Třinecká pevnost opět odolala, mladší dorost prohrál 0:2

Vánoční volno je minulostí a kolotoč extraligových zápasů se opět rozjíždí. Mladší dorostenci se vydali do Třince, aby počtvrté v sezoně změřili síly s místními mladými Oceláři. Předchozí tři duely vždy vyhrál domácí tým a nejinak tomu bylo i tentokrát. Zatímco Zlínu se nepodařilo vstřelit ani jeden gól, Třinečtí se trefili dvakrát ve druhé třetině.
25.kolo, čt 5.1.2017, Werk arena
Oceláři Třinec
Zlín
2:0
(0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Rybnikár (Marguš), 26. Marguš. Rozhodčí: Trombík – Lederer, Konvička. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 37:42. Průběh utkání: 2:0.

Kučera – Bulava, Mituchovič, Konderla, Wantulok, Cienciala, Weber, Chovaniak – Králík, Čmiel, Szmek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Marguš, Mikler, Rybnikár, Macháček

Horák – Havlík, Uhříček, Holík, Talafa, Jaroněk, Riedl, Prchal, Prokeš – Sebera, Bachánek, Podešva, Handl, Kozubík, Dřímal, Weintritt, Macík

Ve čtvrtém souboji mezi Třincem a Zlínem musel jako první zasahovat Kučera. Třinecký gólman vyrazil ránu Holíka od modré čáry jen před sebe, obránci ale dávali pozor a kotouč rychle odpálili do bezpečí. Vzápětí dostal Zlín k dispozici početní výhodu, při které však málem inkasoval. Macháček nejprve vytlačil hostujícího obránce i s pukem do středního pásma a vzápětí už se na branku řítil Matěj. Domácí šestnátce se však nepovedlo zakončit přesně.

Radovat se nemohl ani Kozubík. K útočníkovi Zlína se odrazil kotouč od zadního mantinelu, Kučera se ale přesunul ke své tyči včas a zabránil gólové radosti hostů. Krátce nato si Berani znovu zahráli v pěti proti čtyřem a tentokrát na branku Třince mířilo hned několik střeleckých pokusů. Téměř všechny ale přišly od modré čáry, a pokud je nezblokovala už domácí obrana, zakročil spolehlivý Kučera.

V osmnácté minutě se nepodařilo uspět Rybnikárovi. Slovenský útočník zakončoval z těsné blízkosti branky nepřesně, hned poté si slušnou šanci vypracovali zlínští mladíci. Hráči v modrožlutých dresech ujeli do přečíslení dva na jednoho, Weintritt se rozhodl zakončit individuálně, ale jeho střelu lapil připravený Kučera.

Krátce po začátku prostřední části čekání na první trefu skončilo. Jen pár sekund po vypršení přesilové hry se k puku dostal Ondrej Rybnikár a po střele slovenského forvarda zaplul kotouč až do sítě. O chvíli později zvedali svěřenci trenéra Raszky ruce nad hlavu podruhé. V přesilové hře tentokrát střílel Tobiáš Marguš, jenž se z levého kruhu nemýlil.

Vzápětí mohlo být sníženo. Králík v oslabení místo vyhození puku pouze namazal Seberovi, i v tomto případě však byl Kučera na svém místě. Weintritt poté v mezikruží se zakončením příliš dlouho váhal a do střely se mu stihl položit jeden z Ocelářů. Ještě větší gólová šance ale přišla na druhé straně. Matějovi už se povedlo překonat Horáka, zlínského gólmana ale v brance zastoupili spoluhráči, a skóre se tak neměnilo.

Jen pár desítek vteřin po příchodu ze šaten málem Kučeru překonal vlastní spoluhráč, který těsně před brankou tečoval ránu Riedla. Třinecký gólman si ale poradil i s touto nepříjemnou situací a ukryl kotouč do lapačky. Následně se krásnou individuální akcí blýskl Macháček. Útočník Ocelářů se u mantinelu zbavil protihráče, rychle obkroužil branku a nahodil puk před ní. Bohužel pro třineckou šestadvacítku ale kotouč pouze projel před poloodkrytou klecí.

Ve čtyřiapadesáté minutě zahrozili znovu ševci. Do přečíslení dva na jednoho spěchala dvojice zlínských útočníků, Podešva vzal vše na sebe a Kučera si proti jeho střele připsal další úspěšný zákrok. Vzápětí ovšem musela domácího gólmana zachránit branková konstrukce, jež odrazila střelu Prchala od modré čáry. V posledních sekundách tohoto utkání sáhli zlínští trenéři ke hře bez brankáře, Maxim Kučera se však o své čisté konto připravit nenechal, a všechny body tak zůstaly v Třinci.