Juniorka Zlína si vyšlápla na favorita z Českých Budějovic

Junioři dnes odehráli své utkání v PSG aréně, kde přivítali hosty z Českých Budějovic. Ti byli na dostřel prvního místa a nastupovali tak do utkání v pozici favorita. Domácí hokejisté však zabojovali a i dvěma góly v oslabení dokázali svého soupeře přehrát. Vylepšili si tak svou pozici v tabulce, kterou budou chtít ještě vylepšit v zítřejším utkání.
43.kolo, pá 24.2.2017, PSG aréna
Zlín
Č. Budějovice
6:3
(2:1, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Karafiát (Miko, Váňa), 20. Mikulec (Kotek, Hefka), 30. Fryšara (Kolařík), 33. Padrnos (Václavek, Karafiát), 37. Václavek (Miko), 59. Horváth (Fryšara) – 15. Guman (Bárta), 43. Guman (Doktor, Radoš), 57. Bárta (Tejko). Rozhodčí: Zbořil - Lukš, Wesley. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 78. Střely na branku: 43:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1, 5:3, 5:3, 6:3.

Šimonů – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Miko, Václavek, Mikulec, Gago, Karafit, Strmiksa, Stiksa, Horváth

Patera (od 41. Němec) – Tintěra, Svoboda, Farka, Kubeš, Michal, Benda, Radoš – Rolínek, Doktor, Guman, Sloboda, Tejko, Bárta, Kadilák

První třetina nezačala v nějakém extra tempu, ale už v páté minutě se vylučovalo, Zlín se však v klidu ubránil a hra pokračovala v pěti hráčích na obou stranách. Ne však na dlouho. Zlín totiž čekala dlouhá přesilovka 5 na 3, která ve svém průběhu byla ještě umocněna dalším vyloučením hráče Motoru. Budějovice však předvedly parádní hru a soupeře vůbec k ničemu nepustily. Na první vážnější šanci jsme čekali až do 15. minuty, kdy promáchl před prázdnou klecí Václavek. A tak přišel trest. Tomáš Guman dostal milimetrový pas za obranu a bekhendovým blafákem poslal svůj tým do vedení. To mohlo být umocněné hned chvíli poté, co byl vyloučen zlínský Procházka. Domácí se ovšem ve vlastním oslabení dostali do protiútoku a podařilo se jim vyrovnat. Na konci akce stál Jiří Karafiát. A aby toho nebylo málo, tak Berani do konce třetiny skóre otočili. V poslední vteřině se totiž za brankovou čáru dokutálela střela Jana Mikulce.

Druhá třetina začala tak, jako ta první. Tedy oslabením PSG Zlín. A v něm mohlo také dojít na srovnání skóre. Jan Farka vyslal z pravé strany hodně prudkou a přesnou střelu, ale Šimonů byl pozorný a dokázal ji pokrýt. Krátce před polovinou šli ovšem zlínští opět do čtyř. Ale byli to již podruhé oni, kdo se při jejich oslabení radoval. Obrana Budějovic nezafungovala dobře a nechala dorážet Štěpána Fryšaru, jenž poslal svůj tým do pohodlnějšího postavení. Odpovědět mohl v rychlosti Marek Sloboda. Ten se zjevil sám před brankářem soupeře, ale nedokázal jej pokořit. V 32. minutě navíc přišlo vyloučení Radoše, kterého využil Martin Padrnos a přidal tak další branku PSG. Zlínští pokračovali v aktivním pojetí hokeje, za což byli odměněni v 37. minutě. Jan Václavek dostal přihrávku do volného prostoru mezi kruhy a střelou do šibenice nedal brankáři šanci.

Na třetí třetinu přišla změna v brankovišti Budějovic. Pateru vystřídal Němec. A hned ve třetí minutě se mohl radovat z gólu svého týmu. Motor se dostal do rychlého protiútoku, Doktor předložil parádní puk Tomáši Gumanovi a ten se prosadil již po druhé. Domácí mohli sice hned o minutu později odpovědět, ale Karafiátovu střelu si Němec pohlídal. Postupem času tak byli aktivnější hosté, kteří doufali ve vyrovnání. Nebyli tomu daleko v polovině třetiny, kdy se proháčkovali do zajímavé příležitosti, ale z blízky si na domácího brankáře nepřišli. Ten ale inkasoval v 57. minutě. Jan Bárta využil krátkodobého výpadku soupeřovy obrany a zdramatizoval vývoj utkání. Ovšem ne na dlouho. Necelé dvě minuty před koncem utkání se v ponechané výhodě prosadil Lukáš Horváth a rozhodl o tom, že všechny body zůstanou definitivně ve Zlíně.