Junioři ztratili dobře rozehraný duel na ledě Komety

Daniel Gazda se blýskl dvěma góly, ale ani to ševcům na vítězství v Brně nestačilo. Hosté si během prvních dvou třetin vybudovali solidní vedení 2:0, Kometě však vyšel závěr druhé periody a ještě před přestávkou dvěma slepenými trefami vyrovnala. Ve třetí části pak Brňané svůj obrat dokončili, Zlínští stačili jen snížit v poslední minutě na konečných 3:4.
4.kolo, st 7.9.2016, DRFG ARENA
Kometa Brno
Zlín
4:3
(0:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 39. Kratochvíl (Zábranský, Mikyska), 40. Čejka (Furch, Ferda), 44. Čejka (Hasoň, Ferda), 57. Havlát (Horký, Mikyska) – 15. Gago (Procházka), 35. Gazda (Stiksa), 60. Gazda (Procházka, Václavek). Rozhodčí: Král – Otáhal, Zedník. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 124. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3.

Dostál – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Zábranský, Mikyska, Kabelka – Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký, Knap, Hroudný, Kratochvíl, Ferda.

Šimonů – Váňa, Prcoházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Gago, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa, Horváth.

Bitvu na moravském poli začali ve městě pod Špilberkem lépe Zlínští, kteří zasypali Lukáše Dostála sprškou střel. Ovšem brankář, který již v přípravě nahlédl do prvního týmu Komety, obstál bez inkasování.

První větší šanci domácích měl Matěj Novák, jenž se protáhl po pravém křídle, puk si pustil na dlouhou hokejku, ale nedokázal jej zasunout za beton ležícího brankáře PSG. O první branku se tak přeci jen postarali hráči Zlína. Procházka v dobré střelecké pozici ještě vybídl před prázdnou brankou Michala Gago, jenž bleskově poslal po ledě puk za záda Dostála. První třetina nabídla ještě řadu vyloučení, ani jeden z celků se už ale branky nedočkal.

Druhou část hry začala Kometa přesilovkou, v níž hned po dvaceti vteřinách orazítkoval Matěj Novák tyč. O chvíli později šel Zlín navíc do tří. Brňané v početní výhodě sehráli povedenou akci na jeden dotek, ale Kratochvíl před prázdnou brankou nasměroval kotouč vedle. V další šanci se ocitl Hasoň, který se řítil sám na branku, ale Šimonů jeho zakončení mezi betony pokryl.

Brňané měli více ze hry, ovšem z další branky se radoval opět Zlín. Stiksa posunul kotouč rychle mezi kruhy najíždějícímu Danielu Gazdovi, který se střelou po ledě nemýlil. Klíčová pasáž hry přišla chvíli před koncem druhé třetiny. Brno se při přesilovce přeci jen dočkalo branky, když se po šťastném odrazu prosadil z levého křídla kapitán Petr Kratochvíl. Ani ne za půl minuty bylo vyrovnáno. Furch nabral s kotoučem rychlost a nabídl puk na teč volnému Jakubu Čejkovi, který ukázkovým nastavením čepele nasměroval černou pryž pod břevno.

Do třetí třetiny vstoupili opět lépe domácí, kteří se také zaslouženě dočkali vedení. Jan Hasoň po průniku na pravé straně nabídl kotouč přes šířku pásma Jakubu Čejkovi, který s velkým štěstím přidal svou druhou branku v zápase. Celá situace se dlouho probírala, nakonec musel přijít na pomoc i videorozhodčí, který ale nakonec branku posvětil.

Oba celky měly následně množství šancí, proti dvěma únikům se vyznamenal zejména brankář Dostál. Tři a půl minuty před koncem dostali Zlínští možnost přesilovky a všichni očekávali velké drama, které se ale nakonec nekonalo. Při oslabení ujel Luboš Horký s Robertem Havlátem a druhý jmenovaný usměrnil prudkou přihrávku svého kolegy do odkryté části branky.

Zlín v závěru zkusil ještě hru bez brankáře, Dostál musel být opět v pozoru, dokonce ho jednou zastoupila i pravá tyč. Ševci se po drtivém tlaku dočkali snížení, druhou branku v zápase přidal také obránce Daniel Gazda, který od modré pověsil puk přesně do šibenice. Korekce ze strany hostů přišla ale příliš pozdě, a Kometa si tak připsala první výhru v nové sezoně.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Další těžký zápas s těžkým soupeřem. Ceníme si toho, že jsme otočili zápas ze stavu 0:2 Dokázali jsme se zvednout, vypracovali jsme si dvoubrankový náskok a konečně se nám podařil udržet. Nechyběla nám herní bojovnost, ale je zde i nadále spousta věcí, které musíme pilovat. Hráli jsme poprvé ve složení, kdy se vrátili kluci, kteří byli na zkoušku v áčku. Takže je ještě potřeba zapracovat na souhře, především pak při přesilovkách.

Robert Svoboda (PSG Zlín): Pro nás škoda. Vedli jsme 2:0 a i přesto jsme prohráli. Navíc v přesilovce, ve které jsme mohli vyrovnat, jsme dostali zbytečnou čtvrtou branku, která se ukázala jako rozdílová. Zde jsme přišli o body. Oba brankáři zachytali skvěle.