Starší dorost vedl už 2:0, přesto nakonec na Kometu nestačil

Po poslední prohře s Havířovem, doufali starší dorostenci, že uspějí proti Kometě. Zápas se až do poloviny utkání vyvíjel v jejich prospěch. Díky gólům Václavka a Lešky vedli mladší ševci 2:0. Ovšem poté hosté snížili a vyrovnat se jim povedlo při vlastním oslabení. Na začátku třetí třetiny pak obrat dokonali. Berani tak po bojovném výkonu na body nedosáhli.
18.kolo, so 29.10.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
2:4
(1:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Václavek (Hefka, Dvořáček), 28. Leška – 30. Süss (Jeřábek, Matula), 33. Zajíček (Kučera, Šindelka), 41. Krejčí, 42. Frydrych (Süss, Jeřábek). Rozhodčí: Vengřín – Valentík, Kučera. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

Kořének – Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Jenáček, Marek – Dvořáček, Světlík, Chalupa. Pröschl, Kočica, Václavek, Lekeše, Hefka, Sedláček, Fajkus, Kristek, Leška.

Šindelka – Krejčí Petr, Věžník, Jurnečka, Slabý, Kučera, Mlčák, Vašíček, Jeřábek – Süss, Minárik, Krejčí Petr II, Matula, Novák, Frydrych, Zajíček, Kunc, Kadlic.

První vážnější šanci zápasu si vypracovali domácí. Před branku si najel Pröschl, který dostal pas ze strany, ale jen o kousek ho minul, jinak by puk asi zasunoval do prázdné branky. Zahrozila také Kometa. Po nahození od modré se puk odrazil před branku, kde byl k němu nejblíže Frydrych, ale ten kotouč těsně minul. Následovala tak akce Zlína a první gól utkání. Po přihrávce od Hefky se prosadil Jan Václavek a domácí tak vedli 1:0. Srovnat stav utkání mohl Matula. Ten se odtrhl od obránců, dostal se až před Kořénka, ale tváří v tvář zlínskému brankáři neuspěl. Když se neprosadil ani Zajíček, odcházelo se do šaten za stavu 1:0 pro berany.

Hosté mohli vyrovnat ve 25. minutě, když se po chybě obrany objevil úplně sám před Kořénkem Frydrych. Ovšem zlínský gólman nedovolil Kometě skórovat ani tentokrát. O tři minuty později tak ševci navýšili své vedení. Do puku se opředl Kristián Leška a jeho rána skončila až za překvapeným Šindelkou. Vypadalo to pro domácí hezky, ovšem ne na dlouho. Po vyhraném buly v útočné třetině přisunul Jeřábek kotouč na Jana Süsse, který zkusil na Kořénka kličku do bekhendu a byl úspěšný. Trvalo to jen tři minuty a rázem bylo srovnáno. Šindelka rychle rozehrál kotouč, poslal ho na Kučeru, ten se podél mantinelu dostal až ke střele, kterou sice zlínský gólman vyrazil, ale na dorážku Richarda Zajíčka byl už krátký.

Do třetí dvacetiminutovky se tak vstupovalo za vyrovnaného stavu 2:2. Tento stav však vydržel jen 52 sekund. Pak se za obranu Zlína dostal útočník Petr Krejčí, jenž jel sám na Kořénka. Napoprvé ještě neuspěl, ale následná dorážka už skončila za zády zlínského brankáře. Kometa tak dokonala obrat z 0:2 na 3:2. To však ještě nebyl konec. Trvalo to jen padesát sekund a další gól byl na světě. Nahozeného kotouče před branku se zmocnil Süss, posunul ho na Lukáše Frydrycha a ten ho nekompromisně pověsil pod břevno zlínské klece. Brněnští tak vedli 4:2. Zlín už nebyl schopen najít síly k vyrovnaní. V závěru ještě domácí odvolali gólmana, ale ani to jim snížení nepřineslo.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Kluci zápas odbojovali. Nemůžu říct nic negativního, dali do toho bojovnost i srdíčko. Vedli jsme 2:0 a když se lámal zápas v naší přesilovce, tak jsme dostali gól a nakonec prohráli. Musíme uznat sílu soupeře. Brno je kvalitní soupeř. Kluky jsem pochválil za bojovnost.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Baník Sokolov
RI OKNA Berani Zlín