Starší dorost prohrál po nedisciplinované třetí třetině s Vítkovicemi

PSG Zlín přivítalo na svém ledě Vítkovice, které včera podlehly v prodloužení v Třinci. Ani Ševci včera nebyli úspěšní a připsali si první prohru v sezóně, nestačili totiž na Kometu. Dnes to byl hodně vyrovnaný zápas, ve kterém sice měli domácí trochu navrch, ale po třetí třetině, ve které odehráli deset minut v oslabení, si připsali i druhou prohru.
12.kolo, so 8.10.2016, PSG aréna
Zlín
Vítkovice
1:2
(0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Dřímala (Dobiáš) – 4. Vácha (Bochnak), 54. Konečný (Žemba, Vacula). Rozhodčí: Gančarčík – Vengřín, Valentík. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 31:18. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Kořének – Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Kowalczyk, Dluhoš, Jenáček, Marek – Dvořáček, Světlík, Chalupa, Pröschl, Kočica, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška

N. Malík – Bílý, Kaláb, Vácha, Vondál, Šulák, Vacula, Kunc – Vojtovič, Grešík, Žemba, Fridrich, Urban, Bichnak, Beránek, Mrva, Kylnár, Konečný, Věntus, Žídek

Do dnešního zápasu nastoupili lépe hosté, kteří se hned na začátku čtvrté minuty dostali do vedení. Ernest Bochnak předložil kotouč Tadeáši Váchovi, který se nemýlil. Starší dorostenci Zlína se po inkasované brance hnali do útoku, odměnou jim za to byla přesilovka 5 na 3 – vyloučeni byli postupně Mrva a Konečný. Domácí ji sice nezahráli úplně špatně, ale k žádné větší šanci to nevedlo. Hosté tak oslabení přežili a krátce po první polovině první třetiny si po hákování Lešky zahrál početní výhodu i on. Vítkovice ji sehrály o hodně lépe než před tím Zlín, ale od branky je nakonec dělilo pár centimetrů. A protože na začátku sedmnácté minuty přišel problém s plexisklem, tak se první třetina ukončila a dohrávala se až na začátku druhé třetiny. Nic zajímavého už se ale nestalo, do prostřední části tak šli hosté s mírným náskokem.

V té se hrál hodně vyrovnaný a bojovný hokej, který nenabízel mnoho šancí. Na hřišti se však začalo přiostřovat, což odnesl již podruhé Mrva, který byl vyloučen za držení protihráče. Zlín vycítil šanci a nabídnutou možnost využil. Vojtěch Dobiáš našel přesnou přihrávkou Tomáše Dřímala, který střelou zápěstím z mezikruží překonal hostujícího brankáře. Domácí celek byl po vstřeleném gólu lepším týmem, ale paradoxně to byli hosté, kdo se dostal do útoku. Obránci Zlína si totiž nerozuměli při rozehrávce, Vítkovice však nabídnutou šanci nevyužily, rameno Kořénka bylo dostatečně rychlé. Oba týmy si v posledních pěti minutách druhé třetiny zkusily i přesilové hry, ale ani jeden z nich je nezahrál nějak výjimečně. Na konci prostřední části mohli jít do vedení opět hosté, ale kotouč se od lapačky Kořénka odrazil se štěstím na brankovou konstrukci, od které šel opět do hry. Do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu, který sliboval velký boj ve třetí třetině.

Do té vstoupily aktivněji Vítkovice, které si hned ze začátku vypracovaly několik šancí. Ty neproměnily, ale hned po dvou minutách již hrály přesilovku 5 na 3 poté, co byli vyloučeni Hamrlík a Pröschl. Zlín se sice ubránil, ale stále doplácel na časté vyloučení. Dalším vyloučeným byl Kowalczyk, který se v 47. minutě provinil nedovoleným bráněním. Domácí sice hráli oslabení dobře, ale právě častá vyloučení dostávala do tempa jejich soupeře. Ten si v 52. minutě vybojoval další přesilovku po hrubosti Kočicy, kterou již využil. V její poslední vteřině totiž dorazil střelu Žemby Viktor Konečný, jenž tak poslal svůj tým do vedení. Zlín se ihned po inkasovaném gólu vrhnul do útoku, ale opět ho zbrzdilo vyloučení, tentokrát se vysokou holí provinil Dvořáček. Domácí tým se tak čtyři minuty před koncem musel opět bránit. To sice zvládl, ale na vyrovnání již neměl dostatek sil. Ani odvolání brankáře nepomohlo, Zlín tak prohrál s Vítkovicemi 1:2.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Byl to vyrovnaný zápas, soupeř rozhodl v přesilovce, dnes měl více štěstí. Bylo to v tom, že jsme ve třetí třetině hráli deset minut v oslabení. Sedneme si na to a vyvodíme z toho nějaké důsledky.

Jan Vavrečka (Vítkovice Ridera): Nebudu hodnotit jen dnešní utkání, už včera jsme odehráli dobrý zápas, ale s trochu nešťastným koncem. Dneska první třetina dobrá, ve druhé jsme trochu odstoupili od naší hry. Ve třetí třetině jsme ale měli dobrý pohyb...Když to řeknu jednoduše, tak se dnes štěstí usmálo na nás.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín