Zlínští junioři otočili úvodní extraligový zápas a z Vítkovic vezou dva body

Juniorská NOEN extraliga odstartovala ve čtvrtek vpodvečer úvodním kolem. Zlínští berani se představili v prvním zápase na ledě Vítkovic a duel nabídl vzrušující podívanou se šťastnějším koncem pro hosty, kterým se povedl husarský kousek. Zlín dokázal srovnat nepříznivý stav, který vyzníval zhruba v polovině zápasu poměrem 3:0 pro domácí. V prodloužení pak obrat dokonal Pavel Sedláček, a tak Zlín porázil na venkovním ledě Vítkovice 4:3 v prodloužení.
1.kolo, čt 6.9.2012
Vítkovice
Zlín
3:4p
(2:0, 1:3, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Illéš (Řehák, Richter), 8. Blahuta (Hudeček), 24. Walker (Štencel) - 25. Kovařík (Janota), 30. Janeba (Haloda, Buchta), 37. Sedláček (Urbanec), 63. Sedláček (Haloda, Buchta). Rozhodčí: Mikula - Řezáč, Moravec. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 45:29. Průběh utkání: 3:0, 3:4.

R. Svoboda – Štencel, Hawlík, Kovář, Jonáš, Deutsch, Cabák, Bail - Blahuta, Pasker, Walker, Máj, Král, Tomi, Illéš, Němec, Bumbál, Česlík, Hudeček, Richter, Řehák.

Rozum - Buchta, Janota, Macharáček, Strojil, Urbanec, Zbořil - Doležálek, Haloda, Hrazdíra, Janeba, Jurík, Kovařík, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl, Kundera, Mika, Popelka, Sedláček, Talán.

Zlín nezačal na ledě Slezanů dobře a hned ve třetí minutě utkání inkasoval úvodní branku. Kombinaci kolem zlínské klece zakončil Řehák přihrávkou na Karla Richtera, který měl dost času, aby si s Kevinem Rozumem pohrál. Za necelých pět minut vítkovičtí znovu udeřili, v přesilové hře svého soupeře na dlouhou chvíli zamkli v jeho obranném pásmu a obléhali zlínskou klec. Nakonec vypálil Hawlík, střelu gólman stihl vyrazit, ale na dorážku Martina Blahuty nestačil. Zlín nepředvedl do konce třetiny žádnou velkou akci, stejně se dařilo i soupeřům.

Ovšem to co Zlín zaspal v první části, dohnal ve druhé. Nejdřív sice zvýšil Nathan Walker na 3:0 pro domácí, ale nakonec po druhé periodě odcházely oba týmy do kabin za nerozhodného stavu. Zlín skvěle využil přesilové hry. Jako první se za hosty prosadil Lubomír Kovařík, který v přesilové hře skóroval s odrazem o tyč.

Zlín najednou získal převahu. V další přesilové hře se v polovině zápasu trefil Lukáš Buchta, asistoval mu Marek Haloda. Necelé čtyři minuty před druhou sirénou srovnal v další přesilovce Pavel Sedláček. Střelu Patrika Urbance Svoboda vyrazil, ale na důraznou dorážku byl krátký.

Po dvou třetinách byl stav zápasu 3:3. Ve třetí třetině se výsledek nezměnil, a tak přišlo na řadu prodloužení. V prodloužení rozhodl poměrně rychle svým druhým zásahem zlínský Pavel Sedláček, který tak zakončil sérii přihrávek v útočném pásmu. Zlínu se povedl dokonalý obrat a domů si z Vítkovic veze bonusový bod za výhru v prodloužení.