FOTO: Bravo! Mladší dorostenci jsou bronzoví

Nakonec je z toho tedy bronz. Poslední den turnaje Mistrovství České republiky mladšího dorostu otevíral stále mnoho možností, z matematického hlediska měli Berani možnost i dosáhnout na titul. V posledním zápase však podlehli konečnému mistrovi Spartě 2:5 a skončili tak v letošní sezóně třetí. I tak je to ale pro ševce úspěch!
MČR, ne 27.3.2016, MEO Aréna, Přerov
Zlín
Sparta
2:5
(1:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 16. Světlík (Zmeškal, Janošek), 60. Kristek (Fajkus) – 25. Čech, 33. Kropáček (Arnošt), 41. Havlín (Vitouch, Čermák), 47. Kropáček, 59. Vorobjev (Vitouch, Čech). Rozhodčí: Kika, Ondráček – Gančarčík, Rožánek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 420. Střely na branku: 41:35. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5.

Kořének – Janošek, Tomáš Dřímal, Hamrlík, Prchal, Dluhoš, Jaroněk – Leška, Suhrada, Luža, Mlýnková, Sebera, Pröschl, Světlík, Tadeáš Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal

Škorpík – Bureš, Haš, Tůma, Hadamczik, Havlín, Kozák, Kumpošt, Pšenička, Prymula, Čermák, Pika, Vorobjev, Kropáček, Rubeš, Flídr, Vitouch, Dani, Arnošt, Čížek, Čech

Před zápasem byla statistika jasná. Aby Zlín byl mistrem, musel Spartu porazit o šest gólů, aby byl druhý, stačilo jen o dva.

A nakročil k tomu dobře. Zprvu opatrný hokej se zvrhl v závěru první třetiny a trestné lavice se plnily. Lépe z toho vyšli právě Berani, kteří měli k dispozici skoro dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. V té nejprve v dobré pozici neuspěl Pröschl, následně ale zužitkoval dobrou nahrávku Zmeškala svým zakončením do prázdné branky Lukáš Světlík. Navýšit vedení mohl později ještě Fajkus, ale v samostatném úniku neuspěl.

Na začátku prostředního dějství se naskytla ševcům další početní výhoda, ovšem dopadla pohromou. Zlínské obraně pláchl Štěpán Čech a vyrovnal. Stejně, tudíž gólem z úniku v oslabení, mohli žlutomodří odpovědět, Dobiáš ale na konci dobře provedeného blafáku minul branku. Ve 33. minutě po bully před Kořénkem zaváhala "domácí" obrana, pustila za sebe Arnošta s Vojtěchem Kropáčkem a druhý jmenovaný strhl vedení na stranu Sparty. Krátce před sirénou se skvělou sólo akcí dostal do samostatného úniku opět kapitán PSG Dobiáš, při zakončení ale trefil pouze břevno. Vybojoval však alespoň přesilovku. Z té ale za pár chvil bylo oslabení tří proti čtyřem, když v jeden moment odešli za zbytečné fauly na trestnou lavici právě Dobiáš a Janošek.

Tuto situaci v úvodu třetí části Pražané zužitkovali, když propadla do sítě střela Ondřeje Havlína. 47. minuta hry a Zlín měl další přesilovku, ovšem podruhé v utkání v ní inkasoval. Tentokrát unikl Vojtěch Kropáček a poslal puk břevno. A když Berani následně nevyužili ani 48 sekund trvající dvojnásobnou početní výhodu, bylo rozhodnuto. Dva góly ale ještě v samém závěru k vidění byly. Nejprve vedení Sparty navýšil Alexandr Vorobjev, 16 vteřin před koncem korigoval stav Tomáš Kristek. Bohužel pro zlínské, hra "Kdo dá poslední gól vyhraje," se nehrála.

Podrobná reportáž v podobě onlajn přenosu zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-03-27/id/172444

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): "Sparta vyhrála zaslouženě, zase se ukázalo, že v přesilovkách a oslabeních nám to moc na turnaji nejde. V závěru už nám chyběly fyzické i psychické síly na nějaký velký zvrat."

Fotogalerie