Junioři ztratili slibně rozehraný zápas na ledě Mladé Boleslavi

Ač se v 17. kole DHL extraligy juniorů ujali vedení domácí, tak se Zlínu podařilo v první části otočit a následně i navýšit vedení na 4:1! Ani to ale nestačilo a Mladá Boleslav ve třetí třetině spustila brankostroj. Nejen, že se Bruslařům podařilo dotáhnout tříbrankové manko, ale povedlo se jim i v prodloužení otočit stav zápasu. Zlínští junioři tak v Mladé Boleslavi získali bod.
17.kolo, st 9.11.2016, ŠKOENERGO Aréna
Ml.Boleslav
Zlín
5:4p
(1:3, 0:1, 3:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Musliu (Krejčík, Straka), 47. Marček (Dančišin), 52. Tóth (Bednařík), 59. Mlčoch (Krejčík), 64. Straka (Uřidil) – 7. Budil (Kenša), 15. Mikulec (Horváth), 18. Procházka (Kotek, Václavek), 22. Mikulec (Stiksa). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 5:4 pr.

Groh (od 18. Krofta) – Mašek (C), Uřidil, Chujac, Horský, Marček, Mlčoch – Prokop, Musliu, Tóth, Kuncek, Peterka, Kalaš, Straka, Dančišin, Krejčík, Veselý, Bednařík, Jindra

Huf – Kosorin, Augustin, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos (C), Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Strmiska, Stiksa, Horváth

V úvodu utkání se obě mužstva chvíli hledala, nehrál se příliš pohledný hokej a z obou stran v něm bylo plno nepřesností. Aktivnější ale přeci jen byli hosté, kteří přišli s prvním nebezpečným útokem. Po necelých třech minutách pálil od hrazení Budil, Groh ale jeho pokus zastavil. O minutu později se po dobré defenzivní práci vpřed vydali Prokop s Bednaříkem, prvně jmenovaný ale svému spoluhráči neposlal ideální nahrávku a ze šance nic nebylo. V 6. minutě už se ale Bruslaři dočkali – po rychlém výpadu zpoza brány využil nahrávku Krejčíka před prázdnou bránu Kroni Musliu. Už na konci 7. minuty se ale ukazatel skóre zase měnil. Kenša posunul puk z levé strany před bránu, kde měl Radim Budil dost času i prostoru a napálil kotouč do horního rohu brány. Hra se postupem času zpřesnila a oba týmy měly své šance, brankáři ale poměrně v klidu drželi vyrovnaný stav.

Až na konci 15. minuty od modré nahodil Procházka a po Grohově zákroku se vhazovalo po pravici domácího gólmana. Hned po buly se k touši dostal Jan Mikulec, prostřelil boleslavského brankáře a poslal Zlín do vedení. Nejblíže k dorovnání skóre měli domácí po Chujacově tvrdé ráně, kterou ještě zkusil tečovat Patrik Straka. Daniel Huf ale kotouč za svá záda nepustil a naopak potřetí udeřil hostující tým. V 18. minutě napřáhl prakticky od modré čáry Petr Procházka a PSG se radoval ze třetí branky. Po třetím obdrženém gólu z brány Boleslavi odstoupil Dominik Groh a přepustil své místo Michalu Kroftovi.

Hned v úvodu druhé periody hosté překonali i nového boleslavského brankáře Kroftu, když svůj druhý gól v utkání zaznamenal Jan Mikulec. Ve 24. minutě došlo i na první vyloučení, na dvě minuty si za držení protihráče šel odpočinout František Uřidil. V oslabení ale domácí zahráli skvěle, nedovolili soupeři nijak ohrozit Michala Kroftu a naopak sami mohli udeřit, když v závěru Uřidilova trestu po dobré práci Bednaříka ujel Prokop, jeho pokus ale Huf chytil. Poté si domácí vybrali oddychový čas a ten přinesl své ovoce, protože od té doby se výkon Bruslařů zlepšil a najednou se obraz hry změnil ve prospěch domácího týmu. Přesně v polovině zápasu sice ještě zahrozili hostující Gazda s Padrnosem, kteří několikrát nebezpečně pálili, ale Krofta nekapituloval a pak už se víc hrálo před zlínskou bránou.

