Starší dorost nestačil doma na Vítkovice

Zlín v dnešním utkání přivítal hráče z Vítkovic. Ševci neodehráli špatný zápas, ale brankář Piták v bráně soupeře podal naprosto skvělý výkon a nedovolil víc než jeden gól. Riskantní hra domácích nakonec neslavila úspěch a byla z toho vysoká prohra PSG.
26.kolo, so 26.11.2016
Zlín
Vítkovice
1:5
(0:0, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 33. Hefka – 35. Kunc (Šulák, Lewandowski), 38. Bochnak (Kylnár, Vojtovič), 48. Kylnár (Vojtovič), 58. Lewandowski (Vondál), 59. Gřesík (Fridrich, Kučera). Rozhodčí: Kašík – Zedník, Kučera. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5.

Šimonů – Janošek, Dřímal, Dluhoš, Jenáček, Marek – Dvořáček, Světlík, Pröschl, Kočica, Václavek, Lekeš, Hefka, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Leška

Piták – Bílý, Ficek, Takáč, Vondál, Kučera, Šulák, Kunc – Vojtovič, Gřesík, Žemba, Fridrich, Urban, Bochnak, Beránek, Mrva, Kylnár, Věntus, Lewandowski

Zlín vletěl do utkání hodně aktivně a hned ve třetí minutě vybojoval Pröschl trestné střílení. To se mu však nepodařilo proměnit, jelikož svou střelou netrefil volné místo branky Pitáka. Domácí však nepolevovali a odměnou jim za to bylo vyloučení Lewandowskiho, jenž si v šesté minutě vykoledoval faul za nedovolené bránění. Zlín se sice usadil ve třetině, několikrát i vystřelil, ale Piták všechny střely pokryl. A tak přišla šance Vítkovic v deváté minutě, kdy se hosté hnali v přečíslení dva na jednoho za gólem. Jan Marek ovšem předvedl parádní obranný zákrok a zabránil přihrávce na sjíždějícího soupeře. Zlín dominoval a v 11. minutě se opět ocitl ve velké šanci. Piták však předvedl parádní semafor a udržel čisté konto. Vítkovice poté začaly aplikovat hodně tvrdou hru, kterou znervózněly a zvolnily tlak soupeře. Přišlo sice několik vyloučení, ale paradoxně spíše na straně Zlína, jenž musel na konci třetiny uhlídat i přesilovku 5 na 3. To se mu však povedlo a do druhé třetiny se tak šlo za stavu 0:0.

Ta začala aktivnější hrou Vít1kovic, které si tak již v 23. minutě vybojovali přesilovou hru, když byl vyloučen Jenáček za podražení. Šimonů však potvrdil své kvality a několika zákroky přispěl k úspěšnému ubránění se. Zlínský gólman byl ústřední postavou prvních pěti minut, v ddalší šanci totiž dokázal brilantně zmenšit střelecký úhel a znova tak zamezit střele z mezikruží v cestě do jeho brány. Zlín se poté poněkud zvedl, ale trápily ho rychlé protiútoky soupeře. Po jednom takovém byl vyloučen Pröschl za držení, ale tentokrát Zlín zvládl oslabení na jedničku. Domácí poté byli mírně lepším celkem a svou aktivitou si vybojovali faul Bílého, který poslal hosty do čtyř. V 33. minutě dokázal Zlín přesilovku využít a ujmout se tak vedení. Vlastimil Hefka zpoza brány posílal nahrávku, kterou trefil nohu Grešíka, od které se puk odrazil za bezmocného Pitáka. O minutu později byl však vyloučen Lekeš a v oslabení si stejně tak bezmocně musel připadat i na druhé straně Šimonů. Marcel Kunc před ním totiž precizně tečoval puk, který změnil směr tak dokonale, že skončil v síti. Hned na to sice mohli jít opět do vedení domácí, ale Dobiáš se svým únikem neuspěl, stejně tak jako trenéři, jenž chtěli samostatný nájezd. Rozhodčí však faul neviděli a tak se pokračovalo dál. V 38. minutě se Vítkovice dnes již poněkolikáté hnaly do rychlého protiútoku, ale tentokrát jej již využily. Ernest Bochnak dostal nabito do prostoru mezi kruhy a neomylně skóroval. Vítkovice tak po dvou třetinách vedly 2:1.

Ve třetí třetině to to byli domácí, kteří si připsali první velkou šanci. Dvořáčkovi však při protiútoku v rozhodující chvíli přeskočil puk hokejku. V 45. minutě byl za podražení vyloučen Fajkus a Zlín šel do čtyř. Oslabení Ševci zvládli na jedničku a ihned se pustili do útočení. V 48. minutě však přišel rychlý protiútok a střela Jakuba Kylnára, která trefila prostor nad betonem gólmana Šimonů. Zlín se sice nevzdával, snažil se ještě něco se zápasem udělat, ale v 58. minutě se definitivně rozhodlo. Jakub Lewandowski využil dalšího protiútoku a rozhodl o osudu utkání. V 59. minutě ještě David Gřesík překonal střelou do protipohybu zlínského brankáře a bylo hotovo. Vítkovice tak odjížděly ze Zlína se třemi body.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Za stavu 1:1 si myslím, že jsme měli jet trestné střílení, ale nejeli jsme. Tam se dle mne zlomil zápas. Soupeř pak vstřelil za chvíli gól na 2:1 a už si to pohlídal. Hráli jsme pak na hraně rizika a napadaly nám tam ty branky.

Jan Vavrečka (HC Vítkovice Ridera): Byli jsme si vědomi síly Zlína a věděli jsm, že nás nečeká lehké utkání. Snažili jsme se na to kluky připravit a povedlo se nám to. Ze začátku byl Zlín lepší, ale každou minutou jsme se dostávali víc a víc do hry. Zvládli jsme ten zápas hodně slušně. Vyzdvihl bych našeho gólmana, který nás podržel. Kluci makali, chtěli se rvát a byli za to odměněni.

Fotogalerie

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín