Mladší dorostenci vyválčili vítězství v Porubě

V 10. kole ELIOD extraligy zavítali zlínští mladší dorostenci na led ostravské Poruby. Již v první části šli berani do vedení a ve druhé části dokázali zvýšit na dvoubrankový rozdíl. Poruba ovšem dokázala snížit, aby zadělala na drama. To ale Zlín nepřipustil, když se v závěru utkání trefil Weintritt. Ševci si odvezli z Ostravy tři body za vítězství 3:1 a drží se na špici tabulky skupiny Východ.
10.kolo, st 12.10.2016
Poruba
Zlín
1:3
(0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 51. Boniatti (Anlauf) – 9. Sebera (Suhrada), 22. Kozubík (Prchal, Holík), 58. Weintritt (Sebera, Bachánek). Rozhodčí: Klapetek – Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 32:47. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Mokrý – Gajdoš, Machů, Husák, Becher, Krátký, Pitucha – Anlauf, Bořuta, Morávek – Kotásek, Stebel, Stodůlka – Fabianczyk, Häring, Boniatti – Puchala, Foldyna

Horák – Havlík, Suhrada, Holík, Talafa, Jaroněk,Riedl, Prchal – Rusler, Sebera, Bachánek, Podešva, Handl, Kozubík, Hrazdíra, Weintritt, Macík

Hbitý začátek obou týmů se musel divákům líbit. Hrálo se svižně, rychle a puk neustále měnil majitele. I útočných akcí bylo dostatek. Jednu takovou proměnil Zlín v deváté minutě, kdy se při hře čtyři na čtyři prosadil jeden z top zlínských hráčů Matěj Sebera. Protáhl se kolem střídaček a střelou na vyrážečku propasíroval puk do brány. Porubské obdržený gól nijak nedostal do kolen. Snažili se dál hrát v nastaveném tempu a skoro se na konci první třetiny mohli radovat z gólu. Proti byl brankář Horák.

První přestávka nabila hráče silami. Hodně aktivním týmem byli hosté a od druhé minuty prostřední části základní hrací doby vedli již 2:0. Zlínský David Kozubík tečoval těsně před Mokrým puk vystřelený od modré čáry Prchalou. Hráči RT TORAX se nesmířili s mankem a hledali cestu k Horákově bráně. Tu našli až ve třetí třetině, kdy proměnili přesilovku v gól. Sebastiano Boniatti to zkusil a podruhé byl úspěšný.

Třetí třetina přinesla ale góly dva. Hosté se trpělivou hrou a po nesčetných závarech na brankovišti Mokrého, který měl v tomto utkání velmi dobrou formu, dvě minuty před koncem třetí třetiny prosadili po třetí. Filip Weintritt poslal kotouč přes ležícího Mokrého pod horní tyč. V poslední minutě se Porubští dostali do oslabení a dokonce dvojnásobného, ale to na stavu utkání už nemělo vliv. Zlín si z utkání odvezl tři body.