Starší dorostenci Zlína ovládli valašské derby proti Vsetínu

Zlín - V druhém kole NOEN extraligy staršího dorostu se sehrálo valašské derby, tedy zápas mezi domácím Zlínem a hosty ze Vsetína. První polovinu zápasu ovládl Zlín, jenže v polovině zápasu díky dvěma brankám během 25 vteřin dokázal Vsetín otočit skóre. Berani ale skvěle odehráli třetí třetinu, ve které vstřelili dvě branky, dokázali tak otočit vývoj utkání a připsali si velmi důležité tři body do tabulky.
1.kolo, út 6.9.2016
Zlín
Vsetín
4:3
(1:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Dluhoš (Hamrlík, Chalupa), 30. Sedláček (Chalupa, Pröschl), 43. Jenáček (Dvořáček), 57. Zmeškal (Světlík) – 16. Klauda, 33. Půček (Klímek, Matiaško), 33. Klenec (Koňařík). Rozhodčí: Netopil – Maťašovský, Hubl. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 43:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Kubík – Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Dluhoš, Jenáček, Marek – Zmeškal, Dvořáček, Světlík, Chalupa, Pröschl, Kočica, Pavlas, Lekeš, Hefka, Sedláček, Fajkus, Kristek, Leška

Sachr – Kuboš, Mar, Kamas, Paroušek, Kollár, Nadymáček, Klauda – Klenec, Hrňa, Klímek, Matiaško, Liška, Wolf, Maniš, Zetocha, Koňařík, Půček, Žabčík

Začátek zápasu byl oboustranně opatrný a obě mužstva čekala na první příležitost vstřelit branku. Ta přišla v sedmé minutě, kdy Zlín hrál první přesilovku a hned tu proměnil. Matyáš Hamrlík nabil na modrou čáru Janu Dluhošovi, který tvrdou a přesně umístěnou střelou nedal Sachrovi šanci. Po úvodní vstřelené brance se ale čím dál víc začali prosazovat hosté a také jim to přineslo ovoce. V šestnácté minutě se odražený puk dostal na modrou čáru k Oldřichu Klaudovi, který překonal Kubíka, jenž měl značně ztížený výhled. O dvě minuty později si Vsetín vybojoval trestné střílení, které ale Michal Matiaško nedokázal proměnit.

Začátek druhé třetiny napodobil třetinu první, kdy oba týmy hrály velmi opatrně a důkladně bránili střední pásmo. Vše se změnilo až v polovině zápasu, kdy Matěj Chalupa přihrál z levé strany na pravou nehlídanému Robertu Sedláčkovi, jenž poslal Zlín do vedení. To ale netrvalo dlouho. Vsetín totiž v 33. minutě dokázal vstřelit dokonce dvě branky! Nejprve se o gól postaral Roman Půček, jenž proměnil přesilovou hru. Druhou branku v rozmezí 25 vteřin vstřelil Filip Klenc, který přesně umístěnou střelou nedal Kubíkovi sebemenší šanci.

Na začátku třetí třetiny dostal Zlín příležitost hrát přesilovou hru, kterou po pouhých patnácti vteřinách proměnil! Zasloužil se o to Jakub Jenáček, který vyrovnal skóre zápasu tvrdou střelou k tyči. Vše nasvědčovalo tomu, že zápas dospěje do prodloužení, ale v 57. minutě vstřelil gól Lukáš Zmeškal, jenž svou brankou rozhodl o vítězství Zlína a velmi důležitých třech bodech, které zůstaly ve Zlíně.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Bylo to derby, které klasicky nemá favorita, což se dneska dokonale ukázalo. Jsem strašně rád, že to naše mužstvo obrovskou bojovností a vůlí dovedlo do vítězného konce.

Fotogalerie