Starší dorost si poradil s favorizovaným Třincem + FOTO

Zlín - Ve 23. kole NOEN extraligy staršího dorostu zavítali na led PSG Areny hosté z Třince. Od první minuty měli více ze hry domácí, kteří díky brankám Hamrlíka, Dvořáčka a Pröschla zvítězili přesvědčivě 3:0 a připisují si veledůležité tři body do tabulky.
23.kolo, pá 18.11.2016
Zlín
Oceláři Třinec
3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Hamrlík (Dluhoš, Dobiáš), 32. Dvořáček (Dobiáš) (TS), 60. Pröschl (Hefka, Fajkus). Rozhodčí: Velčovský - Bryška, Blaha. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 3:0.

Kořének – Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Dluhoš, Jenáček, Marek – Dvořáček, Světlík, Chalupa, Pröschl, Kočica, Lekeš, Hefka, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek

Ochman – Radzieciak, Rufer, Marguš, Adámek, Michálek – Havránek, Tománek, Klocek, Przybyla, Peterek, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin

Do první třetiny vstoupily oba celky velmi aktivně, ale ani jednomu celku se nedařilo vstřelit úvodní gól. V sedmnácté minutě napálil Dluhoš Matyáši Hamrlíkovi, který tvrdou střelou propálil vše, co mu v cestě stálo. Na konci první třetiny se ještě ve velké šanci ocitl Kryštof Dvořáček, když mohl dorazit kotouč do odkryté klece. To se mu ale nepodařilo a Zlín vedl po první třetině o jednu branku.

V první desetiminutovce druhé třetiny jsme mohli vidět velkou porci šancí. Ve dvou šancích se ocitl Kryštof Dvořáček, z nichž ani jednu proměnit nedokázal. Vše ale odčinil o pár minut později, když po skvělé přihrávce Dobiáše prostřelil Ochmana. Ve zbytku třetiny měli více ze hry domácí ševci, kteří nepustili Třinec téměř k ničemu.

Do poslední části vstoupil velmi aktivně Třinec a snažil se ještě něco s výsledkem udělat. Proti tomu však byla domácí, téměř neprostupná obrana, která nepustila třinecké útočníky k žádné vážnější šanci. V poslední minutě zápasu ještě pečetil výhru Zlína třetí brankou Matěj Pröschl, jenž tečoval kotouč od Hefky za záda Ochmana. Zlín tak získal důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Bylo vidět, že obě mužstva jsou kvalitní a ten zápas se musel divákům líbit. Pěkný hokej z obou stran, naše mužstvo dodrželo taktiku a velmi nás podržel brankář Kořének. Jsme tudíž spokojení.

Roman Šimíček (HC Oceláři Třinec): Těžko se mi hodnotí utkání, kde jsme předvedli výkon, který jsem si představoval, pouze jednu třetinu. V prvních dvou třetinách měl Zlín jednoznačně navrch, neplnili jsme pokyny, nenutili jsme se do pohybu a nedohrávali jsme souboje. Nejde vyhrát zápas, když ze šedesáti minut hrajeme pouze dvacet.

Fotogalerie