladna. Již od první třetiny hráli aktivnější, týmovější a zkušenější hru. První třetinu odstartovali čtyřmi rychlými góly, které jim dodaly sílu a chuť do dalšího utkání. Přesně opačný efekt to mělo na strašně Kladenských, kteří touto rychlou smrští byli tak zaskočeni, že už se nedokázali vzmoct na odpor a pokusit se utkání zvrátit.

Úspěšní střelci první třetiny byli dvakrát Lukáš ZMEŠKAL, Lukáš SVĚTLÍK a Daniel KOWALCZYK. Dva z těchto čtyř gólů padly v přesilové hře, což ukazuje, že ševci umí tyto důležité šance využívat a proměňovat v góly.

Druhá třetina se nesla v podstatně klidnějším tempu na obou stranách ledové plochy, ale i přesto ševci dokázali skórovat. O zvýšení náskoku se zasloužili Jiří SUHRADA a kapitán týmu Vojtěch Dobiáš.

V poslední třetině už padl jen jediný gól, a to hokejkou Sebastiana FAJKUSE. Zlín tak uzavřel střeleckou přehlídku konečným skórem 7:0.

Tři minuty před koncem se na hřišti strhla velká strkanice, ze které, bohužel pro hráče, vyšla série vyloučení a vyšších trestů. Ze zlínských borců to byli Dluhoš, Sebera a Kristek, který byl potrestán rovnou dvěma tresty. Na straně Kladna to byli jen Zíka a Tržil, který si ale na trestnou lavici odnesl 2 minuty za hrubost a 5 minut+osobní trest za naražení zezadu. Dalo by se říct, že hráči měli vědět, že při tak jasném utkání je úplně zbytečné nechat se takto vyloučit. Ale i o tom je hokej.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): "Jsme rádi za takovýto vstup do turnaje. Vlétli jsme na to jako uragán, dali 4 rychlé góly a to se samozřejmě podepsalo na zbytku utkání. Nesmíme ale usnout na vavřínech, protože máme před sebou ještě dva velmi důležité dny turnaje"

Jan Krégl (Rytíři Kladno): V prvé řadě bych chtěl týmu PSG Zlín pogratulovat ke skvělému výkonu, který nám dnes předvedli. Ani trochu jsme na ně nestačili, byli sehranější a nám zkrátka dnes nejspíš chybělo to hokejové srdíčko. Samozřejmě byla také vidět zkušenost z loňského roku, kdy se Zlín tohoto turnaje účastnil, zatímco pro nás to byla premiéra."