Po Mlčochově úniku po pravém křídle u tyče zakončoval Matěj Tóth, puk ale přes brankovou konstrukci a připraveného Hufa za čáru nedotlačil. Poté stříleli od modré postupně Marček a Horský a Boleslavští se tak udržovali v útočné třetině. Ve 35. minutě se za obranou zjevil Straka, obdržel puk na modré, rychlou kličkou se zbavil posledního bránícího hráče Váni a střílel, bohužel pro svůj tým ale trefil jen prostředek brány, kde byl připravený Daniel Huf. Vzápětí zahrozil i Kroni Musliu, jenž ale svou sólovou akci zakončil táhlou střelou pouze do připraveného brankáře PSG. Ke konci třetiny se pak hra vyrovnala a žádná akce už k vidění nebyla.

Úvodní pětiminutovka třetí třetiny nepřinesla žádnou vyloženou šanci, hrál se z obou stran vyrovnaný hokej. V čase 45:26 byl ale vyloučen zlínský Kosorin, což byl moment, který měl na zbytek zápasu zásadní vliv. V následující přesilovce se ranou těsně nad ledem prosadil David Marček. Domácí pak svému sokovi nedopřáli ani trochu oddychu, na dlouhé minuty se usadili v útočném pásmu a dál se tlačili do brány. Daniel Huf mezi tyčemi kouzlil a několikrát svůj tým podržel, na zakončení Matěje Tótha už ale neměl. Domácí útočník si potáhl puk po pravé straně a našel přesně skulinku mezi betony zlínského brankáře.

I v dalším průběhu třetí části byli domácí lepším týmem, soupeře prakticky k ničemu nepustili a hnali se za vyrovnáním. To se ale dlouho nedařilo, hosté se stáhli dozadu a dobře bránili, navíc jim pomáhaly i Hufovy zákroky. Necelé dvě minuty před koncem ale Bruslaři vyrovnali. Po vyhraném buly se k puku dostal Marek Mlčoch, potáhl jej zleva do středu a zpoza kruhů trefil parádně k tyči, do protipohybu brankáře Hufa. Bylo vyrovnáno. A když v závěru neuspěl v solidní šanci zlínský forvard Strmiska, přišlo na řadu prodloužení, které se hrálo dle nejnovějších trendů ve třech hráčích na každé straně.

Do prodloužení vkročili lépe domácí, paradoxně blíže ke vstřelení branky však měli hosté. Váňa zavezl puk do útočné třetiny a prověřil Kroftovu připravenost. Domácí brankář sice puk vyrazil, Veselý jej pak ale napálil do ochranné sítě a byl vyloučen. Oslabení domácí přestáli a naopak sami mohli udeřit, Prokop ale v samostatném úniku neuspěl. Nicméně domácí dostali další šanci, kapitán PSG Padrnos byl vyloučen za nedovolené bránění a přesilovku si naopak vyzkoušeli i domácí. Tuto výhodu také Mladoboleslavští využili – z Padrnosova trestu uplynulo 61 sekund, když Uřidil našel za obranou Patrika Straku a ten zakončil s přehledem do „pátého růžku brány“ mezi Hufovy betony.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): "Měli jsme špatný vstup do utkání. První dvě třetiny z naší strany nebyly dost dobré a nehráli jsme to, na co jsme se připravili. Ve třetí třetině pak ale kluci začali hrát to, co bychom hrát chtěli, a celá třetí třetina byla o 180 stupňů jiná než ty první dvě. Dokázali jsme srovnat a v prodloužení pak využít přečíslení a přesilovku čtyři na tři, což rozhodlo. Jsme rádi za dva body a teď záleží na tom, abychom to potvrdili v sobotu."

Robert Svoboda (PSG Zlín): "Je to škoda, ztratili jsme dobře rozehraný zápas. Neudrželi jsme disciplínu a domácí pak svojí bojovností zaslouženě strhli vítězství na svou stranu."