Junioři nadělili Vítkovicím pět branek a zaslouženě berou tři body + FOTO

Juniorka dokázala navázat na úspěšný duel s Třincem. Svěřenci trenéra Roberta Svobody doma zdolali dalšího východomoravského soupeře, kterým byly Vítkovice. Utkání rozhodla povedená druhá třetina, kde mladí ševci nasázeli tři góly a jen jednou inkasovali. V závěrečné dvacetiminutovce už hosty k ničemu moc nepustili a nakonec si připsali vítězství 5:1.
20.kolo, so 19.11.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
5:1
(1:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Fryšara (Miko, Stiksa), 32. Horváth (Bainar, Strmiska), 35. Hefka (Miko, Karafiát), 39. Stiksa (Fryšara, Mikulec), 56. Miko (Váňa) – 37. Spratek (Baláž). Rozhodčí: Fiedler – Blaha, Goňa. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Šimonů – Kosorin, Augustin, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda – Fryšara, Hefka, Kenša, Miko, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Horváth.

Daňa – Šendera, Krenželok, Weintritt, Mrowiec, Štěpánek, Gabrhelík, Z. Malík – Hartmann, Spratek, Kurovský, Raška, Malina, Moravčík, Baláž, Kmošek, Beránek, Kosina.

První třetině příliš vzrušení nenabídla. Hrál se sice rychlý hokej, ale skromný na góly i šance. Úvodní branku duelu jsme viděli v 5. minutě. Vítkovice předtím zatlačili domácí, ale gól z toho nebyl. Zlín je tak v následném protiútoku potrestal. Byl to Štěpán Fryšara, který se nejlépe zorientoval před brankovištěm a dorazil kotouč do sítě. Ševci mohli vedení i navýšit, když se sám před Daněm ocitl Karafiát, ale klička mu úplně nevyšla a hostující brankář si s ním poradil. Po prvních dvaceti minutách hry tak bylo skóre 1:0 pro Zlín.

Druhá třetina už byla jiné kafe. K vidění byly čtyři góly a většina do branky Vítkovic. Vše začal ve 32. minutě Lukáš Horváth, který se prosadil po asistenci Bainara. O tři minuty později bylo s Vítkovicemi ještě hůř. Vlastimil Hefka a Petr Miko jeli sami na jednoho obránce. Druhý jmenovaný poslal přihrávku přesně na hůl Hefkovi a ten neměl problém zakončit od odkryté sítě. Stav byl tak 3:0 pro domácí. Hosté to však ještě nezabalili.

Vhazovalo se sice před brankou Vítkovic, ale rychlá akce dvojice Daniel Spratek – Jozef Baláž dostala puk do útočné třetiny a tam prvně jmenovaný vstřelil první branku hostujícího celku. Dvě minuty na to, ale bylo zase vše při starém. Fryšara se vřítil do pásma, ze strany předal puk před branku, kde si najel Filip Stiksa a ten uklidil kotouč za záda Daňa počtvrté. Za stavu 4:1 pro domácí skončila druhá třetina. V té třetí už si berani komplikovat situaci nechtěli. Poctivě bránili a pak přidali ještě jednu trefu. V přesilovce se po střele od modré nejlépe zorientoval před brankou Váňa, jenž posunul puk na Petra Miko, který doklepl kotouč do odkryté sítě. Skóre 5:1 bylo i konečné. Zlín si do tabulky připsal další tři body.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Navázali jsme na výborný výkon s Třincem a po disciplinovaném a bojovném výkonu jsme zaslouženě zvítězili. Výborný výkon od všech hráčů. Jsme rádi, protože tabulka je vyrovnaná. Bude to boj až do poslední chvíle.

Fotogalerie