Junioři prohrávali 1:3, přesto nakonec vybojovali všechny body

Byla to bitva s vítězným koncem. Na led Zlína přijely druhé Vítkovice a už v 5. minutě šly do vedení. Ševci sice srovnali, ale během sedmi minut ve druhé třetině dokázali hosté odskočit do vedení 3:1. Berani však famózně zvládli koncovku druhé periody. Dva góly během 13 vteřin v poslední minutě znamenaly srovnání na 3:3. Vítězství pak trefil ve 43. minutě Procházka. Vítkovičtí v závěru ještě tlačili, ale ševci si už výhru vzít nenechali.
8.kolo, so 24.9.2016, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
4:3
(1:1, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Karafiát (Václavek, Miko), 40. Václavek (Miko, Gazda), 40. Fryšara (Stiksa), 43. Procházka (Strmiska) – 5. Kurovský (Krenželok), 26. Blaško (Baláž, Krenželok), 33. Krenželok (Toman, Baláž). Rozhodčí: Obadal – Novák, Kučera. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.

Šimonů – Augustin, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Kenša, Miko, Václavek, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa, Horváth

Daňa – Šendera, Krenželok, Weintritt. Mrowiec, Štěpánek, Gabrhelík, Z. Malík – Hartmann, Spratek, Blaško, Kurovský, Raška, Malina, Toman, Moravčík, Baláž, Kmošek, Kosina

Vítkovicím skvěle vyšel vstup do utkání a už za čtyři a půl minuty vedly 1:0. Krenželok poslal pas na Daniela Kurovského, který na modré elegantně obešel obránce, dostal se až před gólmana Šimonů a parádní kličkou do forhendu pověsil puk pod víko zlínské klece. O pět minut později mohl srovnat Kenša, když dostal přihrávku na kruh, odkud z první vyslal ránu, s kterou si však Daňo poradil a vyrazil kotouč do rohu kluziště. To co se nepovedlo mu, zvládl o chvíli později Jiří Karafiát. Ševci předvedli krásnou kombinaci, kterou zakončil do odkryté klece právě zlínský útočník. Za stavu 1:1 také první dvacetiminutovka skončila.

Vstup do té druhé opět vyšel lépe hostům. Baláž poslal puk na rozjetého Jána Blaška, který pěknou kličkou do forhendu obelstil gólmana a poslal kotouč za jeho záda. Za sedm minut to pak vypadalo s Vítkovicemi ještě lépe. Po zakázaném uvolnění se vhazovalo u branky Šimonů. Baláž vyhrál buly, puk se dostal na modrou, odkud k dělovce natáhl Daniel Krenželok a propálil vše co mu stálo v cestě. Vítkovičtí tak vedli 3:1 a vše vypadlo z jejich pohledu v pořádku. Až do poslední minuty druhé třetiny.

Pak se dostali do úniku dva na jednoho Petr Miko a Jan Václavek. Prvně jmenovaný vypálil, jeho střelu Daňo vyrazil, ale na následnou dorážku Václavka byl už krátký. Zlín tak snížil na rozdíl jediné branky. Ovšem uběhlo třináct sekund a bylo dokonce srovnáno. Hned po buly napřáhl ke střele ze středního pásma Štěpán Fryšara a k překvapení všech propadla jeho rána Daňovi mezi chrániči až do sítě. Deset vteřin před odchodem do kabin tak bylo rázem srovnáno. Berani pokračovali v dobrém výkonu i na začátku závěrečné třetiny a podařilo se jim vytěžit rozhodující gól. Strmiska posunul puk na Petra Procházku, který vyslal střelu z vrcholu kruhu a ta propadla Daňovi až do sítě. Domácí ještě museli přestát vítkovické snahy o vyrovnání, ale tři body nakonec vybojovali.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Chválím mužstvo za předvedený výkon a za bojovnost. Dokázali otočit z 1:3 na 4:3 s velmi dobrým soupeřem. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb, které nás stojí spoustu sil, abychom mohli takové utkání zvládnout. Jsme spokojeni, protože včera nám utekly body v Olomouci a dnes jsme je získali zpátky.