Starší dorostenci podlehli Kometě, když nezachytili úvod utkání

Velmi špatný vstup do utkání měli starší dorosteni Zlína na ledě Komety Brno a brzy prohrávali o dvě branky, na což domácí postupně navazovali a vypracovali si až pětibrankové vedení. Berani to ale nezabalili a ve třetí třetině třikrát skórovali. Soupeřův rozdíl ve vedení, ale již dotáhnout nedokázali a odvezli si prohru 5:3.
25.kolo, pá 25.11.2016
Kometa Brno
Zlín
5:3
(3:0, 2:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 5. Süss (Matula, Frydrych), 6. Svoboda (Mlčák, Minárik), 19. Svoboda (Plášek, Jurnečka), 21. Kowalczyk (Süss, Kučera), 36. Kučera (Süss, Kowalczyk) – 41. Světlík (Marek), 56. Kočica (Lekeš), 56. Světlík (Dvořáček). Rozhodčí: Cik – Lukš, Kleprlík. Vyloučení: 12:10, navíc Krejčí a Kučera (KOM) 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:42. Průběh utkání: 5:0, 5:3.

Holík – Věžník, Jurnečka, Kučera (C), Mlčák, Vašíček, Jeřábek, Kowalczyk, Petr Krejčí II. – Süss, Svoboda, Minárik, Petr Krejčí I., Matula, Novák, Frydrych, Kunc, Plášek, Kadlic, Zajíček

Kořének – Janošek, Dřímal, Dluhoš, Jenáček (C), Marek – Dvořáček, Světlík, Pröschl, Kočica, Lekeš, Hefka, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška

Úvod uktání se hrál v rychlém sledu a téměř bez přerušení. Skóre zápasu otevřela jako první modrobílá družina. V páté minutě dostal puk před odkrytou branku Jan Süss a bez problémů si připsal osmou branku letošní sezóny. Jen o minutu později se domácí radovali podruhé. Tentokrát se mezi střelce zapsal Matěj Svoboda po téměř totožné akci, jako při prvním zásahu Brňanů. V patnácté minutě se dostal do úniku hosutjící Dobiáš, Holíkova vyrážečka byla ale včas na svém místě a o radost tak zlínského útočníka připravila. Dvě minuty před koncem hráli domácí přesilovou hru, kterou se jim podařilo využít. Karel Plášek zavezl puk od mantinelu až před brankoviště, kde jej předložil úplně volnému Matěji Svobodovi, který bez problémů poslal puk za Kořénkova záda. Poprvé se tak šlo do šaten za stavu 3:0 pro Kometu.

Hned v úvodu druhé části bylo na domácí střídačce ještě veseleji. Hosté začali druhou část hry v početní nevýhodě, z čehož Kometa vytěžila čtvrtou branku. Tvrdá rána Daniela Kowalczyka zazvonila o tyč a zmizela v brance hostů dřív, než bys řekl švec. Jediným nešvarem však zůstávala častá vyloučení. Ve třinácté minutě museli svěřenci trenéra Zachrly čelit dokonce dvojnásobné přesilové hře. I díky bezchybnému výkonu Holíka mezi třemi tyčemi ji však zvládli a pokračovali v zápase bez ztráty kytičky. Šest minut před druhou sirénou Plášek ukořistil hostujícím puk v jejich obranném pásmu, po závaru před brankou srazil dojíždějící obránce Zlína zasahujícího Kořénka, vše se naštěstí obešlo bez zranění. O pověstného "bůra" se postaral čtyři minuty před koncem druhého dějství Štěpán Kučera, který využil přesilovou hru přesnou ranou od modré čáry do pravého horního rohu branky žlutomodrých. Závěr druhé části se nesl v bojovném duchu. K vidění bylo i několik šarvátek. Nicméně domácí si do závěrečné periody odnášeli komfortní pětibrankový náskok.

Hned v začátku závěrečné části se gólově prosadili také hosté. Jan Marek ještě trefil od modré pouze tvrzené sklo za Holíkem, odražený puk ale nejrychleji našel Lukáš Světlík a pohotově jej doklepl do sítě. Pět minut před koncem se utkání lehce zdramatizovalo. Nejprve využil přesilovou hru tečovanou střelou od modré Jonáš Kočica a hned minutu na to snížil na 5:3 z dorážky svým druhým gólem zápasu Lukáš Světlík. K ničemu dalšímu však Kometa ševce už nepustila a po utkání bohatém na vyloučení bere všechny body.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (trenér Komety Brno): "Do utkání jsme vstoupili dobře, hlavně díky dvěma rychlým gólům. V důsledku faulů ve druhé třetině byl již zápas takový rozbitý a chyběla tam celistvost. Někteří hráči tak byli vytěžovaní více. Zlín využil nabídnuté přesilovky a v závěru čichl po vyrovnání. Výsledek vypadá poměrně solidně na to, že jsme víceméně ve hře dominovali."

Zdeněk Sedlák (trenér PSG Zlín): "Byl to pěkný zápas, bohužel jsme prohráli. Jsem rád, že to kluci po prvních dvou třetinách nezabalili a zabojovali i v závěru."