Junioři předvedli parádní obrat ve třetí části a zvítězili 6:5 nad Plzní

Ve 26. kole DHL extraligy juniorů si týmy Zlína a Plzně musely připadat jako na houpačce. V první části ještě domácí vedli 2:1, ovšem na začátku třetí části prohrávali o tři branky. Svěřenci trenéra Zbyňka Mařáka se ovšem nadechli k velkému obratu a čtyřmi brankami otočili stav ve svůj prospěch a zvítězili 6:5!
26.kolo, so 10.12.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Plzeň
6:5
(2:1, 0:3, 4:1)

Branky a nahrávky: 6. Fryšara (Váňa, Mikulec), 19. Karafiát (Václavek, Gazda), 47. Václavek (Gazda), 51. Stiksa (Karafiát, Václavek), 55. Gazda (Padrnos, Václavek), 56. Fryšara (Procházka, Váňa) – 12. Chalupa (Vavřička), 21. Chalupa (Rubner), 35. Kokoška (J. Roubal, Kantner), 40. D. Roubal (Stráský, Hanzlík), 41. Vavřička (Chalupa, Rubner). Rozhodčí: Kašík – Bubela, Zedník. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 39:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5, 6:5.

Šimonů – Váňa, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Kenša, Václavek, Mikulec, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth.

Kolář – Kačena, Staněk, Kaňák, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, J. Roubal, Kokoška, D. Roubal, Eret, Rubner.

Již v páté minutě se Zlínu podařilo dostat do vedení, když se před Koláře dostal Štěpán Fryšara, který otevřel skóre utkání. Navázat na branku Fryšary mohl následně Strmiska, ale přestřelil. Naopak srovnat mohl Chalupa, což ještě Šimonů dokázat zlikvidovat, jenže o chvíli později už Matěj Chalupa dokázal srovnat, když si v úniku vyměnil kotouč s Vavřičkou. Domácí ale v závěru třetiny podruhé skórovali, když přesně zamířil Jiří Karafiát a po první dvacetiminutovce o gól vedli.

Plzeň nepotřebovala ani celou minutu, aby znovu srovnala. Matěj Chalupa dostal přihrávku mezi kruhy a tvrdou ránou překonal Šimonů. Vrátit vedení mohl domácím v oslabení Strmiska, se zakončením ovšem neuspěl. Když neuspěl před Kolářem ani Horváth, Plzni se povedlo získat vedení. Filip Kokoška zakončil přesnou kombinaci do prázdné branky. Navíc pět vteřin před koncem druhé části David Roubal prostřelil zlínského brankáře a domácí hráči odcházeli do kabin s dvougólovým mankem.

Stejně jako v úvodní minutě druhé části se Plzni povedlo skórovat i v té třetí. Chalupa se neukvapil v zakončení a posunul na Jakuba Vavřičku, který se nezmýlil a zvýšil již na 5:2 pro hosty. Když Vavřička a Stráský neproměnili své příležitosti, začali úřadovat domácí. Z protiútoku snížil nejprve Jan Václavek. Reagovat mohl Chalupa a Kantner, kteří ztroskotali na zlínském brankáři Šimonů.

Zlín branka Václavka znovu vrátila do hry a po závaru před Kolářem dokázal na rozdíl jediné branky snížit Filip Stiksa. Rozhodujícím momentem zápasu bylo dvojnásobné oslabení hostů, které nejprve potrestal tvrdou a přesnou střelou pod víko Daniel Gazda. O minutu později byl obrat dokonán. Štěpán Fryšara využil v pokračující přesilovce křižnou přihrávku Procházky a rázem Zlín vedl 6:5!

V posledních minutách se hosté mocně snažili o srovnání, ale Kantner neuspěl a oslabení se Zlínu podařilo ubránit. Berani tak po třech prohrách dokázali naplno bodovat a nový trenér Zbyněk Mařák s týmem zaznamenal premiérové vítězství!

Ohlasy trenérů

Zbyněk Mařák (PSG Zlín): "Konečně jsme zužitkovali ty šance, které jsme si vypracovali. Zápas to byl vypjatý a vyrovnaný, co se týče brankových příležitostí. Myslím si, že jsme byli šťastnějším týmem, ale šli jsme tomu štěstí naproti a to se na naši stranu přiklonilo."