Neoblíbený soupeř? Mladší dorost počtvrté v sezoně prohrál s Jihlavou

PSG aréna hostila souboj dvou nejvýše postavených celků ve skupině B. Zlínští mladíci, kteří jsou v tabulce druzí, přivítali vedoucí Jihlavu. Oba celky využily dvakrát přesilovku, a protože další góly během šedesáti minut nepadly, muselo se prodlužovat. V nastavení se trefili Jihlavané, kteří tak vyhráli i čtvrtý vzájemný duel v této sezoně.
35.kolo, čt 23.2.2017, PSG aréna
Zlín
Jihlava
2:3p
(1:0, 0:2, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Talafa (Holík, Weintritt), 50. Talafa (Holík, Tad. Dřímal) – 25. Juda (V. Brož, Chlubna), 37. Chlubna (Krajíček, Rašín), 63. Juda (Rašín, V. Brož). Rozhodčí: Škach – Blaha, Goňa. Vyloučení: 4:6, navíc Piskač (JIH) 10 min OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 20:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Horák – Prčík, Uhříček, Holík, Talafa, Jaroněk, Riedl, Prokeš – Bachánek, Podešva, Handl, Kozubík, Tad. Dřímal, Luža, Chludil, Baďura, Weintritt, Dvořáček.

Krejčí – Piskač, Winkler, Smolko, P. Brož, Barák, Rašín – V. Brož, Zadražil, Menšík, Chlubna, Krajíček, Juda, Pigl, Čermák, Svoboda.

První tři vzájemné zápasy těchto soupeřů v sezoně mají dvě věci společné – nikdy nepadlo moc gólů a vždy vyhrála Jihlava (2:1, 2:1 a 3:1). Dala se tak očekávat dramatická podívaná, v níž bude každá trefa důležitá.

Ačkoliv to tak dlouho nevypadalo, první třetina nakonec vyšla lépe Zlínu, který půl minuty před přestávkou otevřel skóre zápasu. Tadeáš Talafa se prosadil v přesilovce a poslal svůj tým do vedení 1:0. Dukla odpověděla v prostřední části, kdy díky Miroslavu Judovi a Tomáši Chlubnovi využila ne jednu, ale hned dvě početní výhody a otočila skóre na svoji stranu. Tento stav přitom hostům proti Zlínu už dvakrát stačil na vítězství.

Zlínští mladíci věděli, že pokud chtějí pomýšlet na body, musí Jihlavě vstřelit více než jeden gól, což se jim ale v sezoně dosud nepodařilo. Až ve čtvrtém vzájemném duelu se konečně dočkali. V polovině třetiny dostali domácí k dispozici dvojnásobnou přesilovku, kterou zužitkoval Tadeáš Talafa. Mladý obránce svým druhým gólem v utkání vyrovnal na 2:2.

Nakonec se však z vítězství přece jen radovala Dukla, která lépe zvládla nastavení. Miroslav Juda svou druhou trefou v zápase rozradostnil své spoluhráče a přisoudil hostům bonusový druhý bod. Naopak Zlín ani napočtvrté nedokázal Jihlavu porazit. Těšit ho tak může alespoň skutečnost, že tentokrát neodešel zcela s prázdnou, na východě Moravy totiž zůstal jeden bod za prodloužení.