Junioři vezou bod z Liberce, rozhodnout musely nájezdy

Byl to boj až do samotného konce, bohužel neúspěšný pro zlínské mladíky. Ti sice vedli ve třetí třetině nad svým soupeřem 3:1, ale náskok nedokázali udržet a zápas došel až do nájezdů. Tam byli šťastnějším týmem domácí Bílí Tygři, kteří tak získali bod navíc.
18.kolo, čt 10.11.2016
Liberec
Zlín
4:3sn
(0:1, 1:2, 2:0 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Kačírek (Wiencek), 44. Starosta (Nezbeda), 44. Chrtek (Starosta), rozh. náj. Janele – 9. Gazda, 26. Váňa (Kotek), 32. Strmiska (Gazda). Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 4:3.

Žajdlík – Bednář, Turek, Klinger, Korecký, Kiss, Starosta – Pokorný, Janele, Vlach, Rubeš, Beran, Wiencek, Jeník, Chrtek, Nezbeda, Kačírek, Burda, Chlum.

Šimonů – Kosorin, Augustin, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda – Kotek, Fryšara, Hefka, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Strmiska, Horváth.

Do utkání vstoupili Tygři aktivně a snažili se ohrozit brankáře Šimonů. O puk však v kritických chvílích přicházeli. Zajímavou příležitost měl v 6. minutě Nezbeda, který dostal před brankou přesnou přihrávku na čepel hole, ale vypálit nedokázal. To na druhé straně Mikulec sice dokázal vystřelit, ale brankář Žajdlík si s jeho pokusem dokázal bez potíží poradit.

I přes libereckou aktivitu však šli do vedení hosté. Daniel Gazda dostal prostor na levém kruhu útočného pásma a přesnou ranou se trefil brankáři mezi ruku a beton. Tygři mohli zareagovat, když se Vlach prokličkoval až před brankáře, zakončoval však pouze jednou rukou a nedokázal Šimonů překonat. Ani přes další šance se našim mladíkům nepodařilo vyrovnat, po první třetině tak odcházel Zlín do kabin spokojenější.

Jejich vedení však ve druhé třetině příliš dlouho nevydrželo. Už po 16 sekundách se ke střele dostal po odraženém puku Matyáš Kačírek a překvapil brankáře Zlína střelou mezi betony. Tygři v tu chvíli přidali na obrátkách a Šimonů se musel pořádně otáčet. Po skrumáži před brankou na něj vylétlo hned několik skrytých střel, se všemi si však dokázal poradit.

A namísto toho následovalo opět vedení Zlína. K puku se dostal Vladimír Váňa a podruhé překonal Matěje Žajdlíka. A po půlhodině hry bylo ještě hůř, když se k dorážce před brankou dostal Petr Strmiska a doklepl puk do odkryté klece. Tygři sice zkoušeli zareagovat, jejich střely však pokaždé zastavila obrana nebo brankář Šimonů. Liberci nepomohly ani dvě přesilové hry v samotném závěru druhé třetiny.

Do třetího vstoupili Tygři aktivně a zkoušeli s výsledkem ještě něco udělat. A snaha nesla ovoce. Během signalizované výhody se Martin Starosta dostal až do mezikruží a přesnou ranou snížil na rozdíl jediné branky. A o 36 sekund později bylo srovnáno! Nahození Ondřeje Chrtka od modré čáry totiž bylo tečované a doplachtilo až do sítě za absolutně bezmocného brankáře Šimonů.

Tygry vyrovnání nakoplo. Rázem byl domácího týmu plný led a Šimonů měl mnohem více práce, než Matěj Žajdlík. V závěru základní hrací doby se hra rychle přesýpala z jedné strany na druhou, ale ani přesilová hra Zlína žádnou další branku nepřinesla, utkání tedy šlo do prodloužení.

V něm byla k vidění řada velkých šancí Tygrů, po jedné z nich dokonce musela obrana odpaloval puk z brankové čáry, přesto gól nepadl. Vítěze tak určily až samostatné nájezdy. V nich se prosadili Starosta a Albert Janele, na druhé straně pouze Váňa, Liberec tak nakonec dokonal v nájezdech obrat a připsal si velmi cenné dva body.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (TJ Bílí Tygři Liberec): Po reprezentační pauze jsme si řekli, že začínáme jakoby novou sezonu, protože se nám první čtvrtina soutěže vůbec nepovedla. Do zápasu jsme vstoupili dobře, akorát jsme neměli tolik štěstí v koncovce. Druhou třetinu jsme trochu vypustili, takže nám soupeř po individuálních chybách opět odskočil. Mrzí nás, že jsme se z toho nepoučili, musíme na podobných situacích pracovat. Museli jsme před třetí třetinou trochu zvýšit hlas a přeházet lajny, ale podařilo se nám vyrovnat. Ukázali jsme charakter. Zápas jsme dotáhli do prodloužení a do nájezdů a nakonec máme cenné dva body. Po dlouhé době se konečně můžeme v kabině radovat. Chtěli jsme sice tři body, ale vzhledem k průběhu i dva rozhodně bereme. V pátek pokračujeme a pokusíme se opět zvítězit.

Roberts Svoboda (PSG Zlín): Nemůžeme být spokojeni. Ve středu jsme hráli v Mladé Boleslavi, vedli jsme 4:1 a pak prohráli v prodloužení. Tentokrát jsme ještě ve třetí třetině vedli 3:1, zápas jsme měli skvěle rozjetý. Domácí byli aktivní, ale i tak jsme mohli zvítězit. Výsledek nás tedy velmi mrzí.