Vítězná série juniorů pokračuje

Již čtvrtou výhru v řadě si připsali junioři. V Mladé Boleslavi zvítězili 3:1. První třetina se jim nevydařila a odcházeli do kabin za stavu 0:1. Od druhé třetiny, ale padaly góly jen do branky Mladé Boleslavi a zlínští berani si odváží další tři body.
4.kolo, pá 14.9.2012
Ml.Boleslav
Zlín
1:3
(1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Rovný (Kulich) - 33. Janeba (Kratochvíl), 33. Sedláček (Fořt, Janota), 51. Kovařík (Popelka, Mika). Rozhodčí: Schmejkal - Hejl, Horínek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Sejpal - Souček, Čeček, Kulhánek, Kulich, Kurka, Vrba - Marek, Březina, Semirád, Rovný, Podsedníček, Chvátal, Jankovský, Němec, Školoud, Bičiště, Koudela, Dostálek.

Rozum - Urbanec, Janota, Zbořil, Buchta, Strojil, Talán, Macharáček - Matula, Kundera, Kovařík, Haloda, Popelka, Jurík, Janeba, Kratochvíl, Sedláček, Mika, Hrazdíra, Doležálek, Fořt.

Na začátku utkání oba celky předváděly nezáživný hokej a úporně bránily. Nevypracovávaly si moc šancí a pokud nějaká střela přišla, nebyla nebezpečná. Přesto mohl zaujmout Markův pokus od kruhu, když mířil do skuliny mezi paží a tělem Kevina Rozuma, avšak puk si cestu do brány nenašel. Na druhé straně nepřekvapil Martina Sejpala svou přizvednutou střelou z ostrého úhlu David Jurík. Velkou příležitost měl ve 14. minutě i Patrik Podsedníček, jenž po výborné práci před brankovištěm tečoval puk, avšak nedokázal ho usměrnit za Rozumova záda.

Domácí se přesto radovali ani ne minutu potom. To totiž po chybě obrany zavěsil Lukáš Rovný. Tato úvodní branka domácí tým povzbudila a Bruslaři soupeře zasypali dalšími šancemi. Největší měla patrně formace Kurka, Koudela, Jankovský a Podsedníček, s jejichž pokusy si nadvakrát Rozum poradil vyražením a nakonec podržením puku. Hosté málem Sejpala překvapili při vhazování těsně před koncem třetiny, ale domácí gólman na poslední chvíli dokázal kotouč zachytit.

Druhá třetina byla o poznání akčnější, o něco aktivněji do ní vstoupili hráči Zlína. Zbořil však napálil pouze Sejpalovu výstroj. Poté se prezentoval vynikající individuální akcí rozjetý Janeba, s jehož přízemní střelou si strážce domácí svatyně zkušeně poradil. Domácí na aktivitu soupeře odpověděli aktivitou a po uplynutí svého trestu Březina nahrál na dobře postaveného Jankovského, který v mezikruží nezachytil puk a odmítl možnost navýšit skóre do poloprázdné branky. Rozum následně vychytal i pokus dotírajícího Dostálka, jemuž sebral kotouč doslova před nosem.

Pak začali řádit hosté. Nejprve v 33. minutě využil zaváhání obránců Vrby a Čečka Jaroslav Janeba, který námaz zpoza brány parádně přetavil ve vyrovnávací branku prudkou ranou nad Sejpalovu lapačku. Uplynulo však pouhých 19 sekund a hosté se radovali z otočení zápasu. Po vhazování domácí přišli o puk a Fořt vyslal kotouč na rozjetého Pavla Sedláčka, jenž dělovkou do růžku z bezprostřední blízkosti nedal Sejpalovi šanci. Poté se až do konce třetiny Boleslav prezentovala aktivnější hrou směrem dopředu, nicméně selhávala v koncovce. Za zmínku stojí rána Ladislava Marka, kterou Rozum reflexivně zlikvidoval lapačkou, a Škaloudova bomba, jež jen těsně minula levou tyč.

Do poslední části vstoupila obě mužstva poněkud vlažněji. Hosté hráli přesilovku, při níž se téměř nedostali ke střele. Poté Sedláček zkoušel střílet zblízka. V této části se bojovalo dost o puk, ale vyložených gólových příležitostí z toho nevyplynulo mnoho. Až teprve domácí se chopili iniciativy a měli dobré šance zásluhou Jankovského a Koudely, nicméně jim nebylo přáno. Buď šel jejich pokus nad, nebo vedle. Bruslařům nepomohla ani početní výhoda za faul Doležálka kolenem.

Pak udeřili opět hosté. Lubomír Kovařík při jedné na první pohled nenápadné akci během 51. minuty neměl problém přizvednout puk nad položeného Sejpala, jenž na jeho dorážku už nestačil. Zlínští hráči pak už utkání jen kontrolovali a nedovolili Boleslavským i přes veškerou jejich snahu ohrozit bránu. Nejblíže ke kontaktnímu gólu byl pár minut před koncem Václav Jankovský, který nedokázal Kevina Rozuma i přes jeho momentální nejistotu překonat. K závěrečnému tlaku se Boleslav již nedostala, neboť byl dvě minuty před koncem vyloučen Podsedníček. Zlín si tedy z boleslavského ledu odváží všechny 3 body.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner, trenér BK Mladá Boleslav: Na jeden gól se doma nevyhrává. Vedli jsme 1:0 a mohli hrát v klidu. Bohužel jsme soupeře během jedné minuty pustili do hry a do vedení 2:1 díky našim vlastním chybám. Zlín je natolik zkušené mužstvo, že nás potom už k ničemu nepustilo. Rozhodly individuální chyby a my jsme jich dnes udělali víc než soupeř, kterému gratuluji k vítězství.

Robert Svoboda, trenér PSG Zlín: Bylo to rychlé utkání vzhledem k tomu, že se hrálo na malé ledové ploše. V zápase bylo hodně kontaktů a ze začátku jsme si hru hodně komplikovali. V první třetině byli domácí určitě lepší, přestříleli nás a byli aktivnější. My jsme to pak trochu zlepšili jednodušší hrou, abychom se dostávali do obranného pásma soupeře a povedlo se nám utkání otočit po dvou pěkných akcích a potvrdit díky dorážce na 3:1. Myslím, že můžeme být rádi, že si z boleslavského ledu odvážíme tři body.