Starší dorostenci si v derby smlsli na Olomouci

Starší dorostenci dnes na svém ledě hostili Olomouc, které měli co oplácet. Na jejím ledě totiž v závěru utkání inkasovali gól a prohráli 0:1. Dnes to však hráči PSG vzali od podlahy a doslova hostující celek deklasovali. Celý tým od gólmana Šimonů až po výborný útok předvedli skvělý výkon, za který byli odměněni vítězstvím 7:2.
20.kolo, so 5.11.2016
Zlín
Olomouc
7:2
(2:1, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. Pröschl (Václavek, Hefka), 19. Světlík (Dvořáček, Marek), 35. Kočica (Pröschl), 37. Pröschl (Marek, Hamrlík), 51. Lekeš (Václavek, Hefka), 51. Dvořáček (Světlík), 59. Václavek (Kočica) – 10. Skopal (Podlaha), 58. Podlaha (Krátký). Rozhodčí: Škrobák – Kurtin, Hubáček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1, 6:1, 6:2, 7:2.

Šimonů – Janošek, Dřímal, Hamrlík, Jenáček, Marek – Dvořáček, Světlík, Chalupa, Pröschl, Kočica, Václavek, Lekeš, Hefka, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška

Schejbal – Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš, Pírek, Palinek, Krátký, Podlaha, Spatharis, Paťava, Pěcha, Skopal, Karpíšek, Kalač, Janečko, Štefka

Do utkání lépe vstoupil domácí celek, který byl za svou aktivitu rychle odměněn. Matěj Pröschl dostal přihrávku od Václavka do prostoru mezi kruhy, odkud překonal Schejbala. Olomouc poté o něco přidala na snaze, Krátký se ocitl sám před Šimonů, ale ten ho parádním zákrokem vychytal. O pár sekund později se ale ke střele dostal Miroslav Skopal, který střelou mezi betony prostřelil zlínského brankáře. Utkání tak bylo po deseti minutách hry vyrovnáno. Poté ovšem opět přidali hráči PSG, kteří byli po většinu první periody aktivnějším celkem. Dvě minuty před závěrečnou sirénou se ke střele z úhlu dostal Lukáš Světlík, jenž dokonale překvapil hostujícího strážce svatyně. Po první třetině tak byli úspěšnější domácí hokejisté.

Do druhé periody opět vstoupili aktivněji hráči Zlína, kteří se ale nedokázali dostat do většího tlaku. V 28. minutě byl navíc vyloučen za podražení Leška, Olomouc tak dostala dobrou šanci k vyrovnání. Starší dorostenci však výborně bránili a nepustili soupeře do žádné šance. Přesilovka zlínské mužstvo nabudilo, což vypramenilo v parádní střelu Matěje Kočicy od modré čáry, která překonala Schejbala, jenž toho moc neviděl. Olomouc inkasovaný gól poněkud zaskočil a Zlín se tak opět hnal do velké šance. Tentokrát však zazvonila pouze tyčka po střele Dobiáše. O pár sekun už ale bylo na stadionu Luďka Čajky veseleji. V 37. minutě totiž našel mezírku mezi tyčí a výstrojí Schejbala Matěj Pröschl. Zlín tak vyhrál i druhou periodu a do té třetí nastupoval se solidním náskokem.

Ta začala zvýšenou aktivitou hostů, kteří byli odměněni přesilovou hrou. Podražením se totiž provinil v 43. minutě Fajkus. Olomouc však potvrdila, že jí přesilovky moc nejdou, Zlín se bez problémů ubránil. Olomouc se ovšem nevzdávala a snažila se rychle snížit, její útoky ale končily buď na pozorném brankáři Šimonů nebo na dobře bránící obraně. V polovině třetiny její snahu zbrzdilo vyloučení Podlahy, který musel odpykat dvě minuty za podražení. V přesilové hře se zvládl prosadit David Lekeš, jenž tak definitivně rozhodl o výhře domácího celku. Olomouc byla jako opařená, což vyústilo v to, že Kryštof Dvořáček se objevil sám před Schejbalem a pokořil ho pošesté. V 53. minutě byl vyloučen Jenáček za nedovolené bránění, ale ani tato přesilová hra se hostům nikterak nepovedla. Olomouc se sice dvě minuty před koncem třetiny podařilo snížit, ale gól Josefa Podlahy měl spíše jen kosmetický charakter. Pár sekund na to se dokonce opět prosadili domácí, Jan Václavek dal utkání konečnou podobu – 7:2.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Olomouc byla nepříjemný soupeř a i když tomu výsledek neodpovídá, tak první třetiny byly hodně vyrovnané. Ve třetí se nám zadařilo v koncovce, ale rozhodně to nebyl lehký zápas.

Fotogalerie