Druhý den Mistrovství ČR nestačili mladí ševci na Vítkovice

První den MČR naši mladí ševci zvítězili v Přerově nad Kladnem vysoko 7:0. Další den turnaje už se to ale bohužel neopakovalo a kluci podlehli Vítkovicím 4:1. Jejich vzájemné duely bývaly vždy napjaté a dnes tomu nebylo jinak. Mnoho vyloučení a strkanic na ledě výrazně ovlivnilo průběh utkání.
MČR, so 26.3.2016, Zimní stadion Přerov
Vítkovice
Zlín
4:1
(1:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 16. Vojtovič (Fridrich, Šulák), 44. Smička (Bílý), 52. Mrva (Malík), 56. Bieniek (Urban, Kylnár) – 59. Světlík (Zmeškal). Rozhodčí: Pilný, Vrba – Bubela, Zedník. Vyloučení: 10:6, navíc trest ve hře pro Kowalczyka (Zlín). Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 354. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

N. Malík – Z. Malík, Bílý, Raška, Vacula, Bieniek, Zapletal, Šulák – Plánka, Vojtovič, Fridrich, Takáč, Kylnár, Vavřík, Vjačka, Vícha, Urban, Smička, Mrva, Beránek.

Kubík – Janošek, Dřímal Tomáš, Hamrlík, Kowalczyk, Prchal, Dluhoš, Jaroněk – Leška, Suhrada, Luža, Sebera, Pröschl, Světlík, Dřímal Tadeáš, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal

První den MČR naši mladí ševci zvítězili v Přerově nad Kladnem vysoko 7:0. Další den turnaje už se to ale bohužel neopakovalo a kluci podlehli Vítkovicím 4:1.

Oba týmy se dobře znají ze vzájemných utkání ze základní skupiny, a tak bylo všem jasné, že je čeká těžký a napínavý zápas. Oba celky zahájily utkání aktivně, ale zároveň opatrně, protože nikdo nechtěl udělat chybu a všichni dobře věděli, že bude důležité, kdo dá první gól.

Když se poprvé nad hlavy zvedly zlínské hokejky, vypadalo to, že tím šťastným celkem budou právě ševci. Jenomže rozhodčí gól Lukáše Světlíka neuznali, protože ve stejné chvíli byl odpískán faul Lukáše Zmeškala za nedovolené bránění.

Po tomto smolném (ne)gólu na sebe Vítkovičtí nenechali dlouho čekat a pět minut před koncem třetiny skóroval Jan VOJTOVIČ. Dalšího gólu už jsme se v první třetině nedostali, a tak ševci odcházeli do kabin s jednogólovou ztrátou.

Druhá třetina vypadala velmi podobně jako ta první, ale s rozdílem, že ani na jedné straně nepadl žádný gól. Za to proběhla spousta vyloučení, protože se na ledě čím dál častěji objevovaly strkanice a napadání. Nervy hráčů pracovaly na plné obrátky a tak to podle toho vypadalo.

Když začínala poslední třetina, bylo jasné, že bude nejdůležitější, aby se Vítkovickým nepodařilo zvýšit náskok. Opak byl ale pravdou a do zlínské brány se dostal puk rovnou třikrát. Jako první se prosadil Petr SMIČKA, po něm Jakub MRVA a nakonec Jakub KYLNÁR. Po posledním gólu zbývalo do konce utkání pět minut a ševci začali ztrácet naději.

Minutu a půl před koncem přeci jen alespoň jeden gól za vítkovického Malika přistál. Trefil se Lukáš SVĚTLÍK a tím uzavřel skóre na konečných 4:1.

Ševci dnes sice prohráli důležité utkání, ale turnaj zítra pokračuje a nic není ztraceno. Snad se zítra to hokejové štěstíčko přikloní na zlínskou stranu a radost na konci utkání bude patřit našim borcům.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "První třetinu jsme nebyli dost aktivní a soupeř šel po zásluze do vedení. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, ale trápili jsme se v koncovce. V posledním dějství se nám vůbec nepovedly přesilové hry, měli jsme jich dost. Nakonec soupeř přidal další góly, ale zápas nebyl zase tak jednoznačný, jak skóre vypadá